EUROLYGA 2023

Palinkėjimą Š. Jasikevičiui nusiuntęs J. Valančiūas įvertino R. Jokubaičio ir M. Buzelio galimybes NBA lygoje

Jonas Valančiūnas prakalbo apie Roko Jokubaičio ir Mato Buzelio galimybes NBA lygoje bei pasiuntė palinkėjimą Šarūnui Jasikevičiui.

Jonas Valančiūnas<br>Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 7:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 8:11 PM

Rokas Jokubaitis su Jonu Valančiūnu 2023 metų pasaulio čempionate buvo vienas geriausių įžaidėjo ir vidurio puolėjo duetų visame turnyre, tačiau nepaisant savo puikaus žaidimo, R.Jokubaitis vis dar rungtyniauja Eurolygoje.

23-ejų krepšininkas dar 2021 metais 34-uoju šaukimu išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje, tačiau lietuvis stipriausios pasaulio krepšinio lygos durų taip ir nepravėrė.

Su „Mundo Deportivo“ kalbėjęs „New Orleans Pelicans“ aukštaūgis J.Valančiūnas įvertino tautiečio galimybes NBA lygoje.

„New York Knicks“ jį pasikvietė naujokų biržoje. Pažiūrėsime, ar atsiveš čia, ar paliks Barselonoje. Kodėl gi ne? Jis parodė, kad gali žaisti tarptautinį krepšinį, dalyvavo visuose čempionatuose. Jis turi gerus metus ir manau, kad jis gali žaisti“, – R.Jokubaičiui pagyrų negailėjo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Šiuo metu tarptautinį krepšinio pasaulį labiausiai dominantis lietuvis be abejonių yra Matas Buzelis.

19-metis šiuo metu žaidžia NBA G lygoje ir jau šią vasarą bus kviečiamas į NBA lygą. Jaunajam krepšininkui prognozuojamas itin aukštas šaukimas, o šviesią lietuvio ateitį mato ir J.Valančiūnas.

„Aš juo tikiu. Jei jis ir toliau dirbs taip, kaip dirba, jei ir toliau darys tai, ką daro, jis gali būti vienas geriausių žaidėjų, dangus yra riba šiam vaikui. Jis kuklus, jaunas, sunkiai dirbantis... Džiaugiuosi už jį ir tuo, kas su juo vyksta“, – teigė JV.

„Mundo Deportivo“ pasidomėjo ir Jono nuomone apie kitą Eurolygoje dirbantį lietuvį – Šarūną Jasikevičių.

Sezono viduryje Stambulo „Fenerbahce“ komandos vairą perėmęs lietuvis kėsinasi į didžiausius trofėjus, o pats J.Valančiūnas atsiliepė tik geriausiais žodžiais apie savo buvusį bendraklubį.

„Jis yra mano vyrukas, aš jį pažįstu, kartu žaidėme klube ir nacionalinėje komandoje. Jis yra geras treneris, jis rodo, kad gali būti vienas geriausių trenerių. Su „Fenerbahce“ jam sekasi gerai. Džiaugiuosi už jį, linkiu, kad jis keliautų toli ir nuvestų komandą į finalo ketvertą (Eurolygos) ar dar aukščiau“, – šnekėjo J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.