EUROLYGA 2023

Estai džiūgauja dėl pergalės prieš Lietuvą: „Kapitonas E. Ulanovas bandė traukti, bet neužteko“ Specialiai lrytas.lt, Talinas

Pirmadienio vakarą Estijos vyrų krepšinio rinktinė (2/0) atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą įteikė niuksą Kaziui Maksvyčiui ir Lietuvos rinktinei (1/1), o po mačo Lietuvoje žaidę Siimas-Sanderis Vene (Kauno „Žalgiris“) ir Kristianas Kullamae (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“) džiaugėsi istorine pergale, „Unibet“ arenos atmosfera ir pažvelgė į estiško krepšinio ateitį.

 Siimas-Sanderis Vene<br> FIBA nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br> FIBA nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br> FIBA nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br> FIBA nuotr.
 Kristianas Kullamae<br> FIBA nuotr.
 Kristianas Kullamae<br> FIBA nuotr.
Estų sirgaliai<br>FIBA nuotr.
Estų sirgaliai<br>FIBA nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> FIBA nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> FIBA nuotr.
Tomas Dimša<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša<br>LKF nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša ir Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša ir Kazys Maksvytis<br>LKF nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Lukas Lekavičius<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>LKF nuotr.
Tomas Dimša<br>FIBA nuotr.
Tomas Dimša<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 9:36 AM

Estai atlaikė lietuvių šturmą ir galop 65:59 pirmą kartą oficialiose rungtynėse įveikė Lietuvos rinktinę.

„Smagu laimėti. 2/0 po pirmo lango. Tikras geras rezultatas po pirmo „lango“, – sakė S.Vene.

„Lietuva – viena didžiausių krepšinio šalių Europoje. Akivaizdu, kad kai juos įveiki tokioje atmosferoje... tai yra neįtikėtinas jausmas“, – pridūrė K.Kullamae.

Estai antrąkart Taline įveikė lietuvius, o pirmas kartas buvo 2020 m., kuomet tąkart draugiškame turnyre 92:85 estai nugalėjo mūsiškius.

„Vienos rungtynės buvo draugiškos rungtynės, o kitos – dėl kažko. Gražu laimėti prieš Lietuvą, bet tai nėra mūsų tikslas. Tikslas – pasiekti Europos čempionatą. Manau, kad 2/0 yra labai gera pradžia mums“, – sakė S.Vene.

Estai tik sekmadienio vidurnaktį (apie 00:30 val. lrytas.lt žiniomis) grįžo į Taliną po itin sudėtingos kelionės iš Šiaurės Makedonijos, kur buvo iškovoję pirmąją pergalę Europos čempionato atrankoje, kai tuo tarpu Lietuvos rinktinė jau šeštadienio vakarą buvo Estijoje.

Iš kur pas estus liko tiek jėgų po pirmųjų šio „lango“ rungtynių?

„Manau, kad noro buvo tikrai pakankamai. Puolime kai kurie atsikovojo kamuolius labai energingai. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl laimėjome. Aišku, kad nuovargis kažkoks yra, bet buvo pilna salė sirgalių ir atmosfera buvo tikrai gera. Ji tikrai duoda kažką papildomai“, – sakė S.Vene.

Pirmadienio vakarą „Unibet“ arenoje rungtynes stebėjo 7,2 tūkstančio sirgalių.

Tribūnos buvo sausakimšos, o bilietai į Baltijos šalių derbį buvo išparduoti likus net dviem savaitėms iki šių rungtynių pradžios.

Ar estai yra matę geresnę atmosferą už tą, kurią teko patirti pirmadienio vakarą?

„Porą kartų yra buvusi geresnė atmosfera. 2013 m., kai žaidėme paskutines rungtynes atrankoje į Europos čempionatą. Buvo gal net truputį galingiau nei šiandien“, – sakė patyręs S.Vene.

„Tai buvo viena geriausių atmosferų Estijoje... pilna salė sirgalių, išparduoti bilietai dvi savaitės iki rungtynių... Tai buvo it „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje. Buvo neįtikėtina. Sirgaliai buvo mūsų šeštasis žaidėjas“, – pridūrė buvęs „7bet-Lietkabelio“ legionierius K.Kullamae.

Šiame mače S.Vene ne kartą atsidūrė mikrodvikovoje prieš buvusį komandos draugą „Žalgiryje“ Edgarą Ulanovą.

S.Vene šiame mače pelnė 13 taškų (2/4 dvit., 3/7 trit.), atkovojo 5 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir sukaupė 16 naudingumo balų.

Tuo tarpu E.Ulanovas į estų krepšį įrideno 16 taškų (4/7 dvit., 1/2 trit., 5/8 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir užfiksavo 15 naudingumo balų pasirodymą.

Kaip S.Vene įvertino dvikovą prieš buvusį komandos draugą?

„Gerai žaidė kapitonas, nėra ką sakyti. Bandė traukti, bet neužteko“, – šypsojosi S.Vene.

Kalbėdamas apie ateities estų krepšinį K.Kullamae pridūrė, kad jo gimtinės laukia įdomūs laikai.

„Žmonės kalbėjo, kad mes turėjome talento, kad mes turime jaunus vaikinus, kurie yra gimę 1999 m. Dabar mes rodome, kad rezultatas ateina. Mūsų laukia įdomūs laikai ir tikiuosi, kad pateksime į Europos čempionatą, kur galėsime varžytis aukščiausiame lygyje“, – sakė gynėjas.

Priminsime, kad estams – tai pirmoji pergalė prieš Lietuvą oficialiose rungtynėse, tačiau S.Vene atskleidė, kad laiko švęsti nebus.

„6:00 val. ryto skrydis, nėra čia ko švęsti. Treneris jau laukia piktas“, – kalbėjo Ispanijos antroje lygoje San Pablo „Burgos“ klube žaidžiantis S.Vene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.