EUROLYGA 2023

Akrobatinio skraidymo lakūnai sezoną pradėjo saugos kursais

Penktadienio vėlyvą vakarą Vilniuje nudundėjo pirmasis pavasario griaustinis su žaibais, skelbdamas apie išvaromą pašalą ir artėjančią vasarą. Lakūnams akrobatams šis ženklas buvo lyg ir pažadas, kad šeštadienį (balandžio 27 d.) oras bus giedras ir sezono skrydžių atidarymas Kyviškėse įvyks.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 1:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:38 PM

Kaip rašytos taisyklės akrobatinio skraidymo lakūnai laikosi nuostatos sezoną pradėti nuo skrydžių saugos kursų, kuriuos jau daugelį metų organizuoja Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubo viršininkas Donaldas Bleifertas.

Šįkart į Kyviškių aerodromą atvyko pilotai iš Kauno ir Vilniaus. Kursuose daug svarbių pastabų pasakė inžinierius Igoris Guščius. Jo komentarai apie lėktuvų naudojimą nuo variklio paleidimo iki išjungimo sukėlė diskusijų. Patyrę instruktoriai egzaminuotojai Viktoras Kurbedis ir Eltonas Meleckis apžvelgė pagrindinius teorinio pasirengimo dalykus lėktuvų naudojimo ir gedimų srityse. Taip pat buvo kalbėta apie skrydžių ypatingųjų atvejų išvengimo galimybes ir lėktuvo ištraukimo manevrus iš sudėtingų akrobatinio skrydžio padėčių.

Teorijos pamokas praktiniais skrydžiais pavyko išmėginti tik keturiems pilotams. Įdienojus, išsidraikę debesys nusmuko prie žemės ir tai reiškė prastą žinią, kad likusiems 8 kursų dalyviams aukščio skrydžiui nepakaks.

Tikėtina, kad iki intensyvių skrydžių giedromis dienomis pilotai neužmirš išmoktų teorijos pamokų, mat, šis skrydžių sezonas lakūnams akrobatams bus gausus dėl artėjančio S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą 80 metų jubiliejaus renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.