EUROLYGA 2023

Prie „Wolves“ prisijungęs M. Brazys: „Pirmas dalykas, kas man aktualu, tai yra titulai“

Vilniaus „Wolves“ komandos trenerių štabą papildęs Mindaugas Brazys pradėjo darbą sostinės klube. Treneris neslėpė, kad, vienas iš argumentų, svarstant gautą pasiūlymą prisijungti, buvo galimybė kovoti dėl medalių ir titulų.

Mindaugas Brazys.<br>„Wolves“ nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>„Wolves“ nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>LKL nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>LKL nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>LKL nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Wolves“

Feb 28, 2024, 3:58 PM

Pasak krepšinio specialisto, jo sukaupta patirtis apima visus trenerio darbo etapus, todėl jis tikisi, kad padės vyriausiam treneriui Nedui Pacevičiui įgyvendinti komandai keliamus tikslus, kurie sutampa ir su jo asmeninėmis ambicijomis.

„Žiūrint mano karjerą, ji labai plati – nuo darbo su vaikais, skautingo darymas, buvimas asistentu ir vyriausiu treneriu. Aš praėjęs visus tuos laiptus ir žinau specifiką kiekvienoje vietoje. Suprantu Nedą, kokioje jis dabar yra situacijoje, ir nuoširdžiai noriu padėti. Pats Nedas to norėjo. Čia yra pagrindinis mano tikslas: kartu, bendromis jėgomis eiti link pagrindinio tikslo – medalių“, – kalbėjo M. Brazys.

Naujasis „Wolves“ ekipos trenerio asistentas pasidalino įspūdžiais apie „Wolves“ organizaciją, komandai padėsiančias kompetencijas, tikslus ir sprendimą priimti gautą pasiūlymą.

– Po išsiskyrimo su Klaipėdos „Neptūnu“ interviu spaudai kalbėjote, kad galvojate apie stažuotės galimybę JAV. Tačiau po kelių savaičių jūs – jau „Wolves“ trenerių komandos dalis. Kaip tai nutiko?

– Tai buvo mano komunikacijos klaida. Tą stažuotę aš planuoju, bet ji – vasarą. Tai tas laikas dabar bet kuriuo atveju būtų buvęs tuščias. Čia buvo klausimas, išvis dirbti ar nedirbti. Pasirinkau dirbti. Organizacija – puiki, man paliko gerą įspūdį jau pernai, nes teko ne vienerius metus būti Alytuje ir pamatyti, kad iš tikrųjų Alytuje sugebėjote pakeisti atmosferą ir aplinką. Matėsi, kad yra įdirbis. Tai paliko tokį gerą įspūdį. Atsiliepimai iš vidaus – geri. Galvoju, tai yra šansas ateiti į gerą organizaciją. Smagu. Tai tuo šansu pasinaudojau.

– Prie komandos prisijungėte ką tik, kokie yra pirmieji įspūdžiai apie „Wolves“ organizaciją?

– Pirmiausias pojūtis – keista. Prieš kelias savaites buvai vienoje komandoje, dabar – kitoje. Tai yra komanda, prieš kurią tu žaidei, kuri buvo tavo priešininkai, tai truputį viduje dar yra keistas pojūtis. Bet šiaip viskas yra puiku, organizacija – gera, sutiko maloniai, viskas tvarkoje. Smagu čia būti.

– Ar jau pasidalinote funkcijas trenerių štabe?

– Dar tik antra treniruotė. Daugiau – mažiau apsitarėme. Per šią savaitę, manau, išsigryninsime viską. Antrą savaitės dalį daugiau praleisime Vilniuje, susėsime, pašnekėsime. Manau, savaitė laiko ir viskas važiuos 100 procentų.

– Praėjusiame sezone, kai buvote „Neptūno“ vyriausiasis treneris, įveikėte Vilkus tris sykius. Kuo skiriasi „Wolves“ praėjusių metų komanda ir šių metų komanda?

– Pasikeitę kažkiek žaidėjai ir treneris kitas. Laimėjome treniruojant treneriui Kurtinaičiui, o pralaimėjome treniruojant kitiems treneriams. Lietuvių branduolys išliko, pasikeitę užsieniečiai, kažkiek yra taktiškai naujų situacijų, padidėjo fiziškumas, komandos ūgis. Šiemet tikrai buvo žaisti sunkiau nei pernai.

– Kokias ambicijas sau keliate šiame klube?

– Mano ambicijos tokios pat kaip ir klubo. Pirmas dalykas, kas man aktualu, tai yra titulai. Yra šansas iškovoti titulus, tai yra pagrindinis variklis, kuris turėtų vežti tiek mane, tiek visą komandą. Toks yra mano pagrindinis tikslas.

Trenerio M. Brazio debiutas rungtynėse atliekant asistento pareigose įvyks kovo 2 d., kai „Wolves“ Telšiuose susitiks su Mažeikių „M Basket-Delamode“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.