EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius: „Lietuviams sunku įrodyti, kad vien patekimas į olimpiadą – geras rezultatas“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

Š. Jasikevičius: „Manau, kad vien tik patekimas į olimpiadą yra labai geras rezultatas“.<br>T. Tumalovičius
Š. Jasikevičius: „Manau, kad vien tik patekimas į olimpiadą yra labai geras rezultatas“.<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 8, 2012, 9:11 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:33 AM

“Džiūgaujame. Ir dar labiau džiūgausime grįžę į viešbutį”, - po pergalingo olimpinio atrankos turnyro Karakase kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. Vyriausiam Lietuvos rinktinės krepšininkui Londonas būtų ketvirtoji olimpiada per karjerą, bet 36-erių įžaidėjas neskubino įvykių: “Labai toli nežiūrime. Mėgaujamės tuo, ką pasiekėme. Reikia išsaugoti formą, sveikatą iki Londono. Duok Dieve, kad tai būtų ketvirta olimpiada”.

Š. Jasikevičius teigė, kad vien patekimas į olimpiadą yra geras rezultatas: “Kai pradėjau žaisti rinktinėje, į olimpiadą patekti buvo lengva – Europa turėjo daugiau vietų. Dabar skirtos tik dvi vietos ir reikia važiuoti į kitą pasaulio kraštą, kad išsikovoti papildomą kelialapį. O tokios komandos kaip Serbija, Turkija, Vokietija jau pernai po Europos čempionato liko už borto”. Jis prisiklausė daug kalbų, kad krepšinio rinktinės nepatekimas į olimpiadą Lietuvai būtų tragedija: “Ne tragedija. Dabar yra kiti laikai. Manau, kad vien tik patekimas yra labai geras rezultatas, nors suprantu, kad lietuviams tai sunku įrodyti”.

Kai kurių rungtynių rezultatai atrankos turnyre Karakase parodė: tradicinės krepšinio vertybės perkainojamos. Itin iškalbinga Nigerijos rinktinės pergalė ketvirtfinalyje prieš graikus.

“Žmonėms pasakysi, kad pralaimėjai Nigerijai ar Dominikai – nesupras. O juk Dominikos trenerių štabas - amerikiečiai, komandoje yra du NBA žaidėjai. Nigerijos rinktinėje keli iš NBA žaidžia. Reikia suprasti krepšinį, kad iš tiesų suvoktum, kaip sunku patekti į 2012 metų olimpiadą”, - teigė Š. Jasikevičius.

Be to, įžaidėjo manymu, ši atranka labai neparanki Europai: “Absurdas, kai po Italijos, Ispanijos čempionatų žaidėjai prie mūsų prisijungia likus tik savaitei iki turnyro. Bet turime dar dvi savaites kažkiek atsigauti, pailsėti, padirbėti ir sustiprinti žaidimo ryšius”.

Efektinga pergalė pusfinalyje prieš Dominikos Respubliką iki Londono olimpiados likus 18 dienų jį nuteikė viltingai: “Šiandien buvo geriausios rungtynės. Su Nigerija momentais atrodėme prastai, bet šiaip mūsų žaidimas kasdien gerėjo. Dabar reikia toliau gerinti. Dar nieko nelaimėjome, tik patekome į svarbiausias varžybas”.

Šiemet pradėdamas su rinktine rengtis atrankai Š. Jasikevičius sakė, kad tik kitą sezoną pamatys, ar žaidimas rinktinėje - geras ar blogas sprendimas. Gal po sėkmingo atrankos turnyro abejonių mažiau?

“Dar truputį palaukime. Labai sunku mėnesį būti be šeimos, kažkur kitame pasaulio gale. Žiūrėsime. Žmonos reikės paklausti, - kalbėjo įžaidėjas, kuris gali tapti pirmuoju Lietuvos krepšininku, dalyvavusiu ketveriose olimpinėse žaidynėse. – Kol kas visai nieko. Dabar linksma, kaifas - visi sėdime, juokaujame rūbinėje. Nors buvo labai sunku, bet yra tikrai labai geras jausmas, kad kažkoks darbas padarytas”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.