EUROLYGA

Į ateitį Jonavoje dviprasmiškai žvelgęs V. Šeškus – apie „Neptūno“ pasiūlymą ir kalbas podkastuose

Virginijus Šeškus po sezoną užbaigiančio mačo prieš Vilniaus „Rytą“ atviravo apie pasiūlymą dirbti Klaipėdos „Neptūne“ ir teigė, kad Jonavos „CBet“ miestui gėdos nepridarė.

Virginijus Šeškus<br>Betsafe-LKL nuotr.
Virginijus Šeškus<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-15 22:15, atnaujinta 2024-05-16 13:08

Jonaviškiai namuose 90:96 krito prieš Vilniaus „Rytą“, pralaimėjo ketvirtfinalio seriją 0–2 ir baigė savo sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

„Žinote, sezoną reikia ne man vertinti. Vertina vadovybė, žiūrovai, – spaudos konferenciją pradėjo V.Šeškus. – Nebuvo jis toks blogas, kaip sakau – amerikietiški kalneliai. Labai malonu, kad šiandien po rungtynių Vilniuje per dieną sugebėjome kažką pakeisti ir matėme, jog tai neblogai veikė. Buvome netoli pergalės, bet, žaidžiant rungtynes be ketvirto numerio... į galą negražu šnekėti, bet mums vėl nepadėjo Ivanas Marinkovičius... Galvoju, kad mes sužaidėme fantastiškai“

Rungtynių pradžioje Tauras Jogėla dėl iš pradžių nefiksuotos pražangos prieš Edviną Šeškų užplūdo teisėją, o po to gavo dvi technines pražangas ir praėjus vos dviem rungtynių minutėms buvo išvarytas iš rungtynių.

Ar V.Šeškui buvo pikta dėl to, kad komandos kapitonas paliko aikštelę taip anksti?

„Žinokite, nelabai pikta. Jūs patys matėte tą epizodą... po to teisėjai epizodą peržiūrėjo, davė nesportinę pražangą... jis prie pat stovėjo tame epizode. Prieš rungtynes teisėjų prašėme, kad pažiūrėtų tokius momentus, nes šiandien buvo net dvi nesportinės.  Abi prieš Edviną. Aišku, pradžia rungtynių, galbūt tos antros techninės pražangos galbūt neturėjo būti.  Pirma – viskas gerai, bet antra... kaip pažiūrėsi. Ir Tauras kaltas. Pirmą rungtynių minutę galėjo ir tolerantiškiau pažiūrėti arbitrai. Galvoju, kad gyvenime būna daug bėdų, už kurias galima pašalinti žmogų iš aikštelės.

Nesakysiu, kad jeigu būtų buvęs Tauras, jog būtume laimėję. Tas jo išėjimas kaip tik visus suvienijo. Kiek žaidėme rungtynių, gale pamačiau žaidėjus taip, kaip jie turi žaisti – visi užsivedę, malonu žiūrėti.

Aš manau, kad normalu, jog prasidėjus rungtynėms, praėjus minutei, prie pat stovi teisėjas, nefiksuoja pražangos. Turbūt, kad nuo praėjusių rungtynių esame atsinešę emocijas. Buvo dalykų... aš ir pats karštas. Aš esu labai patenkintas, kad taip užbaigėme sezoną. Visi žinome, kad prieš „Rytą“ sunku. Prie savo žiūrovų 38 minutes žaidėme lygiai. Paskiau jie pataikė tritaškius. Ką padarysi, yra kaip yra“, – atviravo V.Šeškus.

– Ketvirtajame kėlinyje pirmavote penkiais taškais, bet po to „Rytas“ surengė atkarpą 8:0. Ar karštos galvos pakišo koją?

– Žinote, visur labia paprasti dalykai. Mes kai kur neatsikovojome kamuolio, pirmaujant trimis taškais Edvinas nepataikė iš po krepšio, išsisuko kamuolys ir po to atgal gauname taškus. Gaunasi tokie kabliukai. Tose vietose, kur reikėjo atakuoti, neatakavome, kur reikėjo nusimesti kamuolį, nenusimetėme ir atakavome.

Aš jiems sakiau, kad mestų kamuolį Edvinui, kai eina žaidimas – jis eina, bet... Normalu. Jie pradėjo keistis nuo įžaidėjo iki vidurio puolėjo. Mes neturime tokių žaidėjų, kurie žaistų vienas prieš vieną, neturime žaidžiančių nugara į krepšį.

Džiaugiuosi vienu dalyku – mes sezoną užbaigėme su geromis emocijomis žiūrovams. Tikrai nebuvo taip, kad atvažiavo „Rytas“, mus pervažiavo ir viskas. „Ryto“ žaidėjai dar mums pasakė: „Ačiū už tokį sparingą“.

– Kokia būtų jūsų prognozė „Betsafe-LKL“ atkrintamosioms?

– Aš eičiau prie to, kad pusfinalyje žais „Wolves“ su „Rytu“. „Rytas“ į Jonavą atvažiavo nuėmę gazą. Kai jie žaidė su mumis Vilniuje... jie tikrai davė kovą, su jais labai sunku žaisti, visi žmonės gali pataikyti, negali rizikuoti su nė vienu. Parizikavome prie Gyčio Masiulio – bam, pataikė. Galvoju, kad „Vilkams“ bus sunku su jais.

– Ar matysime toliau Virginijų Šeškų Jonavoje?

– Ketveri metai (Jonavoje – red.)... kitiems reikia vertinti, bet aš manau, kad Jonavoje buvo nuveiktas didelis darbas. Prieš ketverius metus laimėjome Nacionalinę krepšinio lygą (NKL). Galbūt būtų buvusi situaciją, kai mes nelaimime ir Jonavos nebūtų LKL... aš manau, kad darbas nuveiktas labai didelis.

Parodykite pavyzdį, kur komanda debiutentė pirmajame sezone būna ketvirti. Mes likome penkti, o po atkrintamųjų likome ketvirti. Parodykite debiutantus, kurie KMT lieka antri... aš manau, kad čia buvo kosmosas.

Toliau įvertins Jonava. Šiais metais buvome 6–7 pozicijoje, bet mes visus metus keitėme dalykus.

– Kas jūsų laukia toliau?

– Pirma – poilsis. Buvo labai sunkūs metai ir emociškai, ir visapusiškai. Mes praėjusiais metais labai vėlai baigėme sezoną, o po to anksti pradėjome žiūrėti sudėtį, bet nesigavo... negavome žaidėjų... labai sunku. Jūs šnekate podkastuose (tinklalaidėse)... buvo pasakyta ir daug teisybės, bet ir daug neteisybės apie Jonavą. Ne visi žinote visus niuansus, kurie buvo. Tikrai nebuvo lengva.

– Kas buvo skaudžiausia iš viešojoje erdvėje buvusių kalbų?

– Meluoti nenoriu, teisybės irgi nenoriu sakyti (šypsosi – red.). Man buvo labai sunkus metas tada, kai mes pralaimėjome „Šiauliams“, žaidėjo atleidimas, buvo labai daug abejonių, aš pats galvojau gal išeiti... paskui laimėjimas prieš „Vilkus“.

Buvo pasiūlymas Klaipėdos važiuoti dirbti ten, buvo diskusijos, bet priėmiau tą sprendimą (likti), nes išėjimas iš Jonavos būtų it pasidavimas. Jonava turi žaisti aštuonete. Patikėkite, tikrai nebuvo lengva. Buvo įveikti „Šiauliai“, „Wolves“. Buvo tikrai sunku. Aš manau, kad Jonava gėdos sau nepasidarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.