EUROLYGA 2023

Be gailesčio: Eurolygos jaunimo turnyro starte žalgiriečiai iš „Virtus“ paliko šlapią vietą

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įspūdingu stiliumi pradėjo savo žygį Dubajuje vykstančiame Eurolygos jaunimo turnyre. Penktadienį Vytauto Pliaugos auklėtiniai be gailesčio susidorojo su Bolonijos „Virtus“ jaunimu.

Dovydas Buika<br>D. Lukštos nuotr.
Dovydas Buika<br>D. Lukštos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-22 15:38, atnaujinta 2024-03-22 15:45

Žalgiriečiai sutriuškino varžovus 77:47 (16:7, 18:6, 13:18, 20:16).

Pametus pergalei Lietuvos ekipa pasiklojo jau pačioje rungtynių pradžioje – nuo pat pirmųjų minučių aikštėje dominuoti pradėję jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai per pirmąją rungtynių dalį praleido vos 13 taškų.

Ir nors po pertraukos V.Pliaugos auklėtiniai keik atlaisvino gniaužtus gynyboje, bet solidus žaidimas puolime leido jauniesiems žalgiriečiams iškovoti triuškinančią pergalę.

„Žalgirį“ į priekį penktadienį vedė rezultatyviausiai nugalėtojų gretose sužaidęs Mantas Juzėnas. Jis į italų krepšį įmetė 16 taškų, o prie jų pridėjo 12 atkovotų kamuolių ir 26 surinktus naudingumo balus.

Eurolygos jaunimo turnyro B grupėje taip pat varžosi „Valencia Basket“ ir „Next Generation“ komandos. Kitoje grupėje kaunasi Salonikų „Aris“, Dubajaus „Falcons“ akademija, Vilerbano ASVEL ir Ulmo „Ratiopharm“.

Artimiausias rungtynes šeštadienį jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai žais su „Valencia Basket“ jaunimu.

„Valencia“ žaidžia man prie širdies esantį ispanišką krepšinį. Tame klube dirba daug man pažįstamų žmonių, bus labai smagu su jais susidurti.

Esame paruošę ir visą analizę. Mūsų tikslas laimėti yra laimėti šį atrankos turnyrą, o visame šiame sprinte vienas pralaimėjimas labai daug ką reiškia“, – portalui lrytas.lt kalbėjo vienas iš jaunųjų žalgiriečių trenerių Tautvydas Šležas.

Laimėjus visa turnyrą jaunieji žalgiriečiai gautų šansą dalyvauti finaliniame turnyre, kuris vyks Berlyne per pagrindinį Eurolygos finalinį ketvertą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.