EUROLYGA 2023

K. Kemzūra: „Neturėjome jokių šansų“

lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2012-07-30 13:32, atnaujinta 2018-03-17 17:57

Kęstučiui Kemzūrai olimpinis debiutas gerokai apkarto, tačiau Lietuvos rinktinės treneris po pralaimėjimo 79:102 Argentinai nebuvo linkęs skųstis ir veršklenti.

„Nenoriu verkti ir skųstis. Neieškome jokio gailesčio. Tai buvo pirmosios rungtynės, dabar laukia labai svarbios rungtynės su Nigerija“, - kalbėjo rinktinės treneris.

- Treneri, kodėl taip susiklostė rungtynės? - lrytas.lt paklausė K. Kemzūros.

- Varžovai sužaidė labai geras, stiprias rungtynes, o mums trūko susikalbėjimo. Iš pradžių sužaidėme neblogai, bet vėliau pasipylė klaidos. Atrodėme nelabai kaip, kamuolys judėjo statiškai, nebuvo tolimų metimų, nors varžovai mums atiduodavo tuos metimus.

Keletas sėkmingų atakų, tolimų metimų prideda papildomos energijos gintantis. Du svarbūs dalykai - nepasisekė puolime, o tada gynyboje tampa sunkiau. Neišnaudojome savo didesnio atsarginių žaidėjų suolelio.

- Per pirmus du kėlinius metėte tik du tritaškius. Tai - geros varžovų gynybos rezultatas?

- Nelabai mes ir norėjome švaistytis tais tritaškiais. Mesti gali, bet mes norėjome išprovokuoti judėjimą. Kitas dalykas - mesti gali, bet reikia turėti galimybę atsikovoti kamuolį. Ko gero, šiek tiek privengemė atakuoti, kartais sudelsdavome - kai turėjome mesti, nemesdavome, ne visada priimdavome teisingus sprendimus. Ne mūsų diena.

- Minėjote, kad pritrūkote energijos. Galbūt kovos Venesueloje ir dviguba aklimatizacija turėjo įtakos?

- Nepradėkime ieškoti priežasčių. Nenoriu verkti ir skųstis. Neieškome jokio gailesčio. Taip, pirmosios rungtynės, skaudu, kad jos taip pasibaigė. Bet, jei atvirai, mes, pagal tai, kaip žaidėme, neturėjome jokių šansų. Nekontroliavome situacijos.

Dabar labai bus svarbios rungtynės su Nigerija - turime grąžinti jiems skolą už Venesuelą. O galvoti apie aklimatizaciją, vėlyvą laiką ir dar kažką - neverta. Tai nepadės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.