EUROLYGA 2023

Žalgiriečių šansų neskaičiuojantis A. Trinchieri nusilenkė prieš M. Jamesą: „Kalbame apie geriausią įmanomą žaidėją“

Andrea Trinchieri su savo auklėtiniais trečiadienį išvyksta į Monako karalystę. Ten ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ sieks įveikti „Monaco“ krepšininkus ir pratęsti pasakišką kelionę Eurolygos įkrintamųjų link.

Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 3, 2024, 11:22 AM, atnaujinta Apr 3, 2024, 11:30 AM

Kauniečiai laimėjo tris mačus paeiliui ir turėdamas 14 pergalių savo sąskaitoje užima 11-ąją vietą bei vis dar kovoja dėl vietos įkrintamosiose.

Tiesa, norint patekti į kitą etapą beveik neabejojama, kad likusiose rungtynėse kauniečiai turi įveikti tiek „Monaco“, tiek Madrido „Real“.

Pirmoji kliūtis – monegaskai. 21 rungtynes laimėję „Monaco“ krepšininkai užima 3-ąją vietą ir kovoja dėl geresnės pozicijos atkrintamosiose varžybose.

Pirmąsias rungtynes Kaune „Monaco“ klubas laimėjo rezultatu 83:79.

Prieš artėjančias rungtynes „Žalgirio“ strategas A.Trinchieri didžiavosi, ką jo auklėtiniams pavyko sukurti iki šių rungtynių ir teigė, jog kauniečiai ketvirtadienį privalės sužaisti tobulas rungtynes.

„Liko dvi rungtynės Eurolygos reguliariajame sezone ir susitiksime su milžinu „Monaco“. Jie atletiška, talentinga finalo ketverto komanda turinti labai daug jėgos. Visuomet noriu matyti gerus dalykus. Tai, kad „išgyvenome“ iki šio momento ir vis dar dėl kažko kovojame yra didelis dalykas.

Tikiu, kad į rungtynes turėtume žengti tarsi jūreiviai, kuriems į nugarą pučia vėjas. Žinome kokis sunkios bus rungtynės. Turime sužaisti geriausias rungtynes puolime ir gynyboje. Privalome išlikti susikoncentravę, fiziški, emociškai stabilūs, mąstyti šaltu protu. Viskas kas nutiko per paskutinius kelis mėnesius turėtų mus paskatinti eiti į priekį“, – apie būsimas rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Dabar populiaru skaičiuoti įvairiausias tikimybes patekti į įkrintamąsias...

– Nežinau nei vieno dalyko apie šiuos scenarijus ir man visiškai į tai nusispjauti. 1 ar 0,1 procento yra geriau negu nieko. Mano komanda parodė, kad gali yra pasiruošusi kovoti, žaisti geriausią įmanomą krepšinį. Nuostabus dalykas, kad mes dar žaidžiame dėl kažko. Šių tikimybių skaičiavimas yra kitų žmonių dalykas. Žinau, kad jums reikia skaičiuoti.

– O ar mėgstate šiuos skaičiavimus?

– Nėra mėgstu ar nemėgstu. Klausimas, ar aš galiu juos pakeisti. Skaičiai nuo manęs nepriklauso, aš jų pakeisti negaliu.

– Mike’as Jamesas tapo rezultatyviausiu visų laikų Eurolygos žaidėju. Ar jam užtektų laimėti titulą, kad būtų laikomas geriausiu visų laikų Eurolygos žaidėju?

– Mano nuomone, kalbame apie geriausią įmanomą žaidėją. Tai, ką M.Jamesas duoda krepšinio aikštelėje yra nuostabu. Tai sakiau prieš daug metų. Tapimas rezultatyviausiu visų laikų jam yra pasiekimas, kuris tik paryškina jo įspūdingą karjerą, tačiau man jis nieko įrodyti nebeturi. Aš žinau koks jis geras.

Pasiekimai yra dalis šio darbo, bet tai nepakeičia to, kaip gerai jis žaidžia. Yra daugybė „Šlovės muziejaus“ krepšininkų, kurie nelaimėjo NBA. Ar mes sakome, kad jie nebuvo tokie puikūs, nes nelaimėjo titulo? Titulą iškovoja ne žaidėjas, tai padaro komanda.

Tikiu, kad M.Jamesas yra vienas geriausių. Kurioje vietoje – pirmas, antras ar trečias yra subjektyvu. M.Jamesas gali daryti viską.

– Berlyno ALBA prieš jį yra naudojus „box and one“. Kaip žvelgiate į tokį taktinį sprendimą ir gal atsimenate daugiau būdų, kaip galima stabdyti M.Jamesą?

– M.Jamesas mėgsta dalintis savo idėjomis ir nuomone. Tuomet jis teigė, kad jam nebuvo smagu žaisti. M.Jamesas turi visą paketą – jis gali pasuoti, jis gali pataikyti, jis gali užsibaigti atakas. Netikiu, kad viena gynybinė schema gali jį sustabdyti. Jis gali turėti gerą arba blogą dieną, bet netikiu, jog čia yra pagrindinis aspektas.

Tu vis tiek stoji prieš visa komandą. Tau vis tiek reikia tvarkytis su Elie Okobo, Jordanu Loydu, Johnu Brownu, J.Blossomgame‘u, Donatu Motiejūnu, Alpha Diallo. Jie yra finalo ketverto komanda.

Be abejo M.Jamesas yra jų lyderis, tačiau yra daugiau gerų žaidėjų. Tačiau fokusuotis tik ties juo būtų krepšinio nuodėme. Yra kitų gerų žaidėjų. E.Okobo, J.Loydas gali pelnyti 20 ir daugiau taškų. Esu didelis M.Jameso fanas, tačiau šioje srityje dirbu daugiau nei 20 metų, tad tikrai žinau, ką reiškia žaisti prieš tokią gerą komandą.

– Kokia Rolando Šmito situacija?

– Jis bando įveikti skausmus. Žiūrėsime rungtynių diena, tačiau jis vis dar yra be ritmo.

– Kaip ruošiatės tokioms rungtynės, kuomet tiek žaidėjų gali rinkti daug taškų?

– Einu į bažnyčią ir degu žvakutes. Pagrindinis dalykas, kuomet stoji į kovą prieš tokio talento žaidėjus – stengiesi sužaisti geriausias rungtynes, žinodamas, kad kiekvienas tavo veiksmas gali turėti pasekmių. Yra kaina, kurią sumoki. Jei patraukti savo karius, kad jie stabdytų vieną žaidėją, atsiranda kiti pavojingi žaidėjai. Turi būti paruošęs labai subalansuotą rungtynių planą.

– Jaronas Blossomgame‘as tapo vienu svarbiausių „Monaco“ žaidėjų

– Jis žaidė Vokietijoje, tad jį pažįstu labai gerai. Bandžiau jį prisivilioti pas save. Jis modernus krašto puolėjas, žaidžiantis per dvi pozicijas. Jis sudėjo daug detalių, kad taptų stipriu Eurolygo

– Kaip įvertintumėte žaidėjų reakciją po rungtynių Panevėžyje?

– Turėjome tik vieną treniruotę. Ar tikrai manote, kad galime namuose turėti 7 pergales ir 1 pralaimėjimą su blogomis treniruotėmis? Turiu komandą, kuri prisiima atsakomybę. Mano darbas yra stumti žaidėjus limitų link. Nebuvau patenkintas mentalitetu, bet džiaugiausi dėl pergalės. Madrido „Real“ ir Bolonijos „Virtus“ pralaimėjo nacionaliniuose čempionatuose Tai parodo, kiek brutali yra Eurolyga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.