EUROLYGA 2023

Dukart olimpinis čempionas oro uoste palaikytas teroristu

Didžiosios Britanijos bėgikas Mohamedas Farahas keliavo į Jungtines Valstijas, Portlandą, kur ketino kartu su šeima praleisti didžiąsias metų šventes. Tačiau JAV oro uosto atvykstančių keleivių kontrolės poste lengvaatletis buvo trumpam sulaikytas, rašo portalas rt.com. Pasieniečiai įtarė, jog jis gali būti teroristas, mat M. Farahas kilęs iš Somalio valstybės.

Olimpinis čempionas M. Farahas ne kartą pakliuvo į nemalonias situacijas dėl savo Somalio kilmės.<br>„Reuters"
Olimpinis čempionas M. Farahas ne kartą pakliuvo į nemalonias situacijas dėl savo Somalio kilmės.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 11:07 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:17 AM

Olimpinis čempionas, turintis Didžiosios Britanijos karalienės ordiną, oro uoste buvo apklaustas pareigūnų.

Jų neįtikino net du olimpiniai aukso medaliai, kuriuos netekęs kantrybės sportininkas parodė pareigūnams. Šie vis vien neskubėjo paleisti Londono olimpinių žaidynių 5000 ir 10 000 metrų bėgimo rungčių nugalėtojo.

Didžiosios Britanijos ordinu apdovanojami asmenys, padarę kažką nepaprasto ir įsimintino savo profesijoje ar per ilgą gyvenimo kelią. Į turinčius tokį ordiną kreipiamasi išskirtiniu kreipiniu - „ponas“, „ponia“.

M. Farahas į Didžiąją Britaniją iš Somalio su tėvu atvyko vaikystėje. Sportininkas į Portlandą su šeima persikėlė prieš metus. Čia pastaruoju metu su treneriu Alberto Salazaru treniruojasi, ruošiasi svarbiausiems metų startams.

Tačiau net ir olimpiniai medaliai bei garbus Didžiosios Britanijos apdovanojimas nepadeda be nesklandumų patekti į JAV.

„Aš negaliu patikėti. Dėl savo kilmės aš sulaikomas praktiškai kiekvieną kartą, kai keliauju į JAV. Šįkart aš parodžiau net olimpinius aukso medalius, tačiau jie manimi nepatikėjo“, - teigė sportininkas Didžiosios Britanijos laikraščiui „The Sun“.

Sportininkas turėjo panašių problemų dėl savo kilmės prašydamas leidimo gyventi Portlande. Iš pradžių lengvaatletis Portlande gyveno turėdamas turistinę vizą ir tikėjosi greitai susitvarkyti būtinus leidimus dėl nuolatinės gyvenamosios vietos šiame mieste. Tačiau pareigūnai neskubėjo suteikti garsiam sportininkui tokio leidimo. Sportininkas su šeima buvo priverstas trumpam persikraustyti į Kanadą, Toronto miestą.

Pareigūnai aiškino, jog atlieka tyrimą dėl galimos terorizmo grėsmės.

Tada sportininkas dėl savo problemų pasiguodė treneriui A. Salazarui. Pastarasis turėjo pažįstamą draugą, dirbantį FTB. Tik įsikišus šiam, olimpiniam čempionui suteiktas leidimas gyventi Portlande.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.