EUROLYGA 2023

L. Armstrongas nepaleidžia titulų: „Aš - septynis kartus „Tour de France“ čempionas“

Lance'as Armstrongas savęs nenurašė. Nepaisant JAV antidopingo agentūros (USADA) nuosprendžio, pagal kurį iš 40-mečio dviratininko atimami visi titulai ir skirta diskvalifikacija iki gyvos galvos, pats L. Armstrongas pareiškė, kad nesiruošia iš savęs atimti titulų.

L. Armstrongas nuo šiol savo laiką, jėgas ir dėmesį skirs dalindamasis patirtimi kovoje su vėžiu.<br>AP
L. Armstrongas nuo šiol savo laiką, jėgas ir dėmesį skirs dalindamasis patirtimi kovoje su vėžiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 10:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:14 AM

„Mano vardas - Lance'as Armstrongas. Aš įveikiau vėžį. Aš esu penkių vaikų tėvas. Ir taip, aš septynis kartus „Tour de France“ čempionas“, - sakė amerikietis kovai su vėžiu skirtoje spaudos konferencijoje Monrealyje.

Vienas garsiausių visų laikų dviratininkų praėjusią savaitę pareiškė, kad daugiau nebekovos su JAV antidopingo agentūra, kuri metė jam kaltinimus draudžiamų preparatų vartojimu. USADA iš jo atėmė visus titulus, iškovotus nuo 1998-ųjų, tarp jų - ir visus prestižinių lenktynių „Tour de France“ trofėjus.

L. Armstrongas tikino, kad prestižines lenktynes laimėjo ne dėl dopingo, o tik dėl savo pastangų ir sunkių treniruočių, todėl nuolat neigė jam metamus kaltinimus. Dviratininko aiškinimu, varžybose nė vienas jo dopingo testas nebuvo teigiamas, o jo mėginiams įtakos galėjo turėti stipraus poveikio vaistai nuo sėklidžių vėžio, kuris jam buvo diagnozuotas 1996-aisiais.

Nuo šiol amerikietis savo laiką, jėgas ir dėmesį skirs dalindamasis patirtimi kovojant su vėžiu.

Jis taip pat pranešė, kad skirs 500 tūkst. JAV dolerių labdarą kovai su vėžiu visame pasaulyje.

Šia tema skirtoje konferencijoje L. Armstrongas nemažai kalbėjo ir apie dopingo skandalą, tačiau patikino, kad nepalanki baigtis neturės įtakos jo labdaringai veiklai.

„Aš jums ketinu pasakyti viena, nes esate mano draugai, partneriai ir sąjungininkai, - manęs tai nesuglumins ir aš tęsiu savo kovą“, - kalbėjo L. Armstrongas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.