EUROLYGA 2023

Vampyru save pavadinęs A. Trinchieri kratosi kalbų apie lūkesčius dėl L. Biručio ir atmetė klausimą dėl „Real“

Kauno „Žalgiris“ atsisveikina su šio sezono Eurolyga. Žalgiriečiai ketvirtadienį savo arenoje priims turnyro čempionų titulą ginantį Madrido „Real“ klubą. Šios rungtynės taps labiau padėka ištikimiems sirgaliams ir kauniečių siekis garsiai trinktelėti Eurolygos durimis.

Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R. Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-04-10 11:51, atnaujinta 2024-04-10 11:52

„Real“ šį sezoną yra aiškus turnyro favoritas, jau prieš keturis turus garantavęs sau pirmąją vietą reguliariame sezone ir aikštės pranašumą atkrintamuosiuose mačuose.

Karališkojo klubo atstovai pirmame tarpusavio mače ramiai iškovojo pergalę, kauniečius įveikę 93:79. Tąkart viską lėmė kur kas geriau sužaisti pirmieji du kėliniai, po kurių ispanai susikrovė 10 taškų persvarą, o ją padidino ketvirtame ketvirtyje.

„Tai yra paskutiniosios Eurolygos rungtynės mums ir noriu tik geriausio savo žaidėjams, gerbėjams bei „Žalgirio“ organizacijai. Žaisime prieš geriausią Europos komandą, čempionus ir norėčiau geros atmosferos bei grąžinimo visos meilės, kurios sulaukėme iš savo gerbėjų.

Noriu, kad mano žaidėjai pajaustų tą patį, ką ir jautė prieš tai rungtynėse – visišką palaikymą, be jokių klausimų.

Aš taip matau šias būsimas rungtynes ir tikiuosi, kad taip ir bus“, – apie ketvirtadienio akistatą kalbėjo kauniečių strategas A.Trinchieri.

Prieš lemiamą reguliariojo sezono turą „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 14 laimėjimų ir užima 14-ąją vietą, o „Real“ su 26 pergalėmis žengia pirmas ir antroje pozicijoje esantį Atėnų „Panathinaikos“ lenkia 4 pergalėmis.

– „Real“ Eurolygos reguliarųjį sezoną baigia kaip jo nugalėtojai. Be to, jie gina titulą. Galima sakyti, kad jie pakeis tendenciją ir laimėję reguliarųjį sezoną iškovos vėl ir čempionų vardą?

– Žinau apie tokią tendenciją, kad reguliaraus sezono laimėtojai netampa čempionais. Kiek kartų tai buvo, nežinau, neseku ir nerenku tokių skaičių. Bet mano įsitikinimu, kad Eurolygos čempionais tampa ta komanda, kuri kenčia reguliariajame sezone.

Įprastai reguliariajame sezone sėkmingai žaidusi ekipa, dėl man nepaaiškinamų priežasčių, finalo ketverte nesugeba triumfuoti.

Tuo tarpu komandos, kurios išgyvena traumas, sunkius momentus varžybose, nesėkmių serijas ar tam tikras krizes, jos, kaip sakoma, įgyja antikūnių atkrintamosioms kovoms ir finalo ketvertui.

Dabar „Real“ patiria tam tikrus pralaimėjimus, bet jiems yra paranku atkrintamąsias kovas pasiekti tokiomis emocijomis. Tai yra mano asmeniniai pastebėjimai.

– Praėjusį sezoną „Real“ Eurolygoje triumfavo būtent Kaune. Ar tai gali būti papildoma motyvacija kovoti vėl dėl čempionų titulo?

– Jūs per daug klausinėjate apie „Real“. Aš ne Madride.

– Laurynas Birutis pratęsė kontraktą su komanda, kokie yra jūsų lūkesčiai kitam jo sezonui?

– Šiandien metate man iššūkį: turiu rungtynes prieš „Real“, bet kalbu apie kitą sezoną.

Aš kiek pasuksiu jūsų klausimą. Esu laimingas dėl „Biro“, nes visada remiuosi tam tikra filosofija.

Klubo filosofija yra suteikti šansą lietuviams žaisti aukščiausiame lygyje ir man tai yra labai svarbu.

Jis nusipelnė šio šanso – turėjo puikią atkarpą, tada patyrė traumą, išgyveno pakilimų ir nuopuolių. Jis yra labai protingas ir įgudęs žaidėjas. Geriausias laikas jam dar prieš akis.

Jis nusipelnė šanso, nes parodė, kad jam rūpi klubas ir jis myli komandą. Jis bando būti geriausia savo versija.

Pats natūraliausias dalykas dabar yra tęsti pradėtus darbus, planą, vystyti jį. Tai yra natūralu. Grįžtant prie lūkesčių, esu didelis jų priešas.

Ypač lyginant du skirtingus sezonus. Dažniausiai lūkesčiai atneša nusivylimą.

Individualūs lūkesčiai keičiasi, motyvacija keičiasi, viskas keičiasi. Nenoriu kalbėti apie lūkesčius, noriu kalbėti apie žaidėją, kurį turime dabar.

– Kaip sekasi gydytis traumą Arnui Butkevičiui?

– Jis tikrai nežais bent mėnesį. Naujienų neturiu, nes dabar jų ir neturėtų būti. Jis yra dabar su įtvaru – čiurna yra traumuota. Arnas mums yra labai svarbus, jis net svarbesnis, nei pats mano.

Arnas nėra labai šnekus ir labai rimtas krepšininkas. Tobulas komandos draugas. Tobulas žaidėjas rūbinei.

Stumiu jį iš komforto zonos: prašau atlikti dalykus, kurių jis nedarė anksčiau.

– Ketvirtadienį bus paskutiniosios garsiojo Rudy Fernandezo reguliariojo sezono rungtynės Eurolygoje. Ką prisiminsite apie šį žaidėją?

– Rudy yra tikras žaidėjas, nugalėtojas (juokiasi). Jis pataikė daug lemiamų metimų ir turėjo nuostabią karjerą. Jaučiu didžiausią jam pagarbą.

Nenoriu kalbėti apie jo žaidimą, jis pats kalba už save ir aš nieko pridėti negaliu. Rudy niekada negalvojo, kad kažkas yra už jį geresnis. Jis gali žaisti minutę ir nulemti rungtynes, gali sužaisti 35 minutes ir taip būti pergalės garantu.

Labai už tai jį gerbiu. Jis yra vienas ikoniškiausių Eurolygos žaidėjų – atrodo, jis yra laimėjęs tris titulus Eurolygoje.

– Trys komandos dar kaunasi dėl vietos įkrintamosiose akistatose. Jei reiktų spėti, jūsų manymu, kuris iš pretendentų pateks į šį etapą?

– Jei reiktų vadovautis logika, atsakymas būtų Stambulo „Anadolu Efes“. Jei žiūrėčiau ir spėčiau iš savo širdies, sakyčiau, kad tai bus Belgrado „Partizan“.

– Į Kauną atvykote žiemą. Dabar jau pavasaris ir šiluma visus lepina. Kaip jums Lietuvos oras?

– Aš jaučiuosi kaip vampyras. Išeinu į lauką, pamatau saulę ir bijau, kad nudegsiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.