EUROLYGA 2023

Po istorinio N. Hayeso-Daviso vakaro Š. Jasikevičius liejo pyktį: „Liūdnas vakaras Turkijos krepšinio žurnalistikai“

Penktadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Nigelas Hayesas-Davisas pagerino rezultatyvumo rekordą, tačiau strategas iš Lietuvos po rungtynių auklėjo Turkijos žiniasklaidą.

Šarūnas Jasikevičius<br>G. Šiupario nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-30 10:57

Šaro treniruojama „Fenerbahce“ namuose 103:68 sutriuškino Berlyno ALBA, tačiau rungtynės įeis į Eurolygos istorijos vadovėlius dėl N.Hayeso-Daviso šou.

Buvęs žalgirietis surinko 50 taškų (9/11 dvit., 9/ 16 trit. 5/7 baud.) ir pagerino Shane‘ui Larkinui priklausiusį Eurolygos rezultatyvumo rekordą (49 taškai).

Po rungtynių spaudos konferencijoje Š.Jasikevičius negailėjo gražių žodžių savo auklėtiniui.

„Sveikinimai žaidėjams ir sirgaliams. Ačiū jiems už tokį nuostabų palaikymą ir užpildomą arena. Be abejo, sveikinimai Nigelui Hayesui-Davisui. Didelis malonumas būti tokios istorijos dalimi. Tai ką jis padarė yra beprotiškai sunku padaryti.

Rungtynių pabaigoje vaikėmės rekordo ir bandėme jam padėti, tačiau nepaisant to, tai padaryti yra be galo sunku. Jis yra didžiausias profesionalas. Jis kiekvieną dieną dirba lyg išprotėjęs. Ši diena yra didelis dalykas jam, „Fenerbahce“ komandai ir visam Europos krepšiniui“, – po rungtynių gražiausiais žodžiais apie savo auklėtinį atsiliepė Š.Jasikevičius.

Visgi atėjus laikui žurnalistams užduoti klausimus, spaudos konferencijos salėje buvo kurtinanti tyla. Toks momentas gerokai suerzino trenerį iš Lietuvos, kuris pradėjo kritikuoti vietinius žurnalistus.

„Po žaidėjo 50 taškų pasirodymo Eurolygoje nesulaukiu nė vieno klausimo. Tai yra liūdna. Labai liūdna Turkijos krepšinio žurnalistikai. Būsiu atviras – esu supykęs.

Praėjusią savaitę nugalėjome „Barcelona“. Tai buvo vienos įspūdingiausių rungtynių žvelgiant iš jų istorijos pusės. „Fenerbahce“ žaidžia įspūdingai, „Barcelona“ surengia nuostabų sugrįžimą, bet „Fenerbahce“ vėl pabėga ir laimi. Tuomet sulaukiau trijų klausimų po rungtynių. Du iš jų – prašymai pakomentuoti „Twitter“ gandus. Socialinė medija šioje situacijoje yra absurdiškiausias, liūdniausias dalykas.

Dabar N.Hayesas-Davisas užfiksuoja rekordą ir neturiu klausimų spaudos konferencijoje? Labai atsiprašau, žinau, kad kai kuriems nepatiks, bet labai apgailestauju, bet manau, kad tai yra labai liūdnas vakaras Turkijos krepšinio žurnalistikai. Galite išversti“, – neslėpdamas pykčio spaudos konferenciją užbaigė Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.