EUROLYGA 2023

Eurolygos nuosprendis: teisėjai klydo, bet ne abejose antradienio rungtynėse

Antradienį vykusiose Eurolygos rungtynėse netrūko aistrų. Teisėjai turėjo paprakaituoti tiek Belgrade (rungtynėse tarp „Maccabi“ ir „Panathinaikos“), tiek ir Pirėjuje (dvikovoje tarp „Olympiakos“ ir „Barcelona“).

E.Atamanas ir G.Bartzokas.<br>Stopkadro ir SIPA/Scanpix nuotr.
E.Atamanas ir G.Bartzokas.<br>Stopkadro ir SIPA/Scanpix nuotr.
T.Satoransky.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Satoransky.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 6:53 PM, atnaujinta May 1, 2024, 6:56 PM

Abejose mačuose netrūko diskutuotinų epizodų. Į tai reaguodama Eurolyga trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame apžvelgė diskusijas sukėlusius momentus.

Eurolyga pripažino, kad arbitrai suklydo rungtynių tarp „Olympiakos“ ir „Barcelona“ metu, tiesa, ne daug diskusijų sukėlusioje pražangoje prieš Jabarį Parkerį, o kiek anksčiau, ketvirtojo kėlinio pabaigoje įvykusioje atakoje, kurioje, pasak teisėjų, „Barcelona“ gynėjas Tomašas Satoransky nespėjo grąžinti kamuolio iš užribio per penkias sekundes.

Teisėjai rungtynių metu šio epizodo neužfiksavo, o tuo pasinaudojusi „Barcelona“ išlygino rezultatą ir išplėšė galimybę žaisti pratęsimą.

Ne ką mažiau diskusijų buvo ir Belgrade, kuriame net du oficialius protesto raštus Eurolygai dėl abejotinų teisėjų sprendimų pateikė Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Vis dėlto peržiūrėjusi momentus Eurolyga konstatavo, kad teisėjai Belgrade neklydo.

Daug diskusijų sukėlė ketvirtojo kėlinio pabaigoje įvykęs momentas, kai „Maccabi“ puolėjas Joshas Nebo potencialiai buvo primynęs užribį, tačiau epizodą išanalizavę ekspertai patvirtino, kad svarbiausiu metu amerikietis buvo atkėlęs kulną.

Neteisingų sprendimų ekspertai neįžvelgė ir dėl teisėjų priimto verdikto skirti ginčą po Matthias Lessort’o blokuoto metimo.

Primename, kad antradienį pergales nuskynusios „Barcelona“ ir „Maccabi“ ekipos šiuo metu serijoje iki trijų pergalių prieš savo varžoves pirmauja 2:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.