EUROLYGA 2023

V. Landsbergis palaiko natūralizuoto krepšininko rinktinėje idėją: „Nežinau, ar kas nors prieštarautų“

Pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, profesorius Vytautas Landsbergis išreiškė palaikymą idėjai, natūralizuoti užsienietį krepšininką Lietuvos rinktinėje.

V.Landsbergis neprieštarauja legionieriaus natūralizavimui.<br>Lrytas.lt, zalgiris.lt ir FIBA nuotr. koliažas.
V.Landsbergis neprieštarauja legionieriaus natūralizavimui.<br>Lrytas.lt, zalgiris.lt ir FIBA nuotr. koliažas.
Lietuvos krepšinio rinktinė<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė<br>V.Skaraičio nuotr.
Keenanas Evansas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Keenanas Evansas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Vytautas Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 7:56 AM, atnaujinta Mar 12, 2024, 8:04 AM

Daugelis pasaulio šalių krepšinio rinktinėse naudojasi leidžiama FIBA taisykle, jog nacionalinėje komandoje gali rungtyniauti natūralizuotas kitos šalies krepšininkas.

Lietuva yra viena iš nedaugelio valstybių, kuri atsisako naudotis tokia galimybe (natūralizuoti ne Lietuvoje gimusį krepšininką), o šalies krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas kalbėdamas su „Basketnews“ žurnalistu Luku Katiliumi pareiškė, jog šis klausimas net nėra svarstomas.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“ apsilankęs V.Landsbergis išsakė savo nuomonę. Pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas nemato priežasties, kodėl Lietuvai nereikėtų natūralizuoti užsieniečio.

„Lietuva yra valstybė ir ji pati sprendžia. Jai nereikia važiuoti į Maskvą ir klausti, „ar galime pasirašyti legionierių?“ Jeigu yra pasiūlymas.

Atsiranda kurstytojų, kurie rasistiškai kalba „kam mums to juoduko reikia? Kas per Lietuvos rinktinė, jeigu juodukas žaidžia?“

Nežinau, ar kas nors prieštarautų Lietuvos rinktinei, kuri yra Europos čempionė, kad pas mus žaidžia juodaodis. Jei mes patys, mums tada kažkas negerai čia (red. – rodo pirštu į galvą). Manau, kad kitose šalyse galvotų, „kaip jie prisiviliojo tokį gerą žaidėją? Kodėl jis žaidžia už juos, o ne už mus?“ Jo odos spalva rūpi nebent kokiam nors prietrankai, kuris turi rasistinį virusą.

Jeigu normaliai žiūri į dalykus, tuomet tu norėjai ir kovojai dėl tokios Lietuvos, kur galime pasikviesti ir kitatautį. Jį priimti, apkabinti, įstatyti į savo rinktinę“, – kalbėjo V.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.