EUROLYGA 2023

17-metė golfo žaidėja M. Rusteikaitė: „Tinginiams golfo lauke – ne vieta”

Miglę Rusteikaitę (17 m.) pykdo kalbos, kad golfas – tinginių žaidimas. „Šiam sportui reikia tiek ištvermės, tiek fizinio ir psichologinio pasirengimo. Norint gerai žaisti, reikia daug treniruotis. Tinginiams čia ne vieta”, – įsitikinusi pergalę Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate pelniusi mergina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2012, 8:56 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:21 PM

Atvirasis šalies golfo mėgėjų čempionatas, kurį rengia Lietuvos golfo federacija, – svarbiausios kasmetinės varžybos. Šįmet jos surengtos Klaipėdos rajone, „National Golf Resort” klube.

„Į jas susirenka ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių sportininkai. Laimėta pirmoji vieta man pridėjo taškų pasaulio moterų reitinge”, – paaiškino Miglė.

Mergina yra pelniusi nemažai ir kitų apdovanojimų. Visi jie išdėlioti tėvų – verslininkų Aurelijaus ir Aurelijos Rusteikų – namuose Vilniuje.

Kasdien jais džiaugtis Miglė neturi galimybės – trejus metus ji mokėsi Didžiojoje Britanijoje, privačioje „Loretto School” mokykloje. Tęsti mokslus mergina ketina Ispanijoje, nes ten puikios sąlygos treniruotis ir žaisti golfą.

Nors šiuo metu atostogos, M.Rusteikaitė kaip ir visus metus treniruojasi kasdien po 2–8 valandas. Laisvalaikiu susitinka su draugais ir... eina į sporto klubą!

Ar kartais nesinori neiti į treniruotę ir lėkti su draugais, pavyzdžiui, prie ežero?

„Kaip ir bet kurioje sporto šakoje, pavargstama nuo intensyvių treniruočių, todėl reguliariai reikia trumpų pertraukų. Aplinkos pakeitimas puikiausiai tam tinka”, – sakė Miglė.

Lietuvė yra apkeliavusi nemažai golfo aikštynų visame pasaulyje – Anglijoje, Škotijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, JAV, Indonezijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

„Labiausiai patiko Los Andžele, nes ten puikios kokybės ir nuostabaus grožio golfo laukai bei aukšto lygio aptarnavimas. Ypač patiko „TPC Stadium Course (PGA WEST)” aikštynas”, – įspūdžiais dalijosi žaidėja.

Seserį bando pasivyti vyresnioji Miglės sesuo Gailė (25 m.), žaisti pradėjusi vėliau.

Golfą M.Rusteikaitė pamėgo prieš šešerius metus garsaus trenerio Rolando Gaidžio golfo simuliatoriuje Kaune. O pirmasis jos treneris buvo tėvas.

Ateityje Miglė norėtų tapti golfo profesionale. Baigusi mokyklą ketina JAV studijuoti golfo vadybą, kad galėtų plėtoti šį žaidimą Lietuvoje.

Tačiau merginos galva pramušta ne tik golfu. Trejus metus ji žaidė žolės riedulį, jai patinka kalnų slidinėjimas, traukia fotografija ir dailė.

Varžybos ir apdovanojimai

● 2008 m. Lietuvos vaikų golfo čempionatas;

● 2010 m. Latvijos jaunimo čempionatas;

● 2011 m. Lietuvos jaunimo čempionatas;

● 2008 m. Perspektyviausios Lietuvos golfo žaidėjos titulas;

● 2011 m. Lietuvos golfo federacija, moterų reitingo nugalėtoja;

● 2011 m. Lietuvos golfo federacijos taurė;

● 2011 m. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, geriausia Lietuvos golfo žaidėja;

● 2012 m. atvirasis Lietuvos golfo mėgėjų čempionatas, geriausia Lietuvos golfo žaidėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.