EUROLYGA 2023

Vyriausiojo trenerio pagyrų sulaukęs D. Sabonis: „Jis turi būti tarp kandidatų laimėti NBA naudingiausio žaidėjo apdovanojimą“

Domantas Sabonis ir „Sacramento Kings“ (40/28) išvykoje be didesnių problemų 123:89 (32:27, 36:18, 31:20, 24:24) susitvarkė su „Toronto Raptors“ (23/46) krepšininkais, o po mačo lietuvio komandos draugas Harrisonas Barnesas ir vyriausiasis treneris Mike‘as Brownas žarstė pagyrimus įspūdingus rodiklius demonstruojančiam D.Saboniui.

 Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis<br> USA Today Sports/Reuters/ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
 Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis<br> USA Today Sports/Reuters/ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-21 08:36, atnaujinta 2024-03-21 08:37

Šiose rungtynėse D.Sabonis aikštelėje per 27,5 minutes pelnė 13 taškų (4/7 dvit., 5/6 baud.), sugriebė 17 atšokusių kamuolių, išskirstė 10 rezultatyvių perdavimų, po kartą blokavo varžovo metimą ir suklydo bei 2 kartus prasižengė.

Iš viso šį sezoną D.Sabonis renka 20,1 taško (62,7 proc. dvit., 41,1 proc. trit., 70,3 proc. baud.), 13,7 atkovoto kamuolio ir 8,3 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

„Ką Domas daro mūsų komandai kiekvieną vakarą yra neįtikėtina, – sakė H.Barnesas. – Būti tokia neįtikėtina jėga, šitaip kovoti dėl kamuolių, skirstyti perdavimus, pelnyti taškus, sutraukti varžovų gynybą... į tokius dalykus visada reikia atkreipti dėmesį. Jis ir toliau žaidžia galingai ir nusipelno būti vienoje iš trijų visų NBA komandų.“

Pagyrų D.Saboniui negailėjo ir „Kings“ vyriausiasis treneris M.Brownas, kuris atkreipė dėmesį į tai, kad lietuvis turi būti tarp kandidatų į naudingiausio NBA žaidėjo apdovanojimą.

„Domas – vaikštanti trigubų dublių mašina, – sakė M.Brownas. – Gaila, bet jis tiesiog toks yra. Sakau gaila todėl, nes tokie pasirodymai turi būti matomi dažniau ir švenčiami. Kai jis nesurenka trigubo dviženklio, tu tikiesi, kad jis surinks dvigubą dviženklį. Jis dažniausiai susirenka vieną iš dviejų, tad būtent dėl to jis turi būti tarp kandidatų laimėti NBA naudingiausio žaidėjo apdovanojimą.“

Vakarų konferencijoje „Kings“ su 40 pergalių ir 28 pralaimėjimais šiuo metu rikiuojasi šeštoje vietoje.

Be to, šiame mače lietuvis užfiksavo 51-ąjį savo dvigubą dviženklį šiame sezone iš eilės ir pagal šį rodiklį susilygino su K.Abdulu-Jabbaru ir M.Malone‘u, kurie pagal dvigubų dublių seriją su D.Saboniu dabar dalinasi 14-ąją vietą visoje NBA istorijoje.

Mačo apžvalga:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.