EUROLYGA 2023

K. Kemzūra patvirtino: Lietuvos olimpinėje rinktinėje gali būti ir naujų žaidėjų

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

K. Kemzūra: "Iš vienos pusės, lyg ir teisinga į olimpiadą vežtis tuos, kurie iškovojo kelialapį. Bet kita vertus, jeigu galime pasistiprinti, reikia į tai atsižvelgti".<br>T. Tumalovičius
K. Kemzūra: "Iš vienos pusės, lyg ir teisinga į olimpiadą vežtis tuos, kurie iškovojo kelialapį. Bet kita vertus, jeigu galime pasistiprinti, reikia į tai atsižvelgti".<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 8, 2012, 6:44 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:33 AM

“Na ką, važiuojame į Londoną!”, - paprastai santūrus Kęstutis Kemzūra po pergalės olimpinio atrankos turnyro pusfinalyje švytėjo. Jausmas – vienintelis: esu labai laimingas. Ta įtampa, pateksime ar ne į olimpiadą, nuslūgo”.

“Didžiuojuosi vyrais, kad susikaupėme, nekreipėme į tuos visus pašalinius dalykus, kurie Karakase vyko aplinkui. Mes tai pamiršime, o prisiminsime gerus dalykus – kaip stipriai kovojome”, - sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Pusfinalyje lietuviai 109:83 nugalėjo Dominikos Respubliką. Jau įpusėjus dvikovai mūsiškiai pirmavo 52:36.

„Per pertrauką žaidėjai suprato, kad darbas dar nepadarytas. Mes nė sekundei neatsipalaidavome. Varžovai pabandė mus sutrikdyti aikštės gynyba, bet nepasidavėme ir greitai vėl suradome kelių krepšio link. Neleidome net pagalvoti, kad šiandien jie ką nors gali padaryti, - kalbėjo K. Kemzūra. - Mes nenorėjome žaisti rytoj. Norėjome nueiti prie baseino“.

Finalo mačo šiame turnyre nebus. Kartu su lietuviais į Londoną pateko rusai, o trečiojo kelialapio likimas paaiškės šiandien per Nigerijos ir dominikiečių dvikovą.

Organizatorių išprovokuoti nesklandumai, lydėję Lietuvos rinktinę atrankos turnyre, davė gerą pamoką. „Patirtis tokia: kas bebūtų, kas bevyktų, labai svarbu išlikti tvirtiems ir vieningiems. Yra visokių subjektyvių, objektyvių išorės veiksnių. Ir jei nori būti stiprus, laimėti kelialapį, visa kita turi palikti nuošalyje“, - sakė K. Kemzūra.

Iki Londono olimpiados liko 18 dienų. Iš Venesuelos praskridusi į Lietuvą rinktinė trumpam išsiskirstys poilsio. „Turime planą. Pailsėję vėl pradėsime judėti. Labai svarbu bus aklimatizuotis, nes perskridus kelias laiko juostas iš Vakarų į Rytus organizmui prisitaikyti visada būna sunkiau“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Treneris patvirtino, kad stovykloje bus daugiau nei 12 žaidėjų: „Iš vienos pusės, lyg ir teisinga į olimpiadą vežtis tuos, kurie iškovojo kelialapį. Bet kita vertus, jeigu galime pasistiprinti, reikia į tai atsižvelgti. Čia juk kalbame apie reprezentacinę Lietuvos komandą, Lietuvos vardą. Matysime, kaip jaučiasi Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.