EUROLYGA 2023

Olimpiada iš arti. Sportininkų lūpose – minčių perliukai (II)

„Lrytas.lt“ spec. korespondentas, Londonas

„Eisiu į „McDonlad's“, „įšausiu“ kokį mėsainiuką“, - po olimpiados sakė bronzą iškovojęs boksininkas E. Petrauskas, per mėnesį numetęs 10 kg. („Fotodiena“/ Robertas Dačkus)
„Eisiu į „McDonlad's“, „įšausiu“ kokį mėsainiuką“, - po olimpiados sakė bronzą iškovojęs boksininkas E. Petrauskas, per mėnesį numetęs 10 kg. („Fotodiena“/ Robertas Dačkus)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 13, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:43 AM

Londono olimpinių žaidynių užsklanda nuleista. Per 15 pašėlusių sporto dienų išdalyti 302 medalių komplektai. Pergalės džiaugsmas, pralaimėjimo kartėlis, ašaros po triumfo ir fiasko. Geriausi pasaulio sportininkai olimpinėse arenose ir trasose atidavė širdį dėl medalių ir savo svajonės.

Emocijos liejosi per kraštus ne tik sporto aikštėse, bet ir už jos ribų. Bendraudami su žiniasklaida sportininkai dažnai dovanojo skaitytojams įdomių, aštrių ir šmaikščių perliukų.

Šalia Lietuvos ir pasaulio sporto žvaigždžių beveik tris savaites gyvenęs lrytas.lt pateikia savo skaitytojams įdomiausias sportininkų mintis ir citatas.

„Esu paprasta ir „nepasikėlusi”, – Londone ir Lietuvoje dėmesiu apipilta olimpinė čempionė Rūta Meilutytė tikino, kad užklupusi šlovės lavina nevirs jos žvaigždžių liga.

„Su tokiu vienu bendrą kalbą radau“, – po finalo šyptelėjo disko metikas Virgilijus Alekna, paklaustas, ar olimpiadoje susidraugavo su disku. Dukart olimpinis čempionas Londone liko ketvirtas.

„Dabar B finale teks su „lūzeriais“ varžytis“, – juokavo į pagrindinį finalą nepatekęs baidarininkas Egidijus Balčiūnas. 10 vietą Londone užėmusiam 37-erių E. Balčiūnui tai buvo paskutinis startas – baidarininkas baigia karjerą.

„Eisiu į „McDonlad's“, „įšausiu“ kokį mėsainiuką. Pasiilgau to maisto. Jis dar nemokamas, tai ir į kambarį parsinešiu“, – po pralaimėto pusfinalio šypsodamasis sakė Evaldas Petrauskas. Svorio kategorijoje iki 60 kg Lietuvos boksininkas laimėjo bronzą, bet iki lemiamos dvikovos per mėnesį numetė 10 kg.

„Maisto nesapnuoju, bet skysčius tai tikrai. Būna, kad sapnuoju, jog kibirais vandenį geriu“, – olimpiados naktis prisiminė E. Petrauskas.

„Rusijos spauda ant manęs labai pyksta, kai aš pasakau, kad draugiškos rungtynės yra nesvarbios. Bet jos iš tikrųjų nėra svarbios“, – prieš ketvirtfinalio rungtynes su Lietuva kalbėjo Rusijos krepšinio rinktinės strategas Davidas Blattas.

„Kai bake nėra benzino, sunku stipriau bėgti“, – po pralaimėto olimpiados ketvirtfinalio Rusijai Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius pripažino, jog olimpiadoje jam pritrūko jėgų.

„Sprinteriui kantrybės nereikia“, – šyptelėjo Jevgenijus Šuklinas, palinkėjus jam kantrybės atlaikant sveikinimų maratoną. 26 metų visaginietis vienviečių kanojų 200 m distancijoje iškovojo sidabro medalį.

„Ateini kaip į žaidimą, o ne į tikrą kovą, kuri vyksta čia“, – aštuntą vietą olimpiadoje užėmęs penkiakovininkas Justinas Kinderis apgailestavo, kad treniruodamasis Lietuvoje neturi lygiaverčių partnerių ir todėl nesulaukia konkurencijos.

„Atidaviau šiandien viską, ką turėjau ir ko neturėjau“, – 21 vietą 20 km sportinio ėjimo rungtyje užėmusi Kristina Saltanovič Londono gatvėse paliko visas jėgas.

„Pirmus 6 km atrodė, kad nesuprantu, kur esu“, – olimpiados debiutantė Brigita Virbalytė pajuto žaidynių įtampą. 27 metų ėjikė olimpiadoje užėmė 26 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.