EUROLYGA

Graikiškas derbis fanų zonoje, iš JAV Šaro palaikyti atvykęs sirgalius ir nesklandumai prieš pusfinalio rungtynes Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Penktadienis Berlyne – kupinas įvykių. Smagus laikas Eurolygos finalo ketverto fanų zonoje, kur vyko neoficialus graikų derbis, į Berlyną iš įvairiausių pasaulio kampelių atvykę sirgaliai, o po to ir neramumai prie „Uber“ arenos ir nukelta pirmųjų pusfinalio rungtynių pradžia.

Berlyne toliau verda Eurolygos finalo ketverto aistros.<br>Stopkadrai.
Berlyne toliau verda Eurolygos finalo ketverto aistros.<br>Stopkadrai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 5:05 PM

Penktadienio ir Eurolygos pusfinalių diena prasidėjo ramiai. Nukeliavome į Eurolygos fanų zoną, kuri šįmet vyko „Kraftwerk Berlin“ erdvėje.

Ši erdvė buvo pastatyta tais pačiais metais, kada buvo pastatyta ir Berlyno siena (1961 m.) ir jos pagrindinis tikslas iki 1997 metų buvo šildymo kūrimas, tačiau 2001 m. erdvė galiausiai buvo uždaryta.

Vis dėlto 2010 m. „Kraftwerk Berlin“ erdvė buvo prikelta antram gyvenimui – ten buvo pradėti organizuoti įvairiausi kultūriniai renginiai, parodos ir taip toliau. Galiausiai ten šiemet atvyko ir Eurolygos fanų zona.

Šįmet, palyginus su praėjusiais metais Kaune, erdvė buvo kur kas didesnė. Visi renginiai ir maisto zonos buvo paskirstytos per tris aukštus, kur kiekviename iš jų sirgaliai galėdavo rasti tai, kas juos domina tuo metu.

Buvo parengtos dvi specialios krepšinio aikštelės – viena buvo skirta tris prieš tris krepšiniui, o kita – įprastam penki prieš penkis.

Lrytas.lt pakalbino į fanų zoną susirinkusius sirgalius, kurie pasidalino savo mintimis apie Berlyną ir ko jie tikisi iš savo komandų.

„Dėl to mes čia atvykome – laimėti. Mes atvykome laimėti. Į Berlyną atvykau iš Sietlo. Iš pradžių skridau į Stambulą, kur skrydis truko 12 valandų, o po to iš Stambulo 3 valandas skridau į Berlyną.

Jei „Fenerbahce“ nelaimės, aš būsiu liūdnas, bet jei taip ir nutiks, viskas bus gerai, nes aš ateinu patirti pačią patirtį, o „Fenerbahce“ palaikau nuo gimimo.

Aš galvoju, kad Šaras turi gerą energiją ir yra puikus treneris. Žinoma, jis dar žaidė „Fenerbahce“, tad mes jį mylime“, – lrytas.lt tinklalapiui pasakojo Stambulo „Fenerbahce“ aistruolis.

Pirmajame vakaro pusfinalyje susitiko „Fenerbahce“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandos, o Graikijos klubo sirgaliai teigė, kad jų meilė Šarui vis dar nėra išblėsusi. Kartu graikai pasidžiaugė ir Mariumi Grigoniu.

„Mes Berlyne esame dvi dienas, miestas – labai geras, o jame yra pilna „Panathinaikos“ sirgalių. Mes sieksime iškovoti septintąją žvaigždę. Mūsų komanda jau yra iškovojusi šešis titulus, tad, tikėkimės, kad Berlyne pavyks iškovoti septintąjį.

Kalbant apie Šarą, mes jį labai mylime. Jis – „Panathinaikos“ legenda. Su Šaru „Pao“ iškovojo dvi „žvaigždes“.

Pernai metai Mariui Grigoniui nebuvo geri, niekas juo nepasitikėjo, bet aš žinojau, kad šie metai jam bus ypatingi, o jis pats, kaip žaidėjas, yra tiesiog neįtikėtinas. Lietuviai yra fantastiški žaidėjai, tikiuosi, kad kitąmet lietuvių sudėtyje turėsime daugiau“, – pasakojo „Pao“ klubo aistruoliai.

Tuo tarpu Pirėjo „Olympiakos“ sirgaliai teigė, kad šįmet jiems nebuvo lengva gauti bilietus į finalo ketvertą ir kartu prisiminė praėjusių metų Sergio Llullo dūrį Kaune.

„Iki dabar – labai mėgstu Berlyną, atmosfera yra neįtikėtina, visi švenčia ir mes esame labai užsivedę stebėti finalo ketverto rungtynes. Vokietijoje esame dvi dienas, bet pusfinaliai yra svarbiausia diena. Esame užsikūrė finalams.

Tikimės laimėti! Bus sunkios rungtynės, bet tikimės pergalės. Pernai norėjome atvykti į Kauną, bet buvo sunku rasti bilietus. Šiemet mes buvome kiek aukščiau eilėje, bet gauti bilietus vis tiek nebuvo lengva“, – lūkesčius Eurolygos finalo ketvertui išsakė „Olympiakos“ gerbėjai.

„Nepriminkite!, – apie praėjusiais metais Kaune pataikytą S.Llullo pergalingą metimą atsiliepė „Oly“ sirgaliai. – Žinoma, kad mums yra skaudu, mes visada nekęsime Sergio Llullo, bet šių metų pusfinaliai – kita istorija.

Man labiausiai patinka Nikola Milutinovas, Isaiah Canaanas, bet reikia nepamiršti mūsų kapitono Kosto Papanikolaou ir trenerio Georgios Bartzoko.“

Be to, nors Eurolygos finalo ketverto metu Graikijos grandų derbio neišvysime, jį pavyko išvysti fanų zonoje, kur trys „Panathinaikos“ aistruoliai žaidė krepšinį prieš kitus tris „Olympiakos“ sirgalius.

Prieš prasidedant Eurolygos pusfinaliams – neramumai prie „Uber“ arenos. Ten „Fenerbahce“ sirgaliai kipišavo su „Panathinaikos“ aistruoliais, o po to bandė įbėgti į areną.

Nurimus aistroms „Fenerbahce“ sirgalius, kurie bandė kelti šurmulį, buvo apsupusi policija.

Vis dėlto – tai nėra vienintelė drama, įvykusi Berlyne.

Pirmasis mačas vėlavo startuoti net 26 minutes, o Eurolyga aiškina, kad taip įvyko dėl saugumo priežasčių.

Vis dėlto, pagrindinė priežastis, kodėl vėlavo rungtynės, turbūt buvo ta, kad į areną taip greitai nebuvo įleisti sirgaliai. 18:00 val. vietos laiku (19:00 val. Lietuvos) prie „Uber“ arenos laukė dar begalė aistruolių, kurie norėjo papulti į areną.

Galiausiai 18:26 val. vietos laiku (19:26 val. Lietuvos) prasidėjo mačas, kurį galiausiai laimėjo Marius Grigonis ir Atėnų „Panathinaikos“.

Šaras teigė, kad nepaisant pralaimėjimo, jis didžiuojasi savo auklėtiniais, o M.Grigonis juokavo, jog Š.Jasikevičiui ir taip užtenka titulų.

Kitame pusfinalyje galiausiai laimėjo „Real“, kurie finale ginklus surems su „Panathinaikos“ krepšininkais.

Plačiau apie viską – lrytas.lt vloge:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.