EUROLYGA 2023

Ą. Tubelio veiksmais nesužavėtas N. Pacevičius laukia serijos su „Rytu“: „Nemanau, kad mane kažkas labai jau nustebins“

Vilniaus „Wolves“ klubas šeštadienį iškopė į pirmąjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį komandos istorijoje.

Nedas Pacevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nedas Pacevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-18 23:07, atnaujinta 2024-05-19 13:25

Lemiamose rungtynėse „Vilkai“ namuose 91:80 pranoko Klaipėdos „Neptūną“ ir laimėjo seriją 2:1. Pusfinalyje Nedo Pacevičiaus auklėtiniai susitiks su kitu sostinės klubu – Vilniaus „Rytu“.

„Vilkų“ vyriausiasis treneris teigė, jog Jeffery Tayloras ir Tre‘Shawnas Thurmanas patyrė traumas, tačiau nepaisant, stojo į kovą.

„Sveikinu žaidėjus ir klubą. Noriu padėkoti „Neptūnui“ už gerą kovą ir netgi pamokas ateities kovoms. Manau, kad tikrai gavome labai konkurencingą varžovą tokioje serijoje.

Išskirtinai noriu padėkoti savo žaidėjams. Neslėpsiu, pastarosios kelios dienos buvo nelengvos. Bet tai, kaip jie sureagavo, kaip jie šiandien aukojosi. Tiek Jeffery Tayloro situacijoje, tiek Tre'Shawno Thurmano. Šiandien žemai lenkiu galvą prieš savo žaidėjus. Turėjome sunkių momentų, bet tokiose rungtynėse dar labiau apsiklijavome“, – po rungtynių kalbėjo N.Pacevičius.

– Ar ši pergalė svarbiausia jūsų trenerio karjeroje?

– Vyriausiojo trenerio karjeroje – faktas. Aišku, nėra mano ta patirtis kažkokia jau labai didelė. Bet šiame trumpame laikotarpyje – taip.

– Vienas iš „Wolves“ žmonių pasakė, jog Ąžuolas Tubelis yra vienas nešvariausių žaidėjų lygoje. Kokia jūsų nuomonė apie tai?

– Man yra labai smagu, kad turime tokį augantį žaidėją Lietuvoje, ir mes jį matome čia, vietoje. Beprotiškai didelis talentas, beprotiškai buvo sunku jį stabdyti.

Iš kitos pusės, LKL mes esame turėję gerų žaidėjų, bet prastų pavyzdžių, kurie užsiima nešvariais veiksmais. Aišku, pavardėmis neminėsiu, bet jūs patys jas žinote. Aš labai nenoriu, kad atsirastų naujų tokių atvejų, nes tos užuomazgos šioje serijoje buvo labai ryškiai matomos.

– Lengvai pajuokaujant, laukia bent trejos išvykos rungtynės su „Rytu“. Kaip jaučiatės prieš šią seriją?

– Tai, kaip aš jaučiausi pastarąsias dvi dienas, tai aš nemanau, kad mane kažkas labai jau nustebins. Laukiame paprasčiausiai žiūrovų. Manau, kad Vilniaus miestui ir krepšinio gerbėjams bus gana gera savaitė, gal net pusantros. Daug rungtynių vienos paskui kitas. Čia istorijoje pirmas toks atvejis. Laukiame kuo daugiau žiūrovų ir geros atmosferos.

– Užsiminėte apie J.Taylorą ir T.Thurmaną. Kiek rimta tai?

– Pirma mintis, jog tikimės, kad ten nieko labai stipraus. Lauksime, ką pasakys medikai. Tikimės, jog jie bus artimiausiose rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.