EUROLYGA

Lietuvos rinktinėje – vis daugiau klausimų dėl J. Valančiūno: „Situacija nepaprasta“ K. Maksvytis nori „apsidrausti“

Lietuvos krepšinio rinktinėje prasideda įtemptų darbų vasara. Vyriausiasis komandos treneris Kazys Maksvytis penktadienį pristatė išplėstinius rezervinės bei pagrindinės Lietuvos sąrašus. 46-erių krepšinio specialisto vadovaujamai ekipai pasirengimo cikle bei olimpinėje atrankoje nepadės Ignas Brazdeikis.

K.Maksvytis ir J.Valančiūnas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
K.Maksvytis ir J.Valančiūnas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 11:08 AM, atnaujinta Jun 4, 2024, 3:35 PM

„Jis nori išsigydyti traumą, jis turi pėdos problemą, klubas jam to neleidžia daryti (gydytis traumos) sezono metu, jis tai darys po sezono“, – komentavo K.Maksvytis.

Gera naujiena, kad rinktinei padėti šią vasarą neatsisakė abu garsiausi šalies krepšinio vardai – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Tiesa, abiejų krepšininkų situacija yra skirtinga.

Tiek D.Sabonis, tiek ir J.Valančiūnas jau baigė šio sezono NBA kovas ir gali skirti laiką poilsiui. Vis dėlto, jei D.Sabonis dėl savo ateities „Sacramento Kings“ ekipoje yra ramus, J.Valančiūno tolimesnę ateitį gaubia nežinia.

Liepos 2–7 dienomis Lietuvos krepšinio rinktinė Puerto Rike stos į kovą dėl bilieto į Paryžiuje vyksiančias olimpines žaidynes.

Būtent tuo metu NBA užvirs laisvųjų agentų paieškos rinka, į kurią šiemet bus įsuptas ir J.Valančiūnas. Pagal NBA taisykles, komandos su laisvaisiais agentais gali tartis nuo birželio 30 dienos, o pasirašyti sutartis – nuo liepos 6 dienos.

„Tiek treneris, tiek ir aš esame pastoviame kontakte su J.Valančiūnu. J.Valančiūnas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė yra sinonimai.

Jis 18 metų be pertraukų atstovauja rinktinėms, šiemet lygiai toks pat tikslas. Vis dėlto galutinėje sprendimo formoje yra nemažai kintamųjų, o jie yra nepastovūs. Jei sprendimas priklausytų tik nuo LKF ir nuo Jono – jis jau būtų padarytas.

Tačiau yra kontrakto detalės, būsimo trenerio norai, kiti dalykai. Situacija yra nepaprasta, mes ją sekame, analizuojame, renkame informaciją. Visos pusės – Jonas, LKF, draudikai – visi daro viską, kad kuo greičiau ši situacija būtų išspręsta. Birželio 17-ąją turėsime daugaiu informacijos apie galutinį sprendimą“, – penktadienį kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Apie J.Valančiūno situaciją prakalbo ir pats K.Maksvytis.

„Norime, kad Jonas būtų, tikimės, kad viskas išsispręs teigiamai“, – pridūrė jis.

Uteniškis šiemet NBA fiksavo 12,3 taško, 8,9 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Primename, kad Puerto Rike vyksiančioje olimpinėje atrankoje lietuviai savo grupėje susikaus su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu.

Jei pateks į pusfinalį, lietuviai varžysis su Puerto Riku, Italija arba Bahreinu, kurie kovos B grupėje.

– I.Brazdeikis nerungtyniauja nuo vasario, bet traumą gydysis vasarą. Aš ši situacija neatrodo keista? – buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Situacija kiek pasikeitė, teko I.Brazdeikį aplankyti kiek anksčiau ir jo nuomonė buvo visiškai kita. Turbūt buvo kitokia ir sveikatos situacija. Klubas žiūri į savo tikslus ir nėra aišku, jis žais ar nežais, bet jį vis tiek nori matyti treniruotėse iki sezono pabaigos. Galbūt tuo metu jis ir galėtų išsigydyti traumas.

– Kiek tai yra didžiulė netektis?

– Tai yra kitoks žaidėjas, kuris gerai žaidžia vienas prieš vieną, bet šventa vieta tuščia nebūna, kompensuos kiti žaidėjai.

– Ar J.Valančiūno vieta būtų lengvai pakeičiama?

– Norime, kad Jonas būtų, tikimės, kad viskas išsispręs teigiamai.

– Rinktinės sąraše nemažai vidurio puolėjų, tai parodo, kad situacija dėl J.Valančiūno vis dar nėra rami?

– Neturime atsakymo, tad reikia apsidrausti.

– Kiek anksčiau Laurynas Birutis kalbėjo, kad nenori vykti į rinktinę kaip trečiasis vidurio puolėjas. Situacija pasikeitė?

– Keičiasi. Pažiūrėsime, kaip viskas klostysis toliau, galbūt į atranką važiuos trys vidurio puolėjai, galbūt ir du. Tą šansą turi visi.

– Galbūt teko bendrauti su Donatu Motiejūnu? Kaip jis žiūri į trečiojo vidurio puolėjo vaidmenį rinktinėje?

– Tenkintų. Tiek D.Motiejūnas, tiek ir visi kiti teigė, kad nesvarbu yra vaidmuo, svarbu yra tikslas, kurį jie nori pasiekti su rinktine.

Kažkiek abiejų rinktinių planus jaukia gana ankstyvos datos. Tiek rezervo rinktinėje neturėsime žaidėjų iš pagrindinių komandų, o antrajame etape gali vėluoti tokie žaidėjai kai J.Valančiūnas, M.Grigonis ar R.Jokubaitis.

– A.Butkevičius dar nerungtyniauja. Esate užtikrintas, kad jis spės grįžti iki vasaros?

– Bendravau tiek su Arnu, tiek ir su komandos gydytoju. Jis po truputį grįžta, tikimės, kad grįš.

– Kodėl sąraše neatsidūrė Dovydas Giedraitis?

– Tai buvo mano asmeninis sprendimas, vietoje jo pasirinkau Tomą Dimšą.

– Matas Buzelis apie šią vasarą kalbėjo emocingai, kiek pozityviai nuteikia jo požiūris?

– Labai pozityviai. Noras yra, bet sudėliokime dieną iš dienos scenarijų – birželio 26 dieną naujokų birža, vėliau vyksta kontrakto pasirašymas, prisistatymas komandai, Vasaros lyga, galbūt jis spėtų atvykti tiesiai į čempionatą. Pabendravę su jo aplinka nutarėme, kad mažai šansų, jog jis atvažiuos į atranką.

– Tikike, kad Ą.Tubelis iš rezervinės rinktinės gali prasibrauti į pagrindinės komandos dvyliktuką?

– Gali būti. Tuo labiau, kad turi neblogą sezoną, gali žaisti per dvi pozicijas. Pažiūrėsime, kaip bus, bet tikrai turi šansų.

– Kiek toli nuo šio sąrašo buvo Gytis Radzevičius?

– Labai konkurencinga pozicija, jis buvo netoli sąrašo.

– Rokas Giedraitis turi dar vieną gerą klubinį sezoną, bet rinktinėje jam sekasi sunkiau. Kokios to priežastys ir kaip tai pakeisti?

– Man pačiam jį vyrų rinktinėje teko treniruoti metus. Apie juos ir galiu kalbėti – pasirengime žaidė gerai, čempionate vaidmuo sumenko. Bandysime. Eurolygos žaidėjas. Bandysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.