EUROLYGA 2023

Raginimus kovoti prieš smurtą sportininkės žerė iš ringo

Siekiant pažaboti Lietuvoje didėjantį smurtą prieš dailiosios lyties atstoves, Lietuvos sporto universiteto studentai savaitgalį pirmąkart surengė netradicinį socialinį projektą „Misija: moterys prieš smurtą“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 12, 2013, 5:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:38 PM

Šalia autostrados Kaunas—Klaipėda įkurto viešbučio „Via Baltica“ scena pirmąkart tapo ringu, kuriame buvo tik moterys.

Įvairių kovos menų — bokso, dziudo, karatė, džiudžitso ir taikvando Lietuvos bei Europos čempionės bei Lietuvos rinktinių narės surengė parodomąsias kovas.

Prie akcijos prisijungė žinomos kovos menų sportininkės Nora Vaznelytė, Gabija Gudeliauskaitė, Giedrė Šileikaitė, Renalda Gedutytė, Monika Prapuolionytė, Evelina Adomulytė ir kitos.

Projekto organizatorių ir dalyvių teigimu, renginiu siekta atkreipti visuomenės dėmesį į vieną aktualiausių visiuomenės problemų. Kovos ringuose — simbolinė kovos prieš smurtą priemonė.

Kovotojos siekė įkvėpti kitas moteris būti drąsiomis, veržliomis, netylėti, jei yra skriaudžiamos, nelikti abejingomis, jei mato smurtą šalia ir būti ryžtingomis pradedant naują, aktyvų gyvenimą.

Statistikos duomenimis, kas trečia lietuvė yra patyrusi smurtą, kol kas gerėjančių rodiklių nematyti, nors ir yra įsigaliojęs Smurto artimoje aplinkoje įstatymas.

Projekto rengėjus labiausiai neramina tai, kad sumuštos moterys dažnai linkę pateisinti smurtautoją, jį gina, ir dėl tokios situacijos dažnai kaltina save: „Jis tikrai to nenorėjo“, „Jis nekaltas, tai aš“, „Reikėjo patylėti“, „Jis pažadėjo, kad tai tikrai paskutinis kartas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.