EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinę įvertinęs M. Buzelis: „Kai aš atvyksiu, mes laimėsime viską“

Matas Buzelis pasaulio žurnalistams kalbėjo apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės potencialą, kuomet didįjį rinktinės trejetą sudarys jis, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, o kartu papasakojo apie pokalbį, kurį turėjo su Kaziu Maksvyčiu ir plačiai paplitusį treniruotės vaizdelį su J.Valančiūnu.

Matas Buzelis<br>AP/Scanpix nuotr.
Matas Buzelis<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 7:13 PM, atnaujinta Mar 26, 2024, 7:28 PM

Matas Buzelis bendravo su žurnalistais Europoje, kur NBA surengė specialią nuotolinę konferenciją apie jo vardo turnyrą Lietuvoje.

M.Buzelis sulaukė apie Lietuvos rinktinę, kur 19-metis lietuvis atskleidė, kad vis dar nežino, ar šią vasarą dalyvaus rinktinės stovykloje, tačiau krepšininkas, kuriam prognozuojamas šeštasis NBA šaukimas, jau įspėjo varžovus.

„Aš nesu įsitikinęs, ar šią vasarą žaisiu Lietuvos rinktinėje. Aš žinau, kad rinktinėje žaisiu ateityje. Mes esame pasiruošę jus nugalėti“, – į italo klausimą atsakė lietuvis.

M.Buzelis taip pat pagarsino tai, ką jis kalbėjo su Kaziu Maksvyčiu, kuomet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas viešėjo JAV ir susitiko su NBA G lygoje rungtyniaujančiu lietuviu.

„Mes su juo kalbėjome apie tai, kaip aš žaisiu, kokioje pozicijoje aš rungtyniausiu rinktinėje, kur mes žaisime, kas bus komandoje ir kaip jis mane išnaudos. Tai yra pagrindiniai dalykai, kuriuos aptarėme“, – sakė M.Buzelis.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinės branduolį ir ar jie turėtų gerą ryšį aikštelėje, M.Buzelis nesikuklino.

„Aš manau, kad Lietuvos rinktinė – labai gera. Kai aš atvyksiu į rinktinę, mes laimėsime viską. Rinktinėje be JV mano mėgstamiausias žaidėjas yra Domantas Sabonis. Aš manau, kad mes labai gerai derėsime vienas prie kito. Aš galvoju, kad mes laimėsime aukso medalį“, – sakė M.Buzelis.

NBA naujokų birža vyks savaitę iki olimpinių žaidynių atrankos starto (birželio 26–27 dienomis), kur lietuviai dėl vieno bilieto į Paryžių kovos su Puerto Riko, Meksikos, Dramblio Kaulo Kranto, Italijos ir Bahreino rinktinėmis.

Jeigu mūsiškiams viskas pasisektų, Lietuviai olimpinėse žaidynėse, kurios vyks liepos 27-rugpjūčio 10 dienomis susikautų su JAV, Serbijos ir Pietų Sudano rinktinėmis.

Šį sezoną M.Buzelis NBA G lygoje renka po 14,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio.

Paklaustas apie vaizdo įrašą, kur M.Buzelis ir J.Valančiūnas kartu sportuoja prie jūros, M.Buzelis plačiai nupasakojo situaciją, kodėl buvo pasirinkta lietuviška muzika fonui.

„Tas vaizdo įrašas yra senas, bet muzika... ją parinko Jonas, kuris tokias dainas leidžia treniruočių metu. Aš taip pat pradėjau tokios muzikos klausytis. O kalbant apie pačią treniruotę, aš elementariai stiprinausi savo bicepsą. Tuo metu buvau labai plonas“, – šypsodamasis kalbėjo M.Buzelis.

Vilniuje balandžio 4–6 dienomis įvyks Mato Buzelio vardo krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus įvairios jaunimo komandos, tarp kurių bus ir Šarūno Jasikevičiaus sūnus Lukas ir „Barcelona“ ekipa.

Paklaustas apie turnyrą ir jo organizavimą, M.Buzelis teigė, kad nori padėti vaikams tobulėti.

„Turnyras buvo mano idėja. Noriu padėti vaikams Lietuvoje ir visame pasaulyje tobulėti krepšinyje. Tokia buvo pagrindinė šio turnyro mintis. Kalbant apie vaikus, kurie nori lygiuotis į mane, tai yra palaiminimas. Aš pats kadaise buvau toks vaikas, kuris lygiuojasi į kitus krepšininkus, tad aš žinau, ką tai reiškia. Esu labai dėkingas, kad vyks toks turnyras. Aš turėjau tokią svajonę surengti turnyrą labai ilgą laiką“, – sakė M.Buzelis.

– Kaip jūs palygintumėte savo įgūdžius su J.Valančiūnu ir D.Saboniu?, – buvo paklaustas M.Buzelis.

– Aš manau, kad aš esu universalus, galiu daryti viską aikštelėje. Galiu inicijuoti puolimą, kai atsikovoju kamuolį. Mane taip pat galime išnaudoti ir pikenrolo situacijose. Aš galėčiau tiek Jonui, tiek Domui, tiek kitiems įvesti kamuolį.

– Jūsų tėtis minėjo, kad jūs stebite Eurolygą. Ar turite mėgstamiausią komandą šiame turnyre? Koks yra jūsų įspūdis apie Eurolygą?

– Aš žiūriu visų komandų rungtynes, bet mėgstamiausios komandos neturiu. Žiūriu tai, ką rodo per televiziją, nes aš tiesiog esu krepšinio maniakas ir myliu žiūrėti krepšinį. Eurolyga – ypač talentinga lyga, kur žaidžia vieni geriausių atletų pasaulyje.

– Ar galvojate, kad jūsų šeima turėjo įtakos jūsų globaliam krepšinio supratimui?

– Aš galvoju, kad turiu europinio žaidimo savo stiliuje, bet gimimas JAV man duoda visą atletiškumą, įgūdžių paketą ir taip toliau. Turint abu – tai yra pranašumas.

– Koks yra jūsų ryšys su D.Saboniu?

– Mes su juo susirašome, bet nebendraujame tiek, kiek su J.Valančiūnu.

– Ar su J.Valančiūnu ir D.Saboniu kalbėjote apie pasiruošimą NBA naujokų biržai?

– Jonas man sakė, kad turiu būti susikaupęs, nesirūpinti apie šaukimų prognozes ir tiesiog toliau sunkiai dirbti.

– Ar žiūrite į prognozuojamą naujokų biržos šaukimo vietą?

– Aš stengiuosi į tai pernelyg nežiūrėti, nors aš viskas prognozes matau. Aš stengiuosi būti susikaupęs ir aš žinau, ką aš sugebu. Į tikslią savo šaukimo vietą aš nežiūriu, kadangi man tai pernelyg nerūpi. Aš žinau, kad jeigu aš tobulėju, aš laimiu.

– Jau netrukus prasidės treniruotės prieš NBA naujokų biržą. Kur labiausiai jūs norėtumėte patobulėti?

– Aš sakyčiau, kad visose vietose galėčiau patobulėti. Manau, kad mano tikslas – sustiprėti fiziškai ir gerinti tuos dalykus, kuriuos jau dabar turiu.

– Ar turite norą, komandą NBA, kurioje norėtumėte žaisti?

– Neturiu. Kas mane pasirinks ir manimi tikės, aš tam klubui būsiu labai dėkingas, kadangi visą savo gyvenimą dėl to dirbau. Aš esu pasiruošęs žaisti bet kurioje komandoje.

– Jūs su Zaccharie Risacher (prancūzu, rungtyniaujančiu Burgo JL klube) esate aukščiausiose vietose NBA naujokų biržos šaukimų sąrašuose, kas lemia tai, jog jūs būnate palyginami, tačiau jūs žaidžiate skirtingose krepšinio plotmėse. Ar norėtumėte su juo sužaisti vienas prieš vieną tuo metu, kai vyks treniruotės prieš NBA naujokų biržą? Kur galėtų būti jūsų stiprybės?

– Aišku, kad norėčiau su juo sužaisti vienas prieš vieną, bet jis to nenori daryti (šypsosi – red.). Jo agentas neleis tam įvykti. Tai yra verslo sprendimas. Mano privalumai – aš esu geresnis visose vietose prieš jį.

– Kai jūs dalyvavote „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje, jūs susigrūmėte su geriausiais planetos talentais, tarp kurių buvo ir Victoras Wembanyama. Koks buvo didžiausias iššūkis, varžantis su tokiais talentais?

– Didžiausias iššūkis buvo tas, kad jie turi didelį krepšinio supratimą, jie žino, kaip kontroliuoti rungtynių tempą, jie žaidžia NBA ir jie žaidžia prieš geriausius krepšininkus. Taip pat reikėjo priprasti prie to, kaip rinkti taškus, kadangi V.Wembanyama yra labai aukštas, turi ilgas rankas. Vienintelis būdas įmesti taškus – metimai iš vidutinio nuotolio. Man reikėjo tai išmokti rungtynių metu.

– Kaip sekasi tobulėti fiziškai, kuomet jūs žaidėte NBA G lygoje?

– Žaidimas prieš stipresnius žmones, savo kūno išnaudojimas prieš juos ir buvimas treniruoklių salėje man labai padėjo. Bet pagrindinis dalykas – buvimas fizišku treniruotėse.

– Ką galvojate apie Giannį Antetokounmpo ir koks jūsų mėgstamiausias žaidėjas Europoje?

– Giannis yra vienas geriausių žaidėjų visoje planetoje. Apie tai daug kalbėti nereikia. Mano mėgstamiausias žaidėjas Europoje – Jonas Valančiūnas.

– Kaip matote save po 10 metų?

– Kad ir ką NBA man sakys treneris – aš esu pasiruošęs tai daryti. Jeigu jis man pasakys būti metiku, aš juo būsiu. Jeigu jis man lieps kovoti dėl kamuolių, aš tą ir darysiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.