EUROLYGA 2023

Karjerą baigsiančios žvaigždės nesivežančio „Real“ treneris Ch. Mateo: „Kaunas yra mano mėgstamiausias miestas“

Madrido „Real“ (26/7) strategas Chusas Mateo teigė, kad Kaunas nuo praėjusių metų yra jo mėgstamiausias miestas, pridūrė, kad karjerą po olimpinių žaidynių baigsiantis Rudy Fernandezas nerungtyniaus Kaune ir pabrėžė Kauno „Žalgirio“ (14/19) universalumą.

 Chusas Mateo<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Chusas Mateo<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 6:22 PM

Praėjusių metų Eurolygos čempionai Madrido „Real“ ketvirtadienį vėl rungtyniaus Kaune, kur sieks sėkminga nata užbaigti Eurolygos reguliarųjį sezoną.

Ispanijos sostinės ekipa antroje sezono išgyvena sunkų tarpsnį stipriausiose Europos klubinio krepšinio pirmenybėse. „Real“ nuo naujųjų metų Eurolygoje yra patyrusi net 6 pralaimėjimus, kai iki tol buvo pralaimėję vos kartą.

Nepaisant sunkesnės atkarpos, Ch.Mateo teigė, kad jo komanda turi žaisti savo žaidimą, norėdama iš Kauno iškeliauti su pergale.

„Kauno arena – magiška. Aš vis dar prisimenu mūsų praėjusių metų pergalę... Kaunas nuo praėjusių metų yra mano mėgstamiausias miestas. „Žalgiris“ abejose aikštės pusėse yra ypač universalūs. Mes turime atkreipti dėmesį į savo susitarimus, bet turime nepamiršti ir varžovų pagrindinių ginklų“, – dėstė specialistas.

Kalbėdamas apie „Žalgirį“, ispanas pagyrė puikią kauniečių komplektaciją ir pabrėžė Eurolygos sudėtingumą.

„Žalgiris“ yra šiuo metu yra geroje sportinėje formoje ir kartu turi didelę energiją. Kauniečiai iki pat praėjusios savaitės kovojo dėl vietos įkrintamosiose. Jie turi ypatingą žaidėją Keenaną Evansą, kuris žaidžia aukštu lygiu, o kartu jie turi puikius veteranus Edgarą Ulanovą ir Rolandą Šmitą bei puikius metikus Tomą Dimšą ir Dovį Giedraitį, kurie gali išplėsti aikštelę. Jų aukštaūgiai taip pat gali pataikyti iš toli ir pridaryti mums problemų.

Tas faktas, kad „Žalgiris“ nežais atkrintamosiose, nepaisant to, jog jų sudėtis yra puikiai surinkta, pasako daug apie Eurolygos lygį“, – kalbėjo specialistas.

Ch.Mateo taip pat pranešė, kad į Kauną neatvyks trys žaidėjai – Sergio Rodriguezas, karjerą po olimpinių žaidynių baigsiantis Rudy Fernandezas ir Hugo Gonzalezas.

Mačo tarp „Žalgirio“ ir „Real“ eigą ketvirtadienį nuo 20:00 val. sekite tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste