EUROLYGA 2023

Pirmojo olimpinio čempiono garbei – dokumentinis filmas „Pirmasis“

„Išdaužėme su draugu malūno langus, tai tėvelis gerai beržinės košės išrašė“, - dokumentiniame filme „Pirmasis“ prisipažįsta 1992 metų Barselonos olimpinis čempionas Romas Ubartas. Pirmadienį Vilniaus „Šarūno“ viešbučio bare „Stars&Legends“ vyko dokumentinio filmo apie pirmąjį Nepriklausomos Lietuvos olimpinį čempioną disko metiką Romą Ubartą premjera. Kaip ir priklauso, filmo pavadinimas - „Pirmasis“.

Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2012-07-03 09:26, atnaujinta 2018-03-18 12:17

„Buvo siūloma daug idėjų kaip pavadinti filmą apie pirmąjį Nepriklausomos Lietuvos olimpinį čempioną Romą Ubartą. „Auksinė ranka“, „Mes norime disko ir tik disko“, - vardijo pasiūlymus filmo autorius Stasys Petkus.

Kaip teigė autorius, „Auksinė ranka“ jam asocijavosi su rusišku filmu „Briliantinė ranka“, kitiems pavadinimams trūko taiklumo.

„Mano širdis jautė, kad geriausias pavadinimas - „pirmasis“. Taiklus, viską pasakantis“, - per premjerą kalbėjo S. Petkus. Kartu su juo filmą kūrė žurnalistė Gintarė Grikštaitė, operatorius Žilvinas Petkus, montažo režisierius Miroslavas Stankevičius.

Filmas pasakoja apie olimpinį čempioną, jo pirmuosius žingsnius sporte ir triumfą Barselonos žaidynėse, šeimą, R. Ubarto gimtinę ir pirmuosius mokytojus.

„Reikia neužmiršti, kad rugpjūčio 5 dieną sukaks lygiai 20 metų, kai pirmą kartą olimpinėse žaidynėse nugalėtojui buvo grojamas Lietuvos himnas ir buvo pakelta aukščiausiai šalies trispalvė“, - teigė filmą pažiūrėjęs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas.

„Aš net negalvojau, kad apie mane kurs filmą. Sportavau 27 metus, po to pasitraukiau iš didžiojo sporto ir galvojau, kad viskas eis sava vaga. Stasys Petkus sumanė sukurti šį filmą ir šią idėją įgyvendino“, - dėkodamas už filmą sakė olimpinis čempionas R. Ubartas.

Lietuvos žiūrovai dokumentinį filmą „Pirmasis“ pamatys likus trims dienoms iki Londono žaidynių per Lietuvos televiziją.

Iš Pamario kilęs R. Ubartas 1986 metais Štutgarte (Vokietija) tapo Europos čempionu, o 1988 metais Seule (Pietų Korėja) - olimpiniu vicečempionu. Jo geriausias asmeninis rezultatas - 70 m 6 cm (pasiektas 1988 m.). R. Ubartas sportininko karjerą baigė 2002 metų liepą. Šiuo metu jis dirba treneriu Lietuvos olimpiniame sporto centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.