EUROLYGA

Pasitikėjimo nestokojantis E. Atamanas: „Tai ne pirmas kartas, kai pakeičiu klubo likimą“

Erginas Atamanas po 12 metų pertraukos atvedė Atėnų „Panathinaikos“ į Eurolygos finalinį ketvertą. Kai 2012 metais graikų komanda pastarąjį kartą buvo ten, juos treniravo legendinis Željko Obradovičius, o žaliai-baltųjų garbę atstovavo tokie žaidėjai, kaip Šarūnas Jasikevičius, Maikas Batiste, ar Dimitris Diamantidis.

Erginas Atamanas<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Erginas Atamanas<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pijus Pacevičius

May 17, 2024, 1:41 PM

„Tai ne pirmas kartas, kai pakeičiu klubo likimą, – portalui Eurohoops.net kalbėjo turkas. – tą patį padariau su Sienos „Montepaschi“, Stambulo „Bešiktaš“, Stambulo „Galatasaray“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Jei esi protingas, jei žmonės mumis tiki, jei turi gerą biudžetą ir jį išnaudoji puikiai, kaip šią vasarą tą padarėme mes su mūsų savininku Dimitriu Giannakopoulosu, mūsų štabu ir komandos generaliniu direktoriumi Sani Bečirovičiumi. Sulipdėme gerą komandą ir puikiai dirbome.

Žinoma, reikia visiems laiko, žaidėjams ir treneriui suprasti vienas kitą. Tuomet gali siekti aukščiausių tikslų, jei viskas veikia gerai ir padarei viską, ką reikėjo.“

2 kartus Eurolygą su „Anadolu Efes“ laimėjęs treneris pabrėžė ir komandos žvaigždės Kosto Slouko įtaką ne tik komandos rezultatams, bet ir jo svarbą įkvėpiant komandos draugus.

„Aš esu laimingas turėdamas Kostą Slouką šioje komandoje,  – paminėjo treneris. – Jis turi įspūdingą patirtį ir tokį pasitikėjimą savimi, kokį turiu ir aš. Jis jaučia didžiulę pagarbą man, klubui ir visai organizacijai. Per jį lengva kitiems žaidėjams įskiepyti pasitikėjimą savimi.

Jie visi yra geri žaidėjai ir jie patys tuo patikėjo, ypatingai antroje reguliariojo sezono dalyje. Po kiekvienos pergalės rūbinėje kalbėjome, kad pateksime į finalinį ketvertą.“

Atėnų komanda reguliariajame Eurolygos sezone užėmė antrają vietą, ketvirtfinalyje po sunkios kovos 3–2 eliminavo Tel Avivo „Maccabi“, o Eurolygos pusfinalyje susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.