EUROLYGA 2023

„Žuvėdra“ vėl iškovojo Lotynų Amerikos šokių Europos čempionato auksą

Aidint gerbėjų plojimams, šūksniams ir skambant nuotaikingoms dainoms Klaipėdos „Žuvėdros“ šokių kolektyvas ir vėl pavergė visų širdis. Šeštadienį vykusiame Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionate trenerių Skaistutės ir Romualdo Idzelevičių sėkmės formulė neapvylė – pirmą kartą Lietuvoje pristatę Lotynų Amerikos šokių programą „Rio“ jie kartu su „Žuvėdros“ komanda apgynė Europos čempionų vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-05-18 19:10, atnaujinta 2018-03-06 13:46

Antrajai „Žuvėdros“ komandai pasidžiaugti medaliais nepavyko – ji neperkopė pusfinalio barjero ir užėmė septintąją vietą.

Rikiuotė: 1. Klaipėdos „Žuvėdra“ 2. Rusijos Tiumenės ansamblis „Vera“ 3. Brėmeno ansamblis 4. Vokietijos  Aachen TD. Diuseldorfo ansamblis 5. Austrijos pirmoji komanda 6. Austrijos antroji komanda. 7. Klaipėdos "Žuvėdra" 2 komanda. 8-10 vieta - Vengrijos "Gala TE", Olandijos "Double V B-Team, Krasnodaro "Mechta" ansambliai.

Auksas

D. Vėželis su partnere L. Chatkevičiūte triumfavo WDSF profesionalų lygos klasikinių šokių pasaulio taurės varžybose.  

„Mylime savo šalį, esame dideli patriotai. Nuolat pabrėžiame, kad esame lietuviška pora“, - kalbėjo dar nuo pergalės svaigulio atsigauti nespėjęs Donatas Vėželis. D. Vėželis su partnere Lina Chatkevičiūte triumfavo WDSF profesionalų lygos klasikinių šokių pasaulio taurės varžybose.

„Tikėjome, kad galime laimėti. Esame patenkinti viskuo, ką padarėme ir visais rezultatais, - kalbėjo L. Chatkevičiūtė, įkūnijusi juodąją gulbę. - Gyvenime esu labiau baltoji gulbė. Mums labai padeda namų sienos – turime didžiulę palaikymo komandą.

„Pirmą kartą šokome „Show dance“ disciplinos varžybose. Dabar labai smagu turėti ir tokį titulą, - teigė D. Vėželis.

Šiose varžybose galėjo dalyvauti ir Edita Daniūtė, tačiau ji atsisakė. Be to, lietuvė būtų atstovavusi Italijai. „Mes visada pabrėžiame, kad esame lietuviška pora. Kiti susimaišė, o mes ne. Mes esame dideli patriotai“, - šypsojosi D. Vėželis.

Pora ketina pora savaičių pailsėti, o vėliau ruošis Europos taurės varžyboms Vokietijoje, o liepos pabaigoje šokėjų laukia pasaulio neolimpinių sporto šakų žaidynės Kolumbijoje.

„Kolumbijoje kovosime dėl vietos finale“, - šypsojosi L. Chatkevičiūtė.

Antri liko italai Nicolas Chianese ir Assunta Chianese, trečia vieta atiteko porai iš Rusijos Vladimirui Stepočkinui ir Anastasijai Teniakovai.

Sveikino šalies vadovė

„Žuvėdra“ sulaukė ir Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimų.

Nuoširdžiai sveikinu Jus su gražia ir garbinga pergale! Savo šokiu, valia ir meistriškumu Jūs ne tik dovanojate mums daug gražių akimirkų, bet ir plačiai garsinate Lietuvos vardą visame pasaulyje. Esate geriausi Lietuvos šokio ambasadoriai, įrodantys, kad mūsų šalies žmonės yra kūrybingi, atkaklūs ir siekiantys tobulybės", - rašoma šalies vadovės sveikinime.    Prezidentė "Žuvėdros" šokėjams palinkėjo daug sėkmės, ryžto ir garbingų laimėjimų ateityje.

Pusfinalis

Nors daugybės aplodismentų sulaukė abi „Žuvėdros“ komandos, teisėjai į finalą išleido tik vieną – čempionų titulą ginantį kolektyvą. Kartu su pirmąja „Žuvėdros“ komanda į finalą pateko abi Austrijos komandos, Vokietijos Brėmeno Kolektyvas, Vengrijos „Gala“ komanda ir Natalijos Stružanovos, Aleksejaus Litvinavo, Dimitrijaus Efimovo treniruojama Rusijos ekipa.

„Žuvėdros“ komandų treneriai Skaistutė ir Romualdas Idzelevičiai žiūrovams leido mėgautis naująja Lotynų Amerikos šokių programa „Rio“, kuri Lietuvoje buvo šokama pirmą kartą. Antrosios komandos šokėjai pademonstravo pernai daug pagyrimų sulaukusį „Viva, Espana“ šokį.

Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionate dalyvauja šokėjai iš Austrijos, Anglijos, Vokietijos, Rusijos, Vengrijos, Olandijos, Lenkijos ir Lietuvos. „Siemens“ arenoje WDSF profesionalų lygos klasikinių šokių pasaulio taurės varžybose dalyvauja 2012 metų Europos klasikinių šokių čempionato bronzininkai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti