EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkai olimpiadą pradės grupėje kartu su JAV rinktine (K. Kemzūros komentaras, video)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

Lietuviai sužinojo varžovus olimpiadoje.<br>R. Kazilionis
Lietuviai sužinojo varžovus olimpiadoje.<br>R. Kazilionis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 9, 2012, 9:36 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:06 AM

Vos pasibaigus paskutinėms olimpinio atrankos turnyro rungtynėms Karakase buvo ištraukti burtai, kurie tris papildomus kelialapius iškovojusias rinktines išmėtė į dvi grupes. Kitos devynios Londone žaisiančios rinktinės į grupes jau buvo paskirstytos per burtų traukimą balandžio 30-ąją Rio de Žaneire.

Lietuvos rinktinė pateko į A grupę kartu su JAV, Prancūzijos, Argentinos, Tuniso ir Nigerijos ekipomis.

B grupėje žais Ispanijos, Kinijos, Didžiosios Britanijos, Australijos, Brazilijos ir Rusijos krepšininkai.

Olimpiadą Lietuvos krepšininkai pradės liepos 29-ąją dvikova su Argentina. Liepos 31 d. lietuviai rungtyniaus su Nigerija, rugpjūčio 2 d. – su Prancūzija, rugpjūčio 4 d. – su JAV, rugpjūčio 6 d. – su Tuniso komanda.

Keturias pirmąsias vietas grupėse užėmusios rinktinės pateks į ketvirtfinalį, kuris vyks rugpjūčio 8 d. Pusfinaliai - rugpjūčio 10-ąją, olimpinio krepšinio turnyro mačas dėl 3-iosios vietos ir finalas - rugpjūčio 12-ąją.

„Olimpiadoje dalyvauja dvylika stipriausių pasaulio rinktinių, todėl apie silpnus priešininkus negali būti nė kalbos. Manau, mes patekome į pajėgesnę grupę, bet taip palankiau - tikrai išvengiame susitikimo su pagrindiniais favoritais amerikiečiais jau ketvirtfinalyje“, - burtų rezultatus lrytas.lt komentavo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Iki olimpiados Lietuvos rinktinė ketina sužaisti dar dvejas rungtynes. Liepos 22-ąją Maskvoje numatytas mačas su Rusija, o prieš pat žaidynes - atsisveikinimo rungtynės Vilniuje.

„Tikriausiai žaisime su Islandija. Norime paskutinio mačo prieš olimpiadą su silpnesniu varžovu, kad žiūrovams būtų šventė ir komanda į Londoną išvyktų geros nuotaikos“, - sakė M. Balčiūnas.

Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra: „Patekome į vieną grupę su JAV komanda, kuri tikrai išsiskiria. Jie yra didžiausi favoritai. Kitoje grupėje yra kiti favoritai – ispanai. Tada reikėtų išskirti prancūzus ir Argentiną. Šitos komandos, ko gero, stipriausios. Grupėje turime Tuniso ekipą, kuri mums nėra labai žinoma. Jie laimėjo Afrikos taurę ir į Londoną pateko iš karto, o tai rodo, jog jie – pajėgi komanda. Nigerija mus nubaudė Karakase. Jie ne tik mus nubaudė. Ši komanda – labai pavojinga. Tiek prancūzai, tiek Argentina ir JAV – mums žinomos komandos. Manau, kad savo pranašumą reikia įrodinėti aikštėje, ne žiūrėti į tai, kas parašyta „popieriuje“.

Mūsų užduotis – grupėje sužaisti kuo geriau ir laimėti aukštesnę vietą. Vėliau tokiame turnyre būna kritinis etapas – ketvirtfinalio rungtynės. Čia užtenka vieno mačo ir viskas gali būti baigta, todėl reikia ruoštis būtent tokiam mačui. Reikia susikoncentruoti ir stengtis laimėti kritines rungtynes“. 

Daugiau Lietuvos krepšinio rinktinės gyvenimo akimirkų rasite www.facebook.com/krepsinio.sirdis. Vaizdo reportažo autorius - rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.