EUROLYGA 2023

Tarptautinės dviračių sporto sąjungos nuosprendis: „L. Armstrongui vietos čia nėra“

„Jam nėra vietos dviračių sporte“, - tokius žodžius ištarė Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) prezidentas Patas McQuaidas, kurio frazė palydėjo nuosprendį praeityje legendiniu vadintam Lance'ui Armstrongui.

L. Armstrongas visam gyvenimui pašalintas iš dviračių sporto.<br>„Reuters"
L. Armstrongas visam gyvenimui pašalintas iš dviračių sporto.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 10:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:39 PM

Pirmadienį UCI pritarė JAV antidopingo agentūros (USADA) sankcijoms ir panaikino visus L. Armstrongo laimėtus prestižinių „Tour de France“ lenktynių titulus. Septynis trofėjus praradęs amerikietis taip pat visam gyvenimui diskvalifikuotas iš dviračių sporto.

41 metų L. Armstrongas buvo apkaltintas dopingo vartojimu. Ilgą laiką vyko diskusijos, teismai, tačiau buvusiam sportininkui kovoti su USADA nepavyko.

L. Armstrongas buvo laikomas vienu geriausių sportininkų pasaulyje. Jis taip pat buvo pavyzdys sergantiems vėžiu, nes pats įveikė šią ligą. Atletas nuolat tikino, kad kaltinimai vartojus dopingą – netiesa.

L. Armstrongas USADA buvo pateikęs prašymą įvardinti prieš jį liudijusius žmones. Tuomet buvo atskleistos 26 pavardės, tarp kurių – 11 buvusių dviratininko komandos draugų.

USADA taip pat pateikė 1 tūkstančio puslapių išvadas su visomis detalėmis, netgi apie viešbučių kambarius, kurie varžybų metu būdavo paverčiami kraujo perpylimo centrais. Taip pat buvo pateikti duomenis, kad buvusi L. Armstrongo žmona Kristina buvo viena iš pagrindinių dopingo tiekėjų dviratininkams.

L. Armstrongo diskvalifikacija – vienas didžiausių skandalų per visą dviračių sporto istoriją. „Dviračių sportas turi ateitį. Tai ne pirmas kartas, kai ši sporto šaka prieina kryžkelę, - kalbėjo P. McQuaidas. - Kai tapau UCI prezidentu (2005 metais. – Red.), savo prioritetu nustačiau kovą su dopingu. Žinojau, kad dviračių sporte dopingas yra įsišaknijęs. Man labai gaila, kad negalime sugauti kiekvieno prakeiktojo.“

Penktadienį UCI komitetas spręs, ką daryti su iš L. Armstrongo atimtais „Tour de France“ titulais. Bus sprendžiama, ar juos reikėtų perduoti antrosiose vietose likusiems atletams.

„Labai sunku priimti ir suvokti tai, kas buvo parašyta USADA pranešime. L. Armstrongas kaip sportininkas turi būti užmirštas“, - kalbėjo P. McQuaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen