EUROLYGA 2023

Dėl nepadaryto darbo apgailestavęs T. Dimša: „Padarėme estams šventę“ Specialiai lrytas.lt, Talinas

Po niukso prieš Estijos rinktinę atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą Tomas Dimša minėjo, kad toks pralaimėjimas – ne pasaulio pabaiga, o kartu paaiškino pralaimėjimo priežastis ir pridūrė, kad Lietuva padarė estams šventę.

Tomas Dimša ir Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša ir Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša ir Ąžuolas Tubelis<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša ir Ąžuolas Tubelis<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
 Estų sirgaliai<br> FIBA nuotr.
 Estų sirgaliai<br> FIBA nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>FIBA nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>FIBA nuotr.
Lietuvos sirgaliai<br>LKF nuotr.
Lietuvos sirgaliai<br>LKF nuotr.
Marekas Blaževičius<br>LKF nuotr.
Marekas Blaževičius<br>LKF nuotr.
Lietuva<br>LKF nuotr.
Lietuva<br>LKF nuotr.
Ąžuolas Tubelis<br>LKF nuotr.
Ąžuolas Tubelis<br>LKF nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 10:22 PM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Taline 59:65 krito prieš estus.

Šiame susitikime Tomas Dimša kartu su Edgaru Ulanovu buvo naudingiausi Lietuvos rinktinės žaidėjai. Kauno „Žalgirio“ atstovai sukaupė po 15 naudingumo balų.

T.Dimša taip pat per 28 aikštelėje praleistas minutes pelnė 14 taškų (2/4 dvit., 2/4 trit., 4/4 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus atkovojo bei perėmė kamuolį ir suklydo.

„Sunku pasakyti. Atrodo, kad leidome estams įmesti 65 taškus, bet patys nesugebėjome įmesti puolime. Susikūrėme geras progas tiek Osvaldui (Olisevičiui), tiek Lukui (Lekavičiui)... tiesiog šiandien prametėme savo metimus. Aišku, tiek mano asmeniškai, tiek visos komandos praleisti backdorai (prakirtimai pro galinę liniją – red.), kur užsižiopsojome pirmoje mačo pusėje. Jie iš to pelnė labai daug taškų. Tai buvo didelės klaidos“, – kaltę prisiėmė T.Dimša.

Lietuviai pralaimėjo kovą dėl kamuolių 29:48, o puolime mūsiškiai sugriebė vos 2 kamuolius, kai estai net 15.

Kas nepavyko lietuviams kovoje dėl kamuolių?

„Naudojome nemažai keitimosi gynybos, o po to likome mažesni prieš didesnius žmones. Buvo tokių situacijų, kad kamuolys atšoka kažkur toli. Skamba kaip pasiteisinimas, bet nepadarėme savo darbo iki galo. Dėl to labai gaila. Padarėme estams šventę“, – aiškino T.Dimša.

– Kiek skaudesnis šis pralaimėjimas prieš estus nei tas, kuomet pralaimėjote draugiškame mače 2020 m.?

– Skaudesnis, bet tai nėra pasaulio pabaiga. Visi žino, kad žmonės susirenka ir padaro vos kelias treniruotes bei turi žaisti dvejas rungtynes iš eilės. Pirmos pavyko, antros – ne, bet mūsų laukia dar didelis kelias priekyje. Reikia koncentruotis toliau. Eisime į kitą „langą“ ir bandysime pasiimti pergales. Tai nėra pasaulio pabaiga.

– Kaip vertinate Ąžuolo Tubelio atkarpas?

– Sunku pasakyti, bet jis turėjo kelis gerus epizodus, kur nusimetė kamuolį ir sužaidė nugara į krepšį. Galbūt nepasisekė vienoje vietoje, kuomet jam sušvilpė žingsnius. Kiek mažokai žaidėme aikštelėje kartu, bet viskas atrodė neblogai.

– Maikas Kostaras surinko dvigubą dublį. Tai yra susiję su tuo, kad prieš jį nebuvo žmogaus, kurį galima pastatyti?

– Iš dalies ir nebuvo žmogaus, kurį galėjome pastatyti, iš kitos pusės – jis Eurolygoje žaidžia neblogą sezoną. Turėjome susitarimą jį kažkiek dvigubinti, kažkiek neatėjome į pagalbą, o jis susimetė metimus tiek kaire, tiek dešine ranka. Jis – geras žaidėjas.

– Eurolygoje esate matęs daug atmosferų. Ar publika Estijoje išmušė iš vėžių, ar nelabai?

– Ne, iš vėžių neišmušė. Po Belgrado tokios atmosferos išmušti iš vėžių nelabai gali. Džiugu už estus, kurie surinko pilną areną. Jų krepšinis auga.

– Kokias pamokas galite pasiimti į tolimesnį etapą?

– Sunku pasakyti. Laukia dar begalė rungtynių, o dabar penktadienį grįžtame į Eurolygą. Kai ateis „langas“, galvosime apie langą, žinome, kad reikia patekti į Europos čempionatą, tad reikia laimėti kitas rungtynes. Nėra kito kelio. Dabar negalime galvoti apie tai.

– Paminėjote apie artėjančią Eurolygą – Edgaras Ulanovas buvo sakęs, kad į treniruotes grįšite jau trečiadienį. Kaip pats jaučiatės prieš vėl grįžtančią Eurolygą?

– Visiems taisyklės vienodos. Rytoj pusę dienos keliausime, pusę dienos atsipūsime ir toliau kibsime į darbus. Negalime kažkuo skųstis ir kažko verkšlenti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.