EUROLYGA

ESPN prognozuoja M. Buzelio atsidūrimą Detroite

ESPN sudarytame NBA naujokų biržos reitingo sąraše lietuvis Matas Buzelis iš šeštosios vietos šoktelėjo į penktąją.

Matas Buzelis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Matas Buzelis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 6:10 PM, atnaujinta May 22, 2024, 6:12 PM

Jonathano Givony ir Jeremy Woo sudarytame sąraše specialistai prognozuoja, jog lietuvį penktuoju šaukimu į savo komandą pasikvies „Detroit Pistons“ klubas.

„Sunku nuspėti, ką „Pistons“ galėtų pasirinkti dar nežinant, kas priims galutinį sprendimą, kadangi Detroito klubas šiuo metu dar vis ieško naujo krepšinio operacijų prezidento. Kadangi šiuo metu komandoje yra daug mažų ir aukštų žaidėjų, prasminga žvelgti į puolėjus, kurie galėtų sujungti komandą ir suteikti universalumo gynyboje, pataikymo iš toli ir gebėtų kurti žaidimą.

M.Buzelis yra nuostabaus 208 cm ūgio, turi sprogstamą atletiškumą ir per pastaruosius kelerius metus pademonstravo daug žadančius pataikymo iš toli ženklus bei gebėjimą saugoti lanką. Tai, kad jam nereikia kamuolio rankose, kad jis būtų sėkmingas bei jo potencialas ateityje įgauti daugybę pranašumų dėl savo kūno daro jį patraukliu pasirinkimu naujokų biržoje“, – apžvelgdamas lietuvį rašė J.Givony.

Detroito komandos marškinėlius iki šiol yra vilkėjęs vienas lietuvis. 2020–2022 metais „Pistons“ garbę gynė Deividas Sirvydis.

Pirmasis naujokų biržos šaukimas prognozuojamas prancūzui Alexui Sarrui, antrasis – jo tautiečiui Zaccharie Risacherui. Septintasis šukimas prognozuojamas serbui Nikola Topičiui, o aštuntasis dar vienam Prancūzijos krepšininkui – Tidjane‘ui Salaunui.

Pirmajame rate šaukimas prognozuojamas dar keliems europiečiams. Vokiečiui Tristanui da Silvai prognozuojamas 17-tas šaukimas, 19-tas – šveicarui Kyshawnui George‘ui, o 26-tas – švedui Bobi Klintmanui

Mantui Rušbštavičiui ESPN šaukimo nebeprognozuoja.

Naujokų birža vyks birželio 26–27 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.