EUROLYGA 2023

R. Morkevičiaus smūgis merginai šokiravo kovos menų bendruomenę

Žinia apie Remigijaus Morkevičiaus sulaikymą ir pareikštus įtarimus dėl merginos sužalojimo pribloškė Lietuvos kovos menų bendruomenę. Šokiruotas ir Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis, ir sporto klubo, kuriame treniravosi įtariamasis, prezidentas Marius Misiūnas. Žodžius nelengvai apie R. Morkevičiaus poelgį rinko ir Lietuvos Tailando bokso sąjungos vadovas Žydrūnas Jasiūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 27, 2013, 7:27 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:33 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Apjuodintas visas kovos menų sportas

Anot D. Simanaičio, jau penkeri metai, kai R. Morkevičius neturi nieko bendro su Lietuvos bušido federacija, nedalyvavo jokioje jos veikloje.

„Jis nėra mūsų narys. Nėra ką komentuoti, daugiau nei penkeri metai su juo nebendravome, neturėjome jokių ryšių“, - kalbėjo Lietuvos bušido federacijos vadovas.   

„Mūsų federacijos nuostatuose yra numatyta, kad jei sportininkas įsivelia į kriminalinę veiklą, nesigilinant į detales, jis visam gyvenimui pašalinamas iš federacijos narių sąrašo.

Neminėsiu pavardžių, bet esame taip pasielgę ne su vienu kovotoju.

Labai apmaudu, kad taip bušido sportą „garsina“ buvę kovotojai, o kartu ir žiniasklaida. Skaitytojai dabar prisimins tą asmenį, kuris nieko bendro neturi su šiuo sportu ir jo padarytą nusikaltimą.

Mes stengiamės, kad tauta būtų sveikesnė, sportuotų, rengiame įvairius projektus. Čia vienas toks atvejis apjuodina visą kovos menų sportą. Ir tą daro ne dabartiniai mūsų kovotojai, o kažkada sportavę.

Mūsų sporto šaka yra mėgstama, tikiu, kad ji pagal populiarumą yra antra po krepšinio. Turime daug čempionų, kurie garsina mūsų šalį. Dabar vieno asmens „nuopelnai" nubraukia mūsų pastangas.

Labai apmaudu, kad atsiranda tokių chuliganų. Federacija nėra atsakinga už jį. Neaišku, ką jis veikė penkerius metus.

Kiek man žinoma, R. Morkevičius prieš keletą metų pats metė sportą, pasirinko kitą kelią. Jis kažkada vienu metu bandė sugrįžti, tačiau sportavo užsienyje.

Aukšto meistriškumo sportininkais mes rūpinamės, rengiame jiems treniruočių stovyklas, ruošiame psichologiškai, pritaikome specialią mitybą.

Dabar absurdas. Užtraukė gėdą ne tik mūsų federacijai, tačiau visam kovos menui“, - kalbėjo bušido federacijos prezidentas D. Simanaitis.

Buvęs R. Morkevičiaus treneris: „Gėda visai bendruomenei, esame šokiruoti“

R. Morkevičius anksčiau priklausė Kauno sporto klubui „Titanas“, jo prezidentas ir buvęs sportininko treneris M. Misiūnas taip pat liko priblokštas sužinojęs apie buvusio auklėtinio poelgį.

„Jis mūsų sporto klubui nepriklauso ir jame nesportuoja jau penkeri metai. Prieš tiek laiko jis nutraukė savo kovotojo karjerą.

Ar gali būti buvęs treneris ir sporto klubas atsakingas už kažkada sportavusį 31 metų vyrą? - retoriškai klausė M. Misiūnas, - Sunku patikėti, kad taip galėjo padaryti buvęs tokio aukšto lygio kovotojas.“

„Gėda visai kovinio sporto bendruomenei, esame šoke.

Nei Tailando bokso federacija, nei klubas neturi jokių ryšių su R. Morkevičiumi“, - kalbėjo sporto klubo „Titanas“ prezidentas M. Misiūnas.

Domėjosi Rytų filosofija

Žydrūnas Jasiūnas, Lietuvos Tailando bokso sąjungos prezidentas, kartu R. Morkevičiumi viešėjo Tailande, ruošėsi treniruočių stovykloje. Tuomet R. Morkevičius ypač uoliai domėjosi Rytų šalių filosofija.

„Vienareikšmiškas atsakymas - esame kategoriškai prieš tokį smurtą. Tai buvęs geras kovotojas. Nesekame, kaip sekasi buvusiems sportininkams gyvenime nutraukus karjerą, jie renkasi savo kelią ir gyvena.

Dabar visi akcentuos, kad tai buvęs kovotojas, krenta juodas šešėlis ant visų kovos menų.

Mūsų gretose sportuoja politikai, bankininkai, advokatai, verslininkai. Pats premjeras Algirdas Butkevičius užsuka į treniruotes, pakalbame.

Kas kokį kelią pasirenka po sporto karjeros, jau nebe federacijos ar sporto klubai atsakingi. Jei buvęs kovotojas, iškart klijuojama bandito etiketė.

Didžioji dalis mūsų sportininkų yra labai geri, išsilavinę sportininkai. Geriausia vieta išlieti agresiją – sporto salė. Kas reguliariai sportuoja, lanko treniruotes, yra disciplinuoti žmonės, tokie gatvėse nenaudoja fizinės jėgos, nes yra atsakingi.

Nekalbame apie tokius, kurie mėnesį padaužo bokso kriaušę ir eina į gatvę kažką įrodinėti. Tokie į ringą neina, nes bijo.

Teko prieš 8 metus kartu su R. Morkevičiumi Tailande viešėti, treniruočių stovykloje. Tačiau tai buvo seniai. Žmogaus psichika gali pasikeisti nuo daugelio faktorių. Negaliu jo vertinti, penkerius metus su juo nebendravau. Nežinau, kaip jam klostėsi gyvenimas, ką veikia.

Tada jam tik sportas buvo galvoje. Labai domėjosi Rytų šalių filosofija. Tuo metu skaitė knygas, kurios man tada atrodė per sudėtingos. Vadinasi, jam tai labai rūpėjo arba žmogus kažko ieškojo. Kiek žinau, jis be tėvų užaugęs, su močiute.

Vėliau viešėjo kažkurios šalies vienuolyje, tuo metu buvo įdomus, netradicinio mąstymo žmogus. Vieni stiprūs fiziškai, kiti dvasiškai, treti ir fiziškai, ir dvasiškai. Blogai, kad taip atsitiko, kad taip klostosi žmogaus likimas“, - apie R. Morkevičių kalbėjo Lietuvos Tailando bokso sąjungos prezidentas Žydrūnas Jasiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.