EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio vedlys A. Kirilenka laukia sankcijų susilpnėjimo: „Pirmieji grįšime į tarptautinę areną“

Rusijos krepšinis jau dvejus metus yra išmestas iš tarptautinės arenos ir murkdosi tik savo sultyse. Karą su Ukraina pradėjusios Rusijos valstybės sporto federaciją FIBA organizacija suspendavo 2022 metų kovą ir iki dabar nė vienos amžiaus grupės rinktinė ar komanda neturi teisės varžytis tarptautiniuose turnyruose.

 Andrejus Kirilenka<br>G.Šiupario nuotr.
 Andrejus Kirilenka<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 7:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2024, 7:08 PM

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas ir buvęs garsiausias rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka įvertino savo organizacijos bei komandų sugrįžimo perspektyvas. A.Kirilenkai buvo siūloma su visu rusų krepšiniu pereiti į kitą FIBA padalinį – kad ir Azijos ir ten startuoti varžybose.

„Krepšinyje tarptautinių varžybų struktūra yra ta pati – nėra skirstymo kaip futbole į UEFA ir FIFA. Tarptautinė krepšinio federacija – FIBA yra viena struktūra ir nesvarbu, ar žaidi Europoje, ar Azijoje.

Iš esmės reikia kažkokio bendro palaiminimo, o FIBA ​​šiame kontekste kaip organizacija yra pavaldi Tarptautiniam olimpiniam komitetui.

Supraskime, yra hierarchija ir kol Tarptautinis olimpinis komitetas nepateiks aiškios žinutės, kokiu formatu į turnyrus turi sugrįžti Rusijos ir Baltarusijos krepšininkai, ir nesvarbu, kuriame žemyne mes besivaržytume, mes vis tiek negalėsime žaisti.

Kai tik bus koks nors sankcijų susilpnėjimas, mes pirmieji grįšime į tarptautinę areną“, – sakė M. Kirilenka.

Rusijos krepšinio federacijos vedlys taip pat paaiškino, kada rusai turėtų grįžti į tarptautinius turnyrus.

„Labai aktyviai bendraujame su FIBA, su generaliniu sekretoriumi ir su prezidentu, turime informacijos, kokias galimybes turime sugrįžimui. Kol kas šiandien dar esame nežinioje.

Bet iš esmės visi aplink tik ir laukia pirmojo žingsnio, kai olimpinis komitetas duos bent kokį aiškesnį paaiškinimą, kaip galima būtų sugrįžti į varžybas bent su jaunimo rinktinėmis.

Laukiame, kad gal kas nors pradės tą judėjimą pirmas. Reikia kažkokio pirmojo kamuolio išmetimo ir visi laukia, kol jis bus mestas“, – sakė A.Kirilenka. ​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.