EUROLYGA 2023

FIBA bausmę gavęs buvęs lietuvių komandos draugas skųs organizacijos sprendimą dėl jo diskvalifikacijos

Po sprendimo skirti net ketverių metų diskvalifikaciją nuo krepšinio – Pierria Henry skųs FIBA sprendimą.

Pierria Henry<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Pierria Henry<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 12:18 PM, atnaujinta Feb 28, 2024, 12:32 PM

Primename, kad buvęs Vitorijos „Baskonia“ įžaidėjas buvo suspenduotas praėjusiais metais, kuomet jam buvo pateikti kaltinimai dėl netikro dopingo pavyzdžio pavartojimo, norint išvengti dopingo pažeidimų. Taip pat su krepšininku sutartį nutraukė minėtasis baskų klubas.

Prieš kelias savaites FIBA paskelbė, kad P.Henry gavo baudą už draudžiamų preparatų vartojimą ir nuo krepšinio yra nušalinamas iki 2027 m. sausio 13-os dienos.

Visgi krepšininkas socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė, kad jis kovos dėl FIBA paskelbto sprendimo ir kartu dėl to, jog įrodytų, kad jis nėra kaltas.

P.Henry įrašas „Instagram“:

„Savo šeimai ir draugams, kurie galbūt yra arti arba toli, noriu jums širdingai padėkoti už jūsų kantrybę, meilę ir palaikymą, kurį man skyrėte per pastaruosius metus.

FIBA priėmė sprendimą dėl mano situacijos, tačiau aš norėčiau visiems pranešti, kad aš nesutinku su tokiu sprendimu ir aš kovosiu dėl to, jog įrodyčiau, kad aš esu nekaltas. Aš apeliuosiu šį FIBA sprendimą.

Negaliu nusakyt žodžiais, kaip pasiilgau krepšinio, sirgalių ir komandos draugų per šį laiką. Bet noriu pranešti, kad aš nepasidaviau. Nekantrauju su jumis visais vėl susitikti“, – rašė krepšininkas.

Jeigu niekas nesikeistų ir FIBA sprendimas liktų galioti, P.Henry į krepšinį galėtų grįžti būdamas 33-erių (2027 m.) ir po savaitės jam suteitų 34-eri.

Primename, kad su P.Henry 2022-2023 m. sezone Vitorijoje žaidė Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.