EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ magiją italams nupasakojęs A. Trinchieri: „Galime būti pasiruošę atkrintamosioms“

„Aš žinau, kad žaidimas „Žalgirio“ arenoje padaro mano komandą geresne 20–30 procentų. Taip yra todėl, nes komanda turi įspūdingą ryšį su sirgaliais. Aš tiesiog noriu, kad žmonės didžiuotųsi šia komanda. Aš savo žaidėjų visada prašau, kad jie peržengtų savo energijos ir noro ribas“, – specialioje dokumentikoje kalbėjo Andrea Trinchieri.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Žalgirio“ žaidėjai ir sirgaliai<br>R.Vilkelio nuotr.
 „Žalgirio“ žaidėjai ir sirgaliai<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ sirgaliai<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ sirgaliai<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Brady Manekas<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Žalgirio“ štabas<br> Dokumentikos stopkadras
 „Žalgirio“ štabas<br> Dokumentikos stopkadras
 Andrea Trinchieri ir Arvydas Sabonis<br> Dokumentikos stopkadras
 Andrea Trinchieri ir Arvydas Sabonis<br> Dokumentikos stopkadras
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 3:02 PM, atnaujinta Apr 4, 2024, 3:10 PM

Italų „LaGiornadaTipo“ atvyko į Kauną ir sukūrė specialią 20-ies minučių trukmės dokumentiką apie A.Trinchieri, jo atvykimą į Kauną ir darbą „Žalgiryje“.

Specialistas sezono viduryje „Žalgiryje“ perėmė darbus iš Kazio Maksvyčio ir nuo sausio pirmosios dienos vadovavo Lietuvos čempionų ekipai.

Savo pirmąsias dienas Kaune A.Trinchieri prisiminė su šypsena.

„Turėjau galimybę prisijungti prie „Žalgirio“ tada, kuomet klubas buvo sudėtingoje situacijoje. „Žalgiris“ – tai istorinis klubas. Aš galvojau, kad visiems po karjeros galėsiu sakyti: „Aš treniravau „Partizan“ ir „Žalgirį“.

Iš namų išvykau sausio pirmąją 3 ryto, oro uoste buvau 6 valandą ryto... Padaryti įtaką pirminėje stadijoje – labai sunku. Į Kauną atvykau 16 valandą, turėjau treniruotę 17 valandą ir kitą dieną žaidėme pirmąsias rungtynes. Be to, tada buvo dviguba savaitė. Žaidėme antradienį ir ketvirtadienį. Dvigubos savaitės metu detalės nėra ypač svarbios, svarbiausia – kokybė ir energija“, – sakė italas.

Debiutiniame mače Kaune A.Trinchieri ir jo vadovaujamas „Žalgiris“ 77:71 įveikė Berlyno ALBA, tačiau jau kitame dvigubos savaitės mače iššvaistė ypač svarbius taškus ir išvykoje 79:93 krito prieš Vilerbano ASVEL krepšininkus.

„Prie komandos bandžiau prieiti kitokiu būdu, kadangi negalėjau per tokį trumpą laiką prieiti prie detalių, tad aš įvedžiau makrosistemą, kur pasakiau žaidėjams, kad jie turi mane sekti. Aš supratau, kad reikia išvengti visko, kas išsemia mūsų energiją.

Būti objektyviu – labai sunku. Krepšinis yra klaidų žaidimas. Laimi tas, kas mažiau klysta. Bet galop tai nėra tiesa. Gali atlikti dvigubai daugiau klaidų nei tavo varžovai ir laimėti, jeigu turėsi dvigubai daugiau energijos“, – svarstė A.Trinchieri.

Tik atvykęs į Kauną italas suprato, kad „Žalgiris“ ir krepšinis yra svarbiausi dalykai Kaune, o kartu išskyrė ir puikią Lietuvos čempionų klubo bazę.

„Kaune gyvena apie 380–390 tūkst. gyventojų ir yra antras pagal dydį miestas šalyje. Lietuva yra maža šalis, bet ji yra didinga. Kaune svarbiausias dalykas yra „Žalgiris“. Čia yra viskas apie krepšinį – viešbutyje, restorane, bare... jeigu yra televizorius, per jį rodys krepšinį. Visi žino, kas tu esi. Lietuvoje krepšinis yra gyvenimas ir religija.

Jeigu kažkas nori tapti treneriu, „Žalgiris“ yra puiki vieta pradėti. Treneris turi aiškų vaidmenį, nėra kažkokių paskalų... nors Kaune galbūt nėra prabangos, tu turi puikią treniruočių salę, į rungtynes keliauji užsakomaisiais reisais, viskas (SPA, atsistatymo erdvė) yra šalia rūbinės“, – atviravo specialistas.

Šį sezoną „Žalgiris“ išpardavė bilietus į 15 iš 16 rungtynių.

Vienintelis kartas, kuomet „Žalgirio“ arena nebuvo sausakimša buvo kovo 19-ąją. Kauniečiai tądien 96:81 įveikė Bolonijos „Virtus“ krepšininkus.

Arenos įtaką rezultatams pamatė ir pats A.Trinchieri.

„Aš žinau, kad žaidimas „Žalgirio“ arenoje padaro mano komandą geresne 20–30 procentų. Taip yra todėl, nes komanda turi įspūdingą ryšį su sirgaliais. Aš tiesiog noriu, kad žmonės didžiuotųsi šia komanda. Aš savo žaidėjų visada prašau, kad jie peržengtų savo energijos ir noro ribas“, – pasakojo italas.

Specialioje dokumentikoje buvo parodyta, kaip „Žalgirio“ štabo nariai smagiai leidžia laiką po rungtynių, o tąkart trenerių kambaryje apsilankė ir Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

„Po kiekvienų rungtynių, nesvarbu, ar jas laimėjome, ar pralaimėjome, visas štabas keliauja atsigerti šaltų gėrimų (šypsosi – red.). Po to, kai sėdėjome po rungtynių, pas mus užsuko svarbiausias žmogus Lietuvos istorijoje Arvydas Sabonis. Jis yra tikras genijus“, – atvirai kalbėjo italas.

A.Trinchieri taip pat prakalbo apie ryšį su žaidėjais ir savo didžiulę svajonę.

„Aš labai daug bendrauju su savo žaidėjais, nes aš noriu suprasti, kas tai yra per asmenybė ir ko ji nori pasiekti per savo karjerą.

Brady Manekas man pasakė: „Jūs esate atviriausias žmogus, kurį pažinau savo gyvenime“.

Aš galvoju, kad mes galime būti pasiruošę atkrintamosioms. Aš labai noriu kada nors dalyvauti Eurolygos finaliniame ketverte ir bandyti laimėti. Tai būti it vyšnia ant torto“, – kalbėjo A.Trinchieri.

Ketvirtadienio vakarą A.Trinchieri ir „Žalgiris“ stos į ypač svarbų mūšį, kur sieks pratęsti savo įkrintamųjų svajonę. Kauniečiai nuo 20:00 val. kausis su Donatu Motiejūnu ir Monako „Monaco“ krepšininkais. Norint bandyti įšokti į įkrintamųjų traukinį, žalgiriečiams šį vakarą būtina pergalė. 

Mačo eigą tarp minėtų ekipų nuo 20:00 val. galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.