EUROLYGA 2023

Apie permainas Čikagos klube prabilęs A. Karnišovas: „Galvoju apie laimėjimą, ir todėl esu čia“

Vykdomasis „Chicago Bulls“ viceprezidentas krepšinio operacijoms Artūras Karnišovas po tragiškos sezono baigties susitikime su žiniasklaida atskleidė tolimesnius komandos planus.

 A.Karnišovas<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 A.Karnišovas<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 B.Donovanas<br> USA Today/Scanpix nuotr.
 B.Donovanas<br> USA Today/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-21 13:48

Čikagos ekipa per 82 reguliaraus NBA sezono rungtynes laimėjo 39 kartus ir Rytų konferencijoje užėmė 9-ąją vietą. Tai „Bulls“ ekipai suteikė galimybę kovoti įkrintamosiose, bet čia sėkmės pritrūko. Pirmą susitikimą su „Atlanta Haws“ Čikagos ekipa pralaimėjo 116:131, o lemiamoje kovoje su „Miami Heat“ nusileido 91:112.

Po sezono A.Karnišovas pranešė, kad pagrindinė „Bulls“ trijulė – Zachas LaVine, DeMaro DeRozanas ir Nikola Vičevičius pasiekė bendro kelio su Čikagos ekipa pabaigą.

„Šioje grupėje kažkas nesuveikė. Turiu surasti tokią grupę, kuri veiktų geriau. Nereikia sakyti, kad sezono pabaiga nepateisino lūkesčių, neatsižvelgiant į traumas ir visa kita. Kiekvienas sezonas, kuriame nekeliaujame toli atkrintamosiose varžybose, reikalauja gilios analizės, kuri jau prasidėjo.

Apie mūsų žaidėjus galiu atsiliepti tik teigiamai, tačiau kaip komanda mes nepateisinome lūkesčių. Esame čia ne dėl įkrintamųjų, todėl turime imtis permainų, kad pataisytume padėtį. Prisiminu visą atsakomybę dėl to, kur esame dabar. Žinau, kad mūsų rezultatais nėra patenkinti aistruoliai, nesu patenkintas ir aš“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A.Karnišovas.

Su Lietuvos rinktine 1995 metų Europos sidabru pasidabinęs krepšininkas pažadėjo, kad „Bulls“ agresyviai ieškos naujų žaidėjų laisvųjų agentų rinkoje.

„Manau, eisime keliu, kuriuo žengėme 2021 metų vasarą. Be abejo, negalime tęsti su ta pačia komanda ir tikėtis skirtingų rezultatų. Net su kai kuriais teigiamais dalykais, pergalėmis pratęsimuose ir paskutinėmis sekundėmis mes teturime 39 pergales ir įkrintamąsias varžybas. Turime kažkaip sugeneruoti dar 10 pergalių, – pradėjo lietuvis. – Aš galvoju apie laimėjimą, ir todėl esu čia. Nesu čia dėl pozicijų lentelės viduryje. Maniau, kad ta formulė, kurią sukūrėme prieš trejus metus, veikė. Iki poros traumų. Buvome kūrybingi praeityje, svarstysime visas galimybes ir per šį tarpsezonį.“

A.Karnišovas taip pat prakalbo ir apie NBA titulo siekius bei esamą „Bulls“ trenerį.

„Nebūsiu patenkintas tol, kol neatgabensime į Čikagą čempionų titulo. Aš tam buvau pasamdytas, todėl ir esu čia. Mano misija nesikeičia, – pasakojo A.Karnišovas. – Billy yra puikus treneris ir žmogus, o aš turiu dirbti geriau, kad jam padėčiau. Mano užduotis yra suteikti treneriui resursus, kurių jam reikia, kad būtume nuolat laiminti komanda.“

Lietuvis taip pat pabrėžė ir siekį išsaugoti D.DeRozaną, kuris po šio sezono tapo laisvuoju agentu.

„Jis buvo puikus trejus metus. Jis atsidavė Čikagai, padėjo mūsų jauniems žaidėjams, tad abi šalys yra suinteresuotos tęsti darbą“, – sakė „Bulls“ viceprezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.