EUROLYGA 2023

G. Savukynas: „Nuolat kovojame, tačiau pritrūksta paskutinio žingsnelio“

„Pasiruošimą pradėjome sekmadienį. Dalis žaidėjų, rungtyniaujančių Lietuvos pirmenybėse šeštadienį dar žaidė rungtynes, kiti spėjo pailsėti kelias dieneles. Pirmą dieną susirinkome ne visi. Vartininkas Arūnas Vaškevičius į Lietuvą atvyko pirmadienį. Aidenas Malašinskas prie mūsų prisijungė tik antradienį“, - įprastą pasakojimą apie Lietuvos vyrų rankinio komandos pasiruošimą atrankos į 2014 m. Europos čempionatą pradėjo vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

G. Savukynas spaudos konferencijoje pasidžiaugė, kad žaidėjai į pasiruošimo stovyklą atvyko sveiki ir be traumų<br>M. Kulbis
G. Savukynas spaudos konferencijoje pasidžiaugė, kad žaidėjai į pasiruošimo stovyklą atvyko sveiki ir be traumų<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 30, 2012, 10:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:45 PM

„Sekmadienį ir pirmadienį paskyrėme gynybos veiksmų derinimui, o antradienį, sulaukę paskutinio žaidėjo – A. Malašinsko, kuris yra pagrindinis atakų organizatorius, todėl treniruotę passkyrėme puolimui“, - pasakojo treneris.

Jis pasidžiaugė, kad žeidėjai į pasiruošimo stovyklą atvažiavo sveiki ir pasiruošę laimėti. „Žaidėjai suvažiavo be traumų, visi sveiki. Produktyviai padirbėjome, atgaminome buvusias žaidimo jungtis, kurios buvo primirštos nuo birželio mėnesio, - sakė G. Savukynas. - Tikslai – ambicingi. Norime būti tarp dviejų stipriausių komandų pogrupyje, kuriame susitiksime su pajėgiomis Prancūzijos ir Norvegijos komandomiss. Esame nusiteikę pakovoti dėl kelialapių į Europos čempionatą, nors pogrupis yra labai stiprus.

Žurnalistams įgėlus, kad jau senokai matėme Lietuvos rinktinę pagrindiniuose tarptautiniuose turnyruose, treneris truktelėjo pečiais. „Šansų, kaip ir kiekvienoje atrankoje yra, kol nepasibaigia atrankos laikas. Nuolat bandome, ieškome, kovojame, tačiau vis dar pritrūksta paskutinio žingsnelio, - prisipažino treneris. - Rinktinė senokai jau nežaidė Kaune. Anksčiau tai vykdavo nuolat, tačiau per porą metų spėjome atitrūkti nuo Kauno. Tikime, kad mūsų čia nepamiršo rankinio aistruoliai“.

Rungtynės su Norvegija vyks lapkričio 4 dieną Kauno sporto halėje.

Savo nuomonę apie artėjančias rungtynes išdėstė ir rinktinės žaidėjai. „„Pamatysime savo spragas Prancūzijoje, o vėliau kovosime su norvegais. Laiko pasiruošimui visada trūksta. Spėsime dar susižaisti, esame labai draugiški, todėl nepergyvename dėl atmosferos“, - sakė Mindaugas Andriuška.

O Nerijus Atajevas tikino, kad su prancūzais teks pakovoti iš visų jėgų. „Kad laimėtume? Sunku atsakyti kaip reikės žaisti. Reikės pasistengti sužaisti geriau negu gerai, ypač Prancūzijoje. Šios komandos lygis yra labai aukštas ir jis kyla kasmet. Negalima pasakyti, kad su norvegais bus paprasčiau, tačiau jie nėra prancūzai. Prieš juos laimėti tikrai galėsime“, - sakė rankininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo