EUROLYGA 2023

P. Daciukas: „Negaliu priprasti prie žurnalistų dėmesio“

Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygoje (NHL) dėl lokauto švilpaujant vėjams vis daugiau dėmesio yra skiriama Kontinentinei ledo ritulio lygai, į kurią persikėlė daugelis šios sporto šakos žvaigždžių. Pavelas Daciukas – viena jų... Kuri niekaip negali priprasti prie žurnalistų dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2012, 4:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:02 AM

P. Daciuką Rusijos žurnalistai užpuolė po Maskvos derbio tarp „CSKA“ ir „Spartak“, kuriame iš Detroito atvykęs 34-erių žaidėjas sublizgėjo įvarčių dubliu ir išplėšė pergalę.

- Kaip jaučiatės CSKA komandoje? Ar galima teigti, kad esate puikiai susižaidę? - „Sport Ekspress“ paklausė ledo ritulininko.

- Dar daug trūksta iki tobulybės. Svarbu iki jos keliauti žingsnis po žingsnio. Tikiuosi, kad komandos draugai tai supranta: reikia vienas kitam padėti, pasakinėti. O ne rėkauti vienas ant kito. Tiesiog privalome žaisti savo ledo ritulį. Tada viskas pavyks.

- Turbūt, du įmušti įvarčiai pagerino jūsų nuotaiką?

- Dar neturėjau laiko apie tai net pagalvoti. Kol kas galvoje sukasi tam tikri rungtynių kadrai. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. Supraskite vieną dalyką, ledo ritulininkų nuotaika negerėję tik įmušus įvartį.

- Pasilikote sau ritulį, kurį pasiuntėte pirmą į KHL vartus?

- Taip, žinoma.

- Buvo sunku nusiteikti rungtynėms su Vakarų konferencijos autsaideriais?

- Niekada nežiūriu į turnyrines lenteles, todėl „Spartako“ nelaikau autsaideriu. Esu daug girdėjęs ir puikiai suprantu, kad tai buvo principinė kova. Be to, girdėjau, kad pirmą kovą CSKA pralaimėjo. Čia jūs, žurnalistai, geriau žinote, nes aš neturėjau laiko viską stebėti.

- Su kuo dar neapsipratote KHL?

- Niekaip negaliu priprasti prie žurnalistų dėmesio. Jie puola mane iš visų kampų. Detroite prie manęs niekas net nėjo, o čia jaučiu spaudimą. Tačiau tai yra mano darbo dalis, todėl nesiskundžiu.

- Ar būtų lengviau, jei kalbėtume angliškai?

- Deja, anglų kalbą moku prastai (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.