EUROLYGA 2023

K. Maksvytis įvertino olimpinių žaidynių burtus

Antradienį Mieso mieste (Šveicarija) buvęs NBA krepšininkas ir triskart Olimpinis čempionas Carmelo Anthony padėjo ištraukti Paryžiaus Olimpinių žaidynių krepšinio turnyro burtus. Potencialius varžovus sužinojo ir Lietuvos rinktinė.

Lietuvos krep<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos krep<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 2:16 PM

Jei lietuviai laimės Olimpinį atrankos turnyrą Puerto Rike, tuomet Prancūzijoje rungtyniaus C grupėje kartu su Serbija, JAV ir Pietų Sudanu.

„Visų pirma, reikia patekti į tą Olimpiadą. Ten patekus, jau sutiktume su visom sąlygom, – burtų rezultatus komentavo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Grupė stipri, bet matom pagal visas komandas, kurios greičiausiai bus Olimpiadoje, net ir tos, kurios pateks iš kvalifikacijos, tai gana stiprios komandos.“

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyre į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas ir 2 iš 3 geriausių komandų, užėmusių trečiąsias vietas savo grupėse.

Praėjusią vasarą FIBA pasaulio taurės turnyro antrajame grupės varžybų etape Lietuvos rinktinė įveikė JAV krepšininkus 110:104. Vėliau ketvirtfinalyje 68:87 buvo nusileista Serbijai.

Šią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinė Olimpinės atrankos turnyre San Chuane (Puerto Rikas) grupės etape susidurs su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į atkrintamąsias atveju, lauktų Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės.

Atrankos varžybos Rygoje (Latvija), San Chuane, Pirėjuje (Graikija) ir Valensijoje (Ispanija) bus organizuojamos liepos 2–7 dienomis. Paryžiaus Olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.