EUROLYGA 2023

„Lūzeriais“ savo žaidėjus apibūdinęs „Ryto“ treneris G. Žibėnas: „Sumokėjome kainą, kad negerbėme varžovų“

Vienintelis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šeštadienio mačas virto tikrų tikriausiu trileriu. Vilniaus „Rytas“ (16/4) po dramatiškos kovos namie krito prieš Klaipėdos „Neptūno“ (9/12) ekipą 83:84 (11:18, 16:27, 30:17, 26:22).

Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>R.Vilkelio nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 9:23 PM

„Neptūnas“ pirmavo mače net 21 taško skirtumu, tačiau viską lėmė paskutinės mačo sekundės. Kai vilniečiai pirmavo 83:82, taškus pelnė Ąžuolas Tubelis, bet per likusias 12 sek. „Rytas“ pelnyti taškų nesugebėjo.

Sezono eigoje į „Rytą“ sugrįžęs ir „Neptūnui“ paskolintas Ą. Tubelis sužaidė universalų mačą – 30 minučių, 18 taškų (7/8 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/6 baudų metimų), 10 atkovotų, perimtas ir 3 prarati kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, blokas, 4 išprovokuotos pražangos bei 26 naudingumo balai.

Uostamiesčio atstovai sostinėje triumfavo tritaškius mesdami vos 26 procentų tikslumu (6/23), šeimininkai ties perimetru buvo produktyvesni (10/28, 36 procentai).

„Neptūnas“ iškovojo trečiąją pergalę paeiliui, palypėjo į šeštąją vietą bei išlieka nepralaimėjęs komandos vairą perėmus Georgios Vovorui. Tuo tarpu vilniečiai išlieka antri, nors pirmą kartą šį sezoną pralaimėjo du mačus paeiliui vietiniame fronte.

Tai buvo jau trečiasis komandų susidūrimas šį sezoną. Lapkritį „Rytas“ namų sienas apgynė 93:75, gruodį Klaipėdoje triumfavo 77:70.

„Sveikinimai „Neptūnui“. Mes šiandien visiškai nenusipelnėme pergalės. Tai parodė pirmas kėlinys, kaip mes įžengėme į rungtynes.

Sumokėjome tą kainą, kad šiandien negerbėme varžovų. Tai yra tiesiogiai mūsų žaidėjams. Pirmą kėlinį žaidė tik Lukas Uleckas. Neradome nei vieno antro žaidėjo. Antroje rungtynių pusėje su 6 žaidėjų rotacija nėra taip paprasta sugrįžti pralaimint 20 taškų.

Paskui pradėti skųstis teisėjais ar dar kažkuo – ne čia esmė... Svarbiausia, kaip mes įėjome į rungtynes, kaip pradėjome. Kalbant iš mano pusės, mes galime pralaimėti rungtynes su varžovų sunkiais metimais, per mūsų pakeltas rankas.

Skaudžiausia yra tas, kad 46 taškai baudos aikštelėje, kur varžovai karaliavo fiziškumu. Tą kainą turime sumokėti“, – kalbėjo G.Žibėnas.

– Po rungtynių ilgai užtrukote rūbinėje. Kokia buvo jūsų žinutė žaidėjams?

– Buvo klausimas – koks yra jūsų pasiteisinimas šitaip pradėti rungtynes. Kažkodėl buvo labai tylu.

– Kas lėmė tokį slogų startą? Nusiteikimas?

– Greičiausiai. Varžovai pajautė, kad mes šiandien minkšti. Tiesiog tuo naudojosi.

– Kas jūsų akimis labiausiai pasikeitė „Neptūno“ žaidime su naujo trenerio atėjimu?

– Šiek tiek greičiau, atsirado daugiau kamuolio judėjimo. Jie labiau įtraukia veteranus, kurie žino, kaip žaisti tokias rungtynes.

Tam buvome pasirengę, bet neatlaikėme to fiziškumo. Galbūt žaidėjai per gerai pasijuto. Pagalvojo, kad pralaimėjimas paskutinėse rungtynėse su „Žalgiriu“ jiems yra gerai. Čia yra „lūzerio“ mentalitetas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.