EUROLYGA 2023

Ekstremalė išsišokėliams siūlo jėgas išmėginti trasoje, o ne gatvėse

Enduro motociklas ir lenktyninis automobilis. Be šio dueto kaunietė Indrė Senkutė gyvenimo nebeįsivaizduoja. Tačiau automobilių sporto varžybose dalyvaujanti mergina greičiu gatvėse nepiktnaudžiauja.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas („Laikinoji sostinė“)

Apr 6, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:59 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Gerų emocijų motociklu patirianti 22 metų I. Senkutė norintiems išsiaiškinti, kas greitesnis, siūlo susitikti lenktynių trasoje.

Galingą KTM motociklą trečią sezoną vairuojanti ekstremalė pasivažinėjimams paprastai renkasi miškus. Mergina vengia pavojų miesto gatvėse ir užmiesčio keliuose.

I. Senkutei savo kailiu ne kartą teko patirti, kad automobiliais važiuojantys žmonės dažnai vairuoja nenuspėjamai ir kelia pavojų motociklininkams.

Miškai – dėl saugumo

„Miškuose man saugiau. Atsimenu, kaip kartą važiavau motociklu į Trakus. Per tą kelionę vos du kartus nepatekau į avariją, nes automobilių vairuotojai elgėsi nenuspėjamai ir manęs nematė. Žinoma, būna, kad ir motociklininkai elgiasi kaip bepročiai.

Tačiau aš važiuodama gatvėmis jaučiuosi, kaip gyva būtybė tarp robotų, kuriems neskauda. Juk motociklininkas dėl bet kokio incidento nukenčia pats, o mašinoms tik įlenkiamas metalas“, – savo nuomonę turi I. Senkutė.

Dviratę transporto priemonę mergina pažįsta jau seniai. Motoroleriu ji pradėjo važinėti būdama vos vienuolikos, o bėginiu motociklu – metais vėliau. Ekstremalė puikiai prisimena, kaip važinėdama motoroleriu krėsdavo triukus – važiuodavo atsistojusi ant sėdynės, susikėlusi kojas ant vairo.

Nepaisant triukų, I. Senkutė išvengė traumų. Mergina tikina, kad jei tik pajusdavo peržengianti ribas – važiuodavo namo išsimiegoti. Tačiau dabartiniu galingu KTM motociklu jau trečią sezoną važinėjanti ekstremalė motociklų varžybų vengia.

„Motociklų varžybos atrodo per daug rizikingos moterims, dėl šios priežasties varžyboms renkuosi automobilių sportą. Turiu svajonių, susijusių su motociklų varžybomis, bet šiuo metu nėra tam finansinių galimybių“, – sakė mergina.

Ravėjo kieme žolę

Tačiau gyvenimo be adrenalino nebeįsivaizduojanti I. Senkutė tikina, kad troškimus galima įgyvendinti ir neturint labai storos piniginės. Svarbiausia neabejoti savo svajonėmis. Šį požiūrį kas rytą jai primena virš lovos kabantis užrašas, kuris skelbia: „Siek savo tikslo.“

„Ne visada mano pomėgiams pritariantys tėvai apačioje mažomis raidelėmis dar užrašė, kad tikslus pasirinkčiau teisingai“, – šypsojosi pašnekovė.

Tai, kad tėvai ne visada pritaria dukros užsiėmimams, kartais net palengvina ekstremalės dalią. I. Senkutė tikina nejaučianti didelio spaudimo dėl rezultatų. Tuo tarpu su tokia problema susiduria dauguma nuo mažumės lenktynininkais ugdomų jaunuolių.

I. Senkutė prisimena, kai gavo pasiūlymą dalyvauti ralyje „Aplink Lietuvą“. Merginos džiaugsmą greitai numalšino mamos reakcija. Moteris į dukros norą reagavo griežtu „ne“. Išgelbėjo draugai, pažadėję ne tik surinkti pinigų starto mokesčiui, bet ir nuravėti visą merginos tėvų kiemą.

Būtent užsispyrimas merginai suteikė galimybių užsiimti motociklų ir automobilių sportu.

„Esu laimėjusi pirmąją vieta merginų klasėje „Studentiškame automobilių slalome 2012“, 3-iąją vietą mėgėjų klasėje ralyje „ Aplink Lietuvą“. Taip pat savo jėgas esu išbandžiusi kaip šturmanė. Tuomet kartu su kolega Raimundu laimėjome 2-ąją vietą laisvoje klasėje ralyje „Kauno ruduo“, – džiaugėsi I. Senkutė.

Į lenktynes – savo „Golf“

Pastaruosius porą metų mergina rimtai domisi automobilių sportu. Beveik iš kiekvienų varžybų ji grįžta su vienokiu ar kitokiu apdovanojimu.

„Dažniausiai startuodavau slalomo varžybose, nes ten papildomos išlaidos buvo mažiausios, važiuodavau savo standartiniu 66 KW galingumo „Golf“. Visada norėjau važiuoti ten, kur yra daugiau erdvės ir greičio, bet galimybių nebuvo, o stovėti vietoje – ne man. Tad laisvu nuo darbo ir mokslų laiku tobulinau vairavimo įgūdžius slalomuose“, – pasakojo ekstremalė.

Lenktynių trasose emocijas išliejusi mergina Kauno gatvėmis važinėja ramiai. I. Senkutė juokiasi, kad jai svarbiau jos vairuotojo pažymėjimas, nei kokio nors kelių chuligano pažeminimas. Ekstremalė tikina niekada nemirksinti šviesomis ir nesignalizuojanti, jei situacija kelyje ją erzina.

„Agresyviausias mano poelgis važiuojant motociklu būna, kai piktai pažiūriu į išsiblaškiusius ir pavojų keliančius vairuotojus“, – tikino mergina.

Už automobilį mokės skolą

Tai, kad mergina ir toliau adrenalino ieškos trasose, o ne miesto gatvėse, rodo ir paskutinė tikrove virtusi jos svajonė. I. Senkutės garaže atsirado specialiai lenktynėms paruoštas „Volkswagen Golf“.

Sportiniu automobiliu mergina bandys gerinti iki šiol pasiektus rezultatus ir galbūt dalyvauti rimtesnėse varžybose.

„Tik tegul niekas negalvoja, kad turiu labai daug pinigų. Tiesiog siekiu to, ko noriu. Už šitą mašiną dar ilgai atidavinėsiu skolą“, – neslėpė mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.