EUROLYGA 2023

2012-ųjų Lietuvos sporto pasaulyje skambėję minčių perlai

Lietuvos sportininkai ir sporto valdininkai dažnai pažeria skambių frazių, vėliau ilgą laiką sklandančių internetinėje erdvėje. Portalas lrytas.lt jums pateikia kelias dešimtis 2012 metais iš sportininkų, trenerių ir funkcionierių lūpų nuskambėjusių frazių, figūravusių Lietuvos žiniasklaidoje. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2013, 12:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:59 AM

„Man jau buvo 30 metų, kaip aš galiu lyginti? Aš manau, kad jam yra truputį sunkiau. Iš jo yra daugiau tikimasi, nei iš manęs tada, kai aš pradėjau žaisti NBA. Iš manęs, šlubo, jau niekas nieko nebesitikėjo“, - sakė Arvydas Sabonis, paprašytas palyginti savo ir Jono Valančiūno debiutą NBA.

„Malonu, kad baigiau ir sugebėjau įgyvendinti svajonę. Ir barzdą po septynių metų pertraukos nusiskutau, dabar šalta, nekaip jaučiuosi“, - juokėsi Arvydas Macijauskas, atsiėmęs krepšinio trenerio magistro diplomą.

„Kaip Arvydas per metus pasikeitė? Barzdą užsiaugino“, - apie Arvydą Sabonį kalbėjo ilgametis Lietuvos rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius.

„Pirmus 6 km atrodė, kad nesuprantu, kur esu“, – olimpiados debiutantė Brigita Virbalytė pajuto žaidynių įtampą. 27 metų ėjikė olimpiadoje užėmė 26 vietą.

„Eisiu į „McDonlad's“, „įšausiu“ kokį mėsainiuką. Pasiilgau to maisto. Jis dar nemokamas, tai ir į kambarį parsinešiu“, – po pralaimėto pusfinalio šypsodamasis sakė Evaldas Petrauskas. Svorio kategorijoje iki 60 kg Lietuvos boksininkas laimėjo bronzą, bet iki lemiamos dvikovos per mėnesį numetė 10 kg.

„Dabar B finale teks su „lūzeriais“ varžytis“, – juokavo į pagrindinį finalą nepatekęs baidarininkas Egidijus Balčiūnas. 10 vietą Londone užėmusiam 37-erių E. Balčiūnui tai buvo paskutinis startas – baidarininkas baigia karjerą.

„Kai bake nėra benzino, sunku stipriau bėgti“, – sakė Šarūnas Jasikevičius po pralaimėto olimpinių žaidynių ketvirtfinalio Rusijai.

„Tie revoliucionieriai net nėra federacijos nariai. Kurtinaitis federacijos narys, Pačėsas federacijos narys? Matai, nusprendė padaryti krepšinyje perversmą. Per kokią vietą? Pasakysiu labai grubiai, bet čia yra perdimas į vandenį“, - apie LKF kritikus kalbėjo LKF garbės prezidentas Vladas Garastas.

„Pabandyk pats, gal tada man paaiškinsi“, - atkirto Daina Gudzinevičiūtė, paklausta, kodėl nepasisekė paskutinis šaudymas. Sidnėjaus olimpinė čempionė Londone šaudymo tranšėjinėje aikštelėje užėmė 14 vietą ir į finalą nepateko.

„Eisiu „pasisiosiu“, ir diena bus geresnė“, - ir verkdama, ir juokdamasi po antrosios septynkovės varžybų dienos tarė Austra Skujytė, kuriai du vakarus iš eilės teko pereiti dopingo kontrolę. Vėliau Lietuvos olimpinė misija padavė protestą dėl A. Skujytę diskriminavusių dopingo kontrolierių.

„Galima sakyti, kad nosis lūžo „gerai” – kaip gavau tiesiai į nosį, taip ji ir nusileido tiesiai žemyn“, - kalbėjo rungtynėse su Maskvos srities „Chimki“ ekipa nosį susilaužęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Deividas Dulkys.

„Mane traukia nekasdienis darbas, panašus į „Aro“ vyrų, kur laukia visokios operacijos, išpuolių malšinimas“, - ateities planais dalijosi dopingo šešėlyje skendintis sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

„Laukiu, kol ateis diena, kai P. Samardžiskis pataikys iš po krepšio“, - po pralaimėjimo apie savo auklėtinio Predrago Samardžiskio žaidimą kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas.

„Kodėl vaikštai su „tapkėmis“, kai lauke minus 20?“ - Donatas Motiejūnas paklausė Jono Valančiūno. Patarasis po Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Gdynės „Prokom“ rungtynių į spaudos konferenciją atėjo apsiavęs vasarines šlepetes.

„Dar atsimenu, kur palieku automobilį“, - tikino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas po to, kai Kauno centre dingęs jo automobilis buvo rastas gretimoje gatvėje.

„Tai nerealu, juk man tik penkiolika. Jei pavyktų patekti į finalą ir pagerinti asmeninį rezultatą – būtų pats didžiausias laimėjimas. Smagu, kad žmonės domisi, tačiau, manau, kad kartais per daug tikisi“, - prieš Londono olimpines žaidynes plaukikė Rūta Meilutytė savo galimybes vertino skeptiškai. 15-metė plaukikė tapo olimpine čempione.

„Galėčiau priminti pavyzdį iš NBA. Majamio „Heat“ susipirko stiprius žaidėjus ir per dvejus metus kartą žaidė finale, o kitais metais laimėjo. Reiškia nereikia dvidešimties metų, kad tapti čempionais“, - apie Klaipėdos „Neptūno“ galimybes VTB jungtinės lygos turnyre sezono pradžioje kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

„Laukė 1100 km kelias, pats turėjau vairuoti, todėl nebuvo laiko švęsti. Tikiuosi, kad jei gerai pasirodysiu Prancūzijoje - atšvęsiu ir paragausiu to vokiško alaus“, - sakė tenisininkas Laurynas Grigelis, po pirmosios pergalės ATP „Challenger tour“ serijos dvejetų turnyre.

„Prieš vestuves mokytis šokti valso nereikės, užteks kartelį parepetuoti“, - tikino krepšininkas Jonas Valančiūnas. Vaikystėje jis kelerius metus lankė liaudies šokių pamokas.

„Ar aš vienintelis, kuris mano, kad mano tėtis dar galėtų bet kurioje Europos komandoje sužaisti po 10 nuostabių minučių per rungtynes?“ - tokį klausimą socialiniame tinkle „Twitter“ uždavė 48 metų Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.