EUROLYGA 2023

Kurių krepšininkų kovoje su Nigerija turėtų saugotis Lietuvos rinktinė?

Pergalingai startavusi olimpiniame atrankos turnyre Lietuvos krepšinio rinktinė 0 val. 30 min. šalies laiku pratęs savo žygį. Šįkart Kęstučio Kemzūros auklėtiniai susitiks su Nigerijos komanda, kuri yra pagarsėjusi puikiomis atletinėmis savybėmis. Lietuvių varžovai savo sąskaitoje turi vieną pralaimėjimą, todėl pergalė jiems itin reikalinga. Ko K. Kemzūros vaikinai turėtų saugotis? Kas yra Nigerijos lyderiai? Portalas lrytas.lt skaitytojams pristato tris krepšininkus, kurie yra kertiniai Nigerijos rinktinės komandoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2012, 9:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:37 AM

Ike Diogu (28 metų, 206 cm; visas vardas – Ikechukwu Somtochukwu Diogu). Išeivių iš Nigerijos šeimoje Bafale (JAV) gimęs puolėjas nuo 2005 m. septynis sezonus rungtyniavo NBA lygoje. Per tą laiką I. Diogu atstovavo šešioms komandoms ir sužaidė 225 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 6 tšk. ir atkovodavo 3,1 kamuolio.

2012 m. pradžioje I.Diogu sudarė sutartį su „San Antonio Spurs“, bet šioje ekipoje neįsitvirtino ir po to vilkėjo Aresibo „Capitanes“ bei Sinczianio „Flying Tigers“ klubų aprangą. Puerto Rike I.Diogu įmesdavo 18,1 tšk. ir atkovodavo 9,9 kamuolio, Kinijoje – pelnydavo 23 tšk. ir atkovodavo 8,5 kamuolio.

Al-Farukas Aminu (21 metų, 206 cm). Džordžijoje užaugęs Nigerijos karalių giminės palikuonis 2010 m. NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 8-uoju šaukimu ir po vieną sezoną žaidė „Los Angeles Clippers“ bei „New Orleans Hornets“ klubuose. A.F.Aminu atstovaudamas „Hornets“ pastarąjį sezoną žaidė 66 rungtynes, iš kurių 21 pradėjo starto penkete, vidutiniškai pelnydavo 6 taškus ir atkovodavo 4,7 kamuolio.

Olumide Oyedeji (31 metų, 208 cm). Vienas nedaugelio senbuvių, beveik be pertraukų rinktinėje žaidžiantis nuo praėjusio amžiaus pabaigos. O.Oyedeji gimė Ibadane ir būdamas 16-os iš Nigerijos išvyko ne į JAV, o į Rusiją – profesionalo karjerą pradėjo Maskvos „Dinamo“ klube.

Vėliau jis tris sezonus žaidė NBA („Seattle SuperSonics“ ir „Orlando Magic“), Ispanijos, Italijos, Graikijos lygose, bet didžiąją karjeros dalį praleido Kinijos komandose. Pastarąjį sezoną Sindao „Eagles“ ekipoje rungtyniavęs O.Oyedeji Kinijos lygoje pelnydavo 12,5 tšk. ir atkovodavo 13,1 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.