EUROLYGA 2023

Venesuela įsitikinusi: jos rinktinę sudegino Nigerijos, Lietuvos ir Graikijos sąmokslo aukuras

Nigerijos krepšinio rinktinės žaidėjai darė viską, kad nutildytų Karakase sklidusius gandus, jog siekdama iš olimpinio atrankos turnyro išmesti šeimininkus venesueliečius, penktoji pasaulio krepšinio reitinge esanti Lietuva specialiai pralaimėjo afrikiečiams. Ir nigeriečiai įrodė savo tiesą – jie ne tik sėkmingai kovojo Venesueloje, tačiau pirmą kartą šalies istorijoje varžysis olimpiadoje. Venesuela turi netiesioginių įrodymų, jog Lietuva ir Nigerija tarėsi dėl šeimininkų išmetimo iš turnyro, rašo ESPN.

Į sąmokslo teoriją įtrauktos Nigerijos, Lietuvos ir Graikijos rinktinės.<br>„Reuters"
Į sąmokslo teoriją įtrauktos Nigerijos, Lietuvos ir Graikijos rinktinės.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-10 12:02, atnaujinta 2018-03-18 07:09

Venesuelos krepšinio vadovai šią savaitę į FIBA būstinę parašė savotišką protestą, kad tarp Lietuvos ir Nigerijos rinktinių įvyko suokalbis – komandų vadovai susitarė kaip iš olimpinių atrankos varžybų išmesti šeimininkus venesueliečius.

Jie teigė, kad lietuviai specialiai su Nigerija nežaidė kietai, aikštėje baltų krepšininkams stigo vyriškumo ir pasiaukojimo. Lietuviai, pralaimėdami Nigerijai, keršijo Venesuelos komandai, kuri teisėtai pasipiktino lietuvių trenerio poelgiu: mače su Venesuela lietuviai pirmavo 18 taškų skirtumu, tačiau likus 4,5 sek. iki dvikovos pabaigos neva nutarė pažeminti varžovą ir paprašė minutės pertraukėlės.

Venesuela taip pat tikina, kad lietuviai begėdiškai atkeršijo Venesuelai, jog ši laimėjo FIBA konkursą rengti atrankos turnyrą. Pagrindine šios Pietų Amerikos šalies konkurente konkurse ir favorite buvo laikoma Lietuva.

Be to, likus vienai dienai iki lietuvių mačo su Nigerija, Venesuelos krepšinio sirgaliai nufilmavo, kaip Lietuvos komandos strategas K. Kemzūra bendravo su Graikijos ekipos treneriu Illias Zouros.

Šis vaizdo įrašas ne kartą buvo kartojamas vietos televizijų – buvo tikinama, kad būtent lietuviai su graikais išsprendė Venesuelos likimą turnyre, o visus kozirius atidavė Nigerijai.

„Ar įmanoma, kad vos prieš mėnesį surinkta Nigerijos rinktinė galėjo be vargo įveikti galingą Lietuvos rinktinę. Ir kas, apskritai, ta Nigerijos komanda?“, - klausė ESPN.

„Aš nežinau, kas ką sako. Mes įrodėme, kad visos kalbos yra niekinės. Niekas mums nesuteikė jokio šanso. Mes patys tikėjome savimi, mumis tikėjo Nigerija“, - aiškino Nigerijos rinktinės kapitonas Olumide Oyedeji.

Po to jis dar pridėjo: „Įveikėme penktąją pasaulio komandą. Ir ką? Kada nors įveiksime ir ketvirtąją reitingo ekipą. Negalvokite, kad mes esame nulis – mūsų sąskaitoje yra ir pergalė prieš pasaulio krepšinio čempionus jugoslavus“.

Reikia laiko, kad sąmokslo teorija būtų pamiršta. Kad ją užmirštų ir du pagrindiniai turnyro netikėtumai – iš varžybų iškritusi Venesuela ir į olimpiadą patekusi Nigerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.