Lemiamą mačą Monake prisiminęs Šaras: „Dabar aš atrodau it genijus“ Išreiškė meilę „Žalgiriui“ ir „Panathinaikos“

Šarūnas Jasikevičius pasitinka ketvirtąjį Eurolygos finalo ketvertą vyriausiojo, kuris šįkart vyks Berlyne. Lietuvis prisiminė ketvirtfinalio lemiamą mačą prieš Monako „Monaco“ ir išreiškė meilę Kauno „Žalgiriui“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipoms.

 Šarūnas Jasikevičius<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 3:17 PM, atnaujinta May 15, 2024, 4:20 PM

Lemiamą penktąjį serijos mačą Šaro vadovaujama „Fenerbahce“ po pratęsimo laimėjo 80:79, o to kaltininkas – graikas Nickas Calathesas, kuris lemiamu papildomo laiko metu pataikė du itin svarbius tritaškius.

„Skirtumas patekant ir nepatenkant į finalo ketvertą yra Nicko du pataikyti tritaškiai. Dabar aš atrodau it genijus“, – prieš mačą Eurohoops.com žurnalistui Johniui Askouniui Turkijoje kalbėjo Šaras.

Kaunietis 2017–2018 m. sezone atvedė „Žalgirį“ į finalo ketvertą, kur Lietuvos čempionų klubas iškovojo istorinius bronzos medalius.

Po to, kai Šaras persikėlė į Barselonos „Barcelona“ klubą, jo treniruojamos komandos pateko į tris iš eilės finalo ketvertus, tačiau lietuviui pagriebti Eurolygos titulo nepavyko. Katalonijos klubas užėmė visas vietas išskyrus pirmąją – 2020–2021 m. liko antri, 2021–2022 m. treti, o pernai Kaune – ketvirti.

Vis dėlto kaip žaidėjas Šaras buvo iškovojęs net keturis kartus (2003, 2004, 2005 ir 2009 m.), tad specialistas turi milžinišką patirties bagažą, kuris galbūt jau šiemet galės padėti iškovoti pirmąjį Eurolygos trofėjų, kuomet Šaras yra vyriausiojo trenerio poste.

„Neįtikėtina, bet gyvenimas yra toks. Neskaitant „Žalgirio“, mano kita meilė yra „Panathinaikos“, – paklaustas apie artėjančią pusfinalio kovą prieš buvusią komandą atsakė Šaras. – Mes keliaujame laimėti titulo ir jeigu aš jį laimėsiu, po to mano jausmai „Pao“ nepasikeis. Mano žmona – graikė, mano vaikai – irgi... esu praleidęs daug vasarų toje pačioje Graikijoje.“

Primename, kad šįmet Eurolygos finalo ketvertas vyks gegužės 24–26 dienomis Berlyne, o Šaro „Fenerbahce“ pusfinalyje susikaus su būtent Atėnų klubu.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.