EUROLYGA 2023

Lietuvos imtynių federacijos prezidentas D. Čepauskas: „Mes pasiruošę kovoti iki galo“

„Antradienį įvyko pirmasis raundas. Gegužę Sankt Peterburge laukia antrasis, o rugsėjį Argentinoje - trečiasis. Imtynėse nugali tas, kas laimi du raundus iš trijų. Mes pasiruošę kovoti iki galo“, - entuziazmu tryško Lietuvos imtynių federacijos (LIF) prezidentas Darius Čepauskas. Antradienį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pasiūlė iš 2020 metų olimpiados programos išbraukti imtynes. Jeigu rugsėjį šį sprendimą patvirtins IOC generalinė asamblėja, olimpiadoje imtynių nebebus.

D. Čepauskas tikino, kad imtynių sporto vadovai nepasiduos.<br>J. Stacevičius
D. Čepauskas tikino, kad imtynių sporto vadovai nepasiduos.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

imtynes.lt

Feb 13, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:01 AM

- Antradienį vykusiame TOK vykdomojo biuro posėdyje buvo priimtas sprendimas išbraukti imtynes iš 2020 metų olimpinių žaidynių programos. Ar jums asmeniškai tai buvo netikėta?

- Neklaidinkite sporto visuomenės. Niekas imtynių iš olimpinių žaidynių programos nebraukė. Yra pagrindinis sporto šakų sąrašas ir papildomas. Tai, kad imtynės atsidūrė papildomame sąraše, nereiškia, kad jų nebus 2020 0limpiadoje.

- Kokią įtaką turėtų imtynių išbraukimas iš olimpinio judėjimo imtynių sportui mūsų šalyje?

- Aš nelabai tikiu, kad tai įvyks, todėl nenoriu spėlioti kas būtų, jeigu būtų.

- Į nesėkmingą krepšelį kartu su kitomis septyniomis sporto šakomis imtynės buvo įtrauktos įvertinus beveik keturiasdešimt kriterijų, tokių kaip reitingai televizijoje, masiškumas, antidopingo politika, populiarumas pasaulyje ir panašiai. Kokia, jūsų nuomone, buvo pagrindinė priežastis, lėmusi neigiamą rezultatą?

- Rezultatas bus 125-oje TOK sesijoje š.m. rugsėjo 7-10 Buenos Airėse, Argentinoje.

- Didelę įtaką imtynių sporto pasaulyje turintis Rusijos imtynių federacijos prezidentas Michailas Mamiašvilis teigė, kad tokias liūdnas pasekmes lėmė tarptautinės imtynių federacijos (FILA) vadovo kompetencija. Jums su FILA vadovu teko ne kartą bendrauti. Ar pritartumėte Mamiašvilio nuomonei?

FILA vadovas yra puikus žmogus ir kompetencijos jam tikrai užtenka. Galbūt kažkas norėtų užimti jo vietą, todėl ir kritikuoja. Šiuo atveju reikėtų ne kritikuoti, o pasitelkus savo lobistus siekti, kad Antikos laikų sporto šaka, nuo kurios ir prasidėjo olimpinės žaidynės, nebūtų pakeista aitvarų ar kokiu kitu sportu.

- Žinia, po slapto balsavimo imtynės pateko į kandidatų krepšelį, kurie gegužę iš naujo pristatinės save TOK vykdomajam biurui. Tokiu būdu FILA dar turės šansą išsikovoti vietą po saule tarp 26-ių išrinktųjų. Tačiau TOK atstovas spaudai Markas Adamsas pranešė, kad imtynėms šansų grįžti į olimpinių rungčių sąrašą yra nedaug. Kaip, jūsų nuomone, vystysis šis olimpinis trileris?

- Įdomu kokius šansus išlaikyti savo darbo vietą turi TOK atstovas spaudai, tendencingai pasisakantis vienos ar kitos sporto šakos atžvilgiu? Vakarykštis TOK sprendimas – tai tik pirmas raundas, kitas laukia gegužę Sankt-Peterburge, o trečias rugsėjį Argentinoje. Kaip žinia, imtynėse nugali tas kas laimi du raundus iš trijų. Mes pasiruošę kovoti iki galo.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.