EUROLYGA

Traumų situaciją paaiškinęs I. Brazdeikis – apie gailestį dėl rinktinės ir J. Valančiūno sąjungą su LeBronu Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Dėl žaidimo mažajame Eurolygos finale neįsitikinęs Ignas Brazdeikis nušvietė savo traumos situaciją ir pasakojo, kokioje NBA komandoje žaidžiantį įsivaizduoja Joną Valančiūną.

Ignas Brazdeikis<br>R.Vilkelio nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 7:08 PM, atnaujinta Jun 4, 2024, 3:41 PM

Dėl trečiosios vietos I.Brazdeikio komanda sekmadienį 17:00 val. (18:00 val. Lietuvos laiku) susikaus su Šaru ir Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkais.

Vis dėlto pirmajame pusfinalyje prieš Madrido „Real“ Iggy nežaidė ir kol kas „Olympiakos“ žaidėjas neturi tikslios informacijos, ar jis žengs į aikštelę mažajame finale.

Šią savaitę taip pat paaiškėjo, kad krepšininkas nėra Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąraše.

Jau prieš tai žurnalistams Vokietijoje Ignas pasakojo apie savo patirtą traumą, tačiau kokia ta situacija yra iš tikrųjų?

„Prieš tai sezono metu patyriau kelias kelio traumas, kurios buvo pakankamai stiprios. Mano kūnas patyrė nemažai žalos, o dabar mano kojos apačioje yra trauma. Tai yra problemos su raiščiais. Aš noriu susitvarkyti šią traumą ir būti įsitikinęs, kad mano kūnas yra visiškai sveikas. Žaisti per tokią traumą būtų sunku kūnui ir tada atsirastų traumų tikimybė ir kitoms kūno vietoms...

Skaudus jausmas, nes aš tikrai norėjau būti rinktinėje, kadangi pastarosios dvi vasaros buvo puikios, o dabar dar ir olimpinės žaidynės... skaudu, bet tai – krepšininko gyvenimas“, – aiškino I.Brazdeikis.

Kaip tas traumas reikėtų išsigydyti ir ar nėra taip, kad sumažėjo Igno noras žaisti Lietuvos rinktinėje?

„Aš tiksliai nežinau, bet reikia laiko. Nėra tikslaus laiko, kada pasveiksiu, bet man tikrai reikia poilsio“

Ne, visiškai ne (nesumažėjo noras). Man rinktinėje patiko kiekviena sekundė, o Lietuvos krepšinio federacija (LKF) manimi puikiai pasirūpino. Sirgaliai ir taip toliau... sunku nežaisti šią vasarą, bet... taip jau yra“, – dėstė I.Brazdeikis.

Artėjančioje atrankoje į olimpines žaidynes yra Deivido Sirvydžio, Edgaro Ulanovo ir kitų pavardės, tiesa, vieno žmogaus, kuris pakeistų jį, I.Brazdeikis neišskyrė.

„Manau, kad mes turime daug aukšto lygio žaidėjų, kurie gali žaisti mano pozicijoje. Marius Grigonis grįš, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas. Mes turime daug talentingų vyrukų, kurie gali žaisti aukštame lygyje“, – aiškino universalusis puolėjas.

Ar I.Brazdeikis tiki buvusių komandžiokų šansais patekti į olimpines žaidynes?

„Aš manau, kad būsime. Aš tikiu mūsų rinktine ir pasitikiu mūsų vyrukais, kad jie padarys viską, jog mes ten būtume“, – trumpai atsakė Iggy.

Po šio NBA sezono pasibaigė Jono Valančiūno kontraktas su „New Orleans Pelicans“ ekipa. Kurioje komandoje Iggy norėtų matyti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitoną?

„Nežinau, geras klausimas. Manau, kad jam tiktų veteranų komanda, kuri kaunasi dėl vietos atkrintamosiose. Yra daug komandų, kurioms reikėtų jo dominavimo ir fiziškumo po krepšiu.

Būtų labai kietai pamatyti (suvienijus jėgas su LeBronu Jamesu). Manau, kad jie būtų puikus duetas“, – svarstė I.Brazdeikis.

Kadangi I.Brazdeikis nežais Lietuvos rinktinėje, jis turės kur kas laisvesnę vasarą.

Kokie yra krepšininko planai?

„Planas – išsigydyti ir tobulinti savo žaidimą. Per pastaruosius dvejus metus neturėjau pernelyg daug laiko tobulėti. Labiausiai norėčiau pagerinti detales, išleisti kamuolį greičiau iš statinių padėčių ir bendrai tobulinti savo žaidimą“, – baigė I.Brazdeikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.