EUROLYGA

„Rytą“ patiesęs Nedas Pacevičius džiaugtis neskuba: „Tai tik 1-0“

Ilgai lauktas sostinės derbis LKL pusfinalyje prasidėjo skambiai – Vilniaus „Wolves“ nė karto neleido varžovams pirmauti ir 96:85 (28:17, 18:24, 26:17, 24:27) šventė pergalę prieš Vilniaus „Ryto“ ekipą.

 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Jeffery Tayloras<br>V. Skaraičio nuotr.
 Jeffery Tayloras<br>V. Skaraičio nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Christianas Mekowulu<br>V. Skaraičio nuotr.
 Christianas Mekowulu<br>V. Skaraičio nuotr.
 Artūrs Žagars<br>V. Skaraičio nuotr.
 Artūrs Žagars<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Pijus Pacevičius

May 22, 2024, 11:46 PM

Po rungtynių „Wolves“ vyriausiasis treneris Nedas Pacevičius džiaugėsi komandos pasirodymu, tačiau buvo atsargus ir teigė, kad viskas tik prieš akis.

„Sveikinu žaidėjus, manau, kad pirmos rungtynės visada būna truputėlį nervingos, ta komanda, kuri geriau susitvarko su įtampa turi geresnius šansus, – spaudos konferencijoje kalbėjo N.Pacevičius. – Šiandien tai buvome mes, bet reikia suprasti, kad tai tik 1–0 ir penktadienį viskas vėl prasidės iš naujo.“

Paklaustas apie taktinę rungtynių pusę strategas nedaugžodžiavo ir minėjo, kad pusfinalio etape, nebe tai yra svarbiausia:

„Tokiose rungtynėse tam tikri taktiniai sprendimai gali padėti, bet pirmiausia reikia atsižvelgti į asmeninę gynybą, kontaktą ir fiziškumą. Aš manau, kad tiek „Rytas“ nori eiti tuo keliu, tiek ir mes.

Galvoju, kad penktadienį galime laukti dar fiziškesnių rungtynių. Tokios rungtynės galbūt nėra gražios žiūrovams, jos sunkios teisėjams, bet tai yra vienintelis kelias laimėti tokias rungtynes.“

Į pirmąsias pusfinalio rungtynes, vykusias „Twinsbet“ arenoje sugužėjo apie 4000 sirgalių.

Pusfinalio serija žaidžiama iki 3 pergalių. Antrosios rungtynės bus žaidžiamos penktadienį, o jų eigą galėsite gyvai sekti lrytas.lt portale.

– Treneri, kiek tokiose serijose lemia taktikos ir kiek noras bei kovingumas? – paklausėme N.Pacevičiaus.

– Manau, kad antras variantas yra svarbesnis, nes žaidžiame jau ketvirtą kartą per šį sezoną. „Rytas“ po serijos su Jonavos „Cbet“ turėjo savaitę laiko pasiruošti šiai serijai, mes turėjome tik keletą dienų. Logiška, kad per kelias dienas taktiškai labai neprisiruoši. Yra gana normalu, kad po 8–9 mėnesių sezono, anksčiau ar vėliau išlysi į tai, kuo žaidi visą sezoną.

– Ar bandysite kažką pakeisti per artimiausias 48 valandas?

– Nepaisant to, kad kovėmės kaip išprotėję, „Rytas“ atkovojo 20 kamuolių puolime. Jie gerokai viršijo savo skaičius. Manau, kad vienas iš tų aspektų ir yra tie atkovoti kamuoliai, taip pat ir kiti dalykai, kuriuos norime pasilikti sau.

– Kaip pakomentuotumėte tokią sunkią Vaido Kariniausko atkarpą?

– Pakomentuočiau taip, kad, net ir iškritus Garrisonui Brooksui, mes turime 11 pasiruošusių žaisti žaidėjų. Logiška, kad tokiose rungtynėse atsirenki kažkiek trumpesnę rotaciją. Visi turi būti pasiruošę, tiek Vaidas, tiek ir kiti, kurie žaidė mažiau. Vaidas yra pilnavertiškai pasiruošęs žaisti ir mums padėti.

– Kaip Christianui Mekowulu ir Regimantui Miniotui sekasi kompensuoti G.Brookso netektį?

– Regimantui, tai nėra nauja pozicija, jis kai kuriuose klubuose žaisdavo vidurio puolėju ir turėjęs gerų atkarpų ten žaisdamas. Manau, kad jiems tenka didesnis krūvis, bet jie su tuo susitvarko pakankamai gerai.

– Grįžtant prie M.Fosterio, praeitose dvikovose jį dengdavo Arnas Beručka, šiandien jį dengė Jeffery Tayloras ir Tre'Shawnas Thurmanas. Kas lėmė tokį pasikeitimą ir kaip tai suveikė?

– Kaip ir minėjau, prieš juos jau žaidėme tris kartus. Kažkas veikė, kažkas ne, ir normalu, kad abi komandos daro tam tikrus pakeitimus. Iš mūsų pusės buvo tam tikrų pakeitimų, kurie kažkur davė naudos, kažkur, tikimės, kad duos naudos likusios serijos metu.

– J.Tayloras skaudžiai krito po susidūrimo su Gyčiu Radzevičiumi, T.Thurmanas buvo susiėmęs už blauzdos. Kiek neramina tokie vaizdai?

– Ypatingai po paskutinių rungtynių su „Neptūnu“, kiekvienas nukritimas atsiliepia skaudžiai, žinant, kad sezono gale atkarpos tarp rungtynių vis mažėja ir atsistatymo yra vis mažiau. Tiek mūsų štabui, tiek „Ryto“ treneriams, lygiai taip pat tokie momentai nėra patys maloniausi.

– Kokių tribūnų tikitės namų mače?

– Tikiuosi kažkiek pilnesnių tribūnų. Svarbiausia būtų geros rungtynės, varžovams jos patiktų ir būtų gera atmosfera.

– Rungtynių pabaigoje, esant aiškiam rezultatui, komandai rodėte, kad mesti jau nereikia, bet pamatėme R.Minioto dėjimą. Ar tai galima nurašyti emocijoms, ar vis dėlto turėtumėte pastabų auklėtiniams?

– Žiūriu į tai paprastai: nesvarbu emocijos, ar ne, bet jeigu varžovų komanda ginasi tokioje situacijoje, turi pulti. Nieko asmeniško, tokiuose momentuose visi turime jausti pagarbą vieni kitiems ir manau, kad nebuvo nieko asmeniško.

– Aplink derbį buvo nemažai ažiotažo, bet tribūnose matėme tik 4000 sirgalių. Ar nenustebino jūsų toks skaičius?

– Kažkiek nustebino, kaip jau sakiau, penktadienį tribūnų tikiuosi pilnesnių. Aišku, savaitės vidurys, galbūt žmonės skaičiuoja, kad rungtynių bus daugiau ir dėl to jų buvo mažiau. Atmetus tą skaičių, atmosfera šiandien buvo tikrai gera.

– Akivaizdu, kad šioje serijoje laukia priešiška atmosfera, komanda žino, kad „Ryto“ sirgalių yra daugiau. Kiek akcentuojate, kad žaidėjai nesiveltų į konfliktus?

– Parodykite man rungtynes, kada turėjome ne priešišką atmosferą, žaisdami ar su „Rytu“, ar su bet kokia kita didesne komanda Lietuvoje. Mes tą žinome, jaučiame, to tikėjomės ir tikimės, kad ateinančiose rungtynėse to bus tik dar daugiau.

– Kristupas Žemaitis kalbėdamas apie gynybą prieš M.Fosterį išskyrė J.Taylorą. Ar pritariate, kad jis buvo svarbiausias stabdant varžovų lyderį?

– Taip, Jeffas daugiausiai laiko prieš jį gynėsi. Visi eskaluoja, kad jis anksčiau būdavo tik gynybinis žaidėjas, stabdydavo elitinius varžovus, koks sakyčiau, kad yra ir M.Fosteris.

Visi išskiria, kad Jeffas puolime negali žaisti, ar panašiai, nors yra priešingai. Kai kuriems ekspertams galiu pasakyti, kad aš jį raginu puolime daugiau žaisti. Jis savo darbą dirba puikiai, turi gerą kūną, daug patirties ir tikimės, kad jis panašiai sustovės ir kitose rungtynėse.

– „Wolves klubas yra sąlyginai naujas. Ar pritariate, kad patirties svarstyklės yra pakankamai lygios tarp komandų?

– Kažkiek taip, bet kuriuo atveju, ar klubas naujas, ar ne, yra sunku susiklijuoti taip greitai, žinant, kad kai kurie „Ryto“ žaidėjai klube jau 3–4 metus. Patirties tokiose rungtynėse mūsų žaidėjai turi, bet viskas yra apie tai, kaip esame susiklijavę sezono metu.

– Raudonoje fanų minioje buvo ir grupelė jūsų sirgalių. Kokia žinutę perduotumėte jiems?

– Linkėčiau toliau mus palaikyti. Aišku norėtųsi jų ir daugiau, bet tikrai visą sezoną jaučiame jų palaikymą, tiek išvykoje, tiek namuose. Stengiamės dėl tos grupės žmonių ir norime jiems atiduoti duoklę.

– Ketvirtajame kėlinyje matėme „Ryto“ spurtą 9–0, M.Fosteris pelnė 5 taškus. Ar nekilo jausmų, kad gali vėl prasidėti toks šou, koks buvo paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Rytu“, kai jis per ketvirtą kėlinį imetė 20 taškų?

– Tokio lygio žaidėją, kaip M.Fosterį išlaikyti uždarytą visas 40 minučių yra nelabai įmanoma. Nei viena komanda šį sezoną to dar nepadarė, normalu, kad jis tos atsakomybės ėmėsi.

Kad „flashbackai“ grįžo į kovo mėnesio rungtynes, negaliu pasakyti, nes šiandien jas kontroliavome žymiai geriau. Faktas yra toks, kad jis yra komandos lyderis, yra patyręs ir bet kuriuo rungtynių metu iš jo gali tikėtis kažkokios reakcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.