EUROLYGA 2023

Sušio rūšimi L. Birutį pavadinęs A. Trinchieri turėjo blogų žinių dėl A. Butkevičiaus

Kauno „Žalgirio“ (14/19) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos išvykos rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 66:69 (11:20, 18:19, 12:15, 22:18) nusileido „Monaco“ (22/11) ekipai ir beveik uždarė klausimą dėl įkrintamųjų kovų. Žalgiriečiai turi tik miglotus šansus pratęsti varžybas po Eurolygos reguliariaus sezono pabaigos.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 10:31 PM, atnaujinta Apr 5, 2024, 8:40 AM

„Žalgiris“ jau mačo pradžioje atsiliko 4:15 ir pastoviai turėjo vytis. Skirtumas dvikovos metu menko iki 5 taškų, bet ir didėjo iki 15 taškų – 59:44.

Mačo pabaigoje kauniečiai aptirpdė skirtumą, dovaną jiems suteikė ir du baudos metimus nepataikęs Mike'as Jamesas, tačiau galiausiai „Monaco“ išlaikė pergalę.

Kauno komanda iš viso nepataikė 37 metimų, o tritaškius pelnė tragišku pataikymu – iš 29 metimu įkrito tik 7.

„Asmeniškai ką pats galiu pasakyti apie rungtynes? Labai kietos rungtynės. Prieš tokią komandą reikėjo parodyti visą savo jėgą, visą kiekvieno žaidėjo asmenybę.

Turėjome būti labai stiprūs ir galiausiai bent pataikyti laisvus metimus. To be galo trūko, nes nieko nepataikėme.

O varžovai po krepšiais buvo galingi ir sunku buvo atsikovoti kamuolius pas juos po krepšiu“, – Eurolygos televizijai aiškino „Žalgirio“ treneris Andrea Trincheri.

Paklaustas, ką dabar darys, žinant, kad jo ekipa galimai prarado šansą prasibrauti į įkrintamąsias akistatas, Italijos treneris susinervavo, tačiau prakalbo sarkastiškai: „Ką darysiu? Dabar reikia eiti į rūbinę ir paaiškinti savo žaidėjams, kad to, ką padarėme, neužteko“.

Po kurio laiko apie rungtynes strategas kalbėjo ir spaudos konferencijoje.

„Rungtynių baigtį apsprendė pirmas kėlinys – jis mums buvo labai prastas. Mūsų tarpe nebuvo asmenybių, nors kovojame su tokia puikia komanda kaip „Monaco“.

Žinoma, mes lyginome rezultatą, laimėjome kitus ketvirčius, tačiau rungtynes vis tiek lėmė pirmosios 10 minučių, – spaudos konferencijoje dėstė A.Trinchieri. – Kai žaidi su tokiomis atletiškomis komandomis, reikia pataikyti laisvus tritaškius, kad išplėstumei aikštę.

Mes nepataikėme, nors nuostabiai gynėmės ir leidome Monako komandai pelnyti 69 taškus.

Deja, to neužteko pergalei ir mūsų Eurolygos žygis – baigtas.

Gaila, bet mano svajonė išlikti kovoje iki paskutinių Eurolygos rungtynių neišsipildė. Man liūdna, bet turiu būti objektyvus – nuveikėme ir gerų darbų. Iš esmės mes šiandien kovojome virš savo galimybių prieš Eurolygos finalo ketverto ekipą“.

„Manau, kad galėjome išeiti iš aikštės pakeltomis galvomis. Nors galutinis rezultatas – ne mūsų naudai, bet neturėjome jaustis palaužti, žiūrint į kovą ir atsidavimą. Turime pažiūrėti, kaip pakreipėme savo sezoną – buvome beveik paskutiniai reitinge, bet kovojome, kovojome ir likome gyvi dar ilgą laiką“, – sakė A.Trinchieri.

– Kokios jūsų mintys apie rungtynes? – buvo paklausta „Žalgirio“ trenerio.

– Skausminga, manau, kad mes varžėmės, kovojome prieš labai gerą, atletišką komandą, jiems atsakėme gana gerai. Vis dėlto norint laimėti prieš „Monaco“ išvykoje, reikia pataikyti laisviems, mes daug.

Buvo sunkumų po krepšiu, J.Brownas ir D.Motiejūnas yra atletiški ir aukšti žaidėjai, šiandien varžovų uždavinys ir buvo kuo labiau būti atletiškiems.

Atrodo, kad pralaimėjome rungtynes dar pirmajame kėlinyje, mums trūko asmenybių, mus tiesiog suvalgė, o visų rungtynių metu vytis tokią komandą yra labai sunku.

Vaikinai atidavė viską, mums pritrūko kelių sėkmingų individualių momentų, kad iškovotume pergalę, bet šiek tiek liūdna dėl žaidėjų, nes pagrindinė svajonė buvo turėti viltį iki pat paskutiniųjų rungtynių.

Liūdna ir dėl sirgalių, bet jie turėtų didžiuotis – žaidėjai atidavė viską. Ko galima prašyti daugiau? Negalime durti piršti, jei žaidėjas nepataiko laisvas.

Dabar laukia paskutinės rungtynės, esame skolingi prieš sirgalius geras rungtynes, persigrupuosime, susikaupsime, kad laimėtume LKL titulą.

– Ar nervingumas buvo pagrindinis rungtynių faktorius?

– Nemanau. Tai nebuvo pagrindinis faktorius. Nervai visada yra faktorius, net kai ginčijatės su žmona, tai kenkia jūsų darbui, bet esminis faktorius buvo rungtynių pradžia, turėjome pradėti kitaip.

Mes per daug gerbėme varžovus, buvome per daug drovūs.

– Turite omenyje L.Birutį?

– Sashimi (suši rūšis). Tai niekada nėra vieno krepšininko kaltė, esu nusivylęs dėl jo požiūrio, jis sužaidė daug gerų rungtynių, bet tai yra skausminga patirtis, mačiau, kad jis nebuvo pasiruošęs, jį kaustė įtampa.

Neturiu siųsti žinučių žaidėjams, bet jis turi būti geresnis ir stabilesnis, jis atrišo rankas D.Motiejūnui, kaip laimėti tokias rungtynes? Reikia geriau žaisti individualiuose dvikovose, manau, kad gerai gynėmės prieš M.Jamesą, palikome varžovus tik su 69 taškais.

Pagrindinė L.Biručio klaida yra ta, kad jis per daug jautriai reaguoja į klaidas, jis blogai pradėjo rungtynes, o tada nebeatsistatė, taip nutiko nebe pirmą kartą, bandėme žaisti žemu penketu, kad išplėstume aikštę, niekada nereikia rodyti pirštu į vieną žaidėją, bet jis buvo blogas, labai blogas. Vis dėlto, rytoj laukia nauja diena.

– Kokia yra A.Butkevičiaus situacija?

– Bloga situacija, jis pasisuko čiurną, atrodo blogai, labai blogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.